Suomeksi Eesti keeles English
tausta

Peräkylän Ponnistuksen Performanssikilpailu 2019


Peräkylän Ponnistus julistaa avoimen performanssikilpailun. Motot olkoot -Matti Nykästä mukaillen- "Elämä on ihmisen parasta aikaa performanssille" sekä Veikko Lavia muistellen "Jokainen ihminen on performanssin arvoinen".
Unohtamatta että monelle elämä on yhtä performanssia. Vai olisiko se juuri siinä?

Wikipedia kuvaa performanssia “Performanssi on yleisön edessä esitettävä taide-esitys, joka voi noudattaa ennalta laadittua suunnitelmaa, syntyä esityshetkellä improvisaationa tai sisältää sekä suunniteltuja osia että improvisointia. Performanssi on multimediaa ja voi sisältää elementtejä tai muistumia eri taidemuodoista. Performanssi kehitettiin 1960-luvulla ja sen tavoitteena on visuaalisen ja ajatuksellisen kokonaisuuden luominen.”

Kilpailussamme armahdamme kuitenkin osanottajia sen verran, ettei teoksen tarvi olla julkinen. Toki sitä suositellaan ja julkisuus nostaa arvostelupisteitä.
Emme anna mitään rajoituksia teoksen luonteesta: naurujoogaa Espalla, istumista kusiaispesässä ikimetsässä tai vaikka 1,500 metrin juoksu. Tai ihan jotain muuta.


Peräkylän Ponnistuksen Performanssikilpailu 2019 - Kilpailukutsu


Peräkylän Ponnistuksen Performanssikilpailu 2019 3:36 - Powered by Peräkylän Ponnistus

Kilpailuaika: 15.04. - 15.06.2019

YLEISÖN PYYNNÖSTÄ KILPAILUAIKAA JATKETTU 02.07.2019 ASTI.

Kilpailussa on yksi sarja eli Vapaa Performanssi.
Kilpailuun voi osallistua itsenäisesti tai ryhmänä.
Kilpailu on avoin, myös Peräkylän Ponnistuksen jäsenet voivat ottaa osaa.
Kilpailuun voi osallistua omalla nimelle sekä taiteilijanimellä. Kilpailun järjestäjälle tulee kuitenkin ilmoittaa oma nimi.
Kilpailuesitys tulee julkaista videona, jonka pituuden tulee olla kolme minuuttia kolmekymmentä kuusi sekuntia (3:36). Pituus inhimillisen mittaustarkkuuden rajoissa; merkittävistä poikkeuksista rangaistaan arvostelussa.

Performanssi-video voi koostua yhdestä tai useammasta otosta.

Videoon ei tule tehdä tietokoneella luotuja efektejä tms., vaan pääpainon tulee olla itse tekemisessä. Muunnos värillisestä mustavalkoiseen on sallittua.

Video voi olla mykkä (äänetön) tai äänellinen. Mahdollisen musiikin suhteen vastuu tekijänoikeuksista tms on performanssi-taiteilijalla.


Osallistuminen

Video tulee tallentaa jollekin Internetissä olevalle palvelimelle/palveluun -á la Youtube. Videon ei tarvi olla julkisesti haettavissa (á la Youtube “Unlisted” ), riittää kun suora linkki toimii.

Lähetä linkki ja osallistujan/osallistujatiimin nimi osoitteeseen: performanssi@perakylanponnistus.fi
Linkin lisäksi ilmoita myös haluatko/haluatteko esiintyä oikeilla vaiko taiteilijanimillä.

Kaikki videolinkit julkaistaan näillä sivustoilla.


Arvosteluperusteet

Performanssi-taiteen syvintä olemusta on, ettei tarkkoja sääntöjä ole. Valitettavasti emme siis voi antaa tarkkoja kriteereitä. Joudutte luottamaan palkintolautakunnan taiteelliseen silmään.


Palkinnot

Kolmelle parhaalle tavarapalkinnot, voittajalle stipendi.
Kaikille toivon mukaan myös mainetta ja glooriaa.

Kilpailun ratkettua järjestämme palkintojenjakotilaisuuden.


Kilpailun jury/palkintolautakunta

Kilpailun juryn kautta palkintolautakunnan muodostavat Ponnistuksen taiteilijat Suinulan Teräsmies ja Mäkkylän Mammutti. Pidätämme oikeuden lisätä lautakunnan jäsenten määrää. Juryn/palkintolautakunnan jäsenillä ei ole oikeutta osallistua kilpailuun.


Intro (eli mihinkä se Alepan kassi hävisikään)

Making Of (***)


*** Teknis-taiteellisten syitten takia alunperin vuodelle 2018 suunniteltu kilpailu lykkäytyi vuodella.


Kilpailusuoritukset- - - - - - - -

 

Suunnittelu ja toteutus: Lintukylän Kurko, Tampereen Ilves ja Suinulan Teräsmies