Masokistin Unelma 06.08.2022

Matka

Masokistin Unelma on 100 kilometrin juoksun Peräkylän Ponnistuksen avoin mestaruuskilpailu.
Vuoden 2022 Unelma järjestetään lauwantaina 06.08.2022.

Masokistin Unelma on Suomen vanhin vuosittain järjestettävä ultrajuoksu, nyt kirmataan noin kahdettakymmenettäkolmatta kertaa.

Tänä vuonna järjestämme myös Masokistin Minin, matkaltaan standardi maraton + 6 m (Suomen lyhyin ultra siis).

Suojelija

Rääkänpään Runoratsu

Paikka ja aika

Kilpailupaikka sijaitsee Paloheinän ulkoilumajan välittämässä läheisyydessä Helsingin keskuspuistossa. Katuosoite on Pakilantie 124, so. Pakilantien ja Kuusmiehentien kulmauksessa: Paloheinän ulkoilumaja.

Kilpailu alkaa n. klo 08.00. Kilpailun ohjeellinen aikaraja on 15 tuntia eli kilpailu loppuu n. klo 23. Lupaamme ottaa maaliin kaikki, jotka ovat viimeisellä kierroksella 15 tunnin aikarajan mentyä umpeen; jos ainakin joku järjestäjistä pysyy tolpillaan vielä tämänkin jälkeen, niin tarvittaessa jatkamme kilpailua, mutta tästä ei anneta mitään takuuta.
Masokistin Mini alkaa n klo 10:00, tarkemmin sanoen tasan kaksi tuntia satasen alun jälkeen. Aikaraja on Unelmaa mukaillen 13 tuntia.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla osanottomaksu tilille:
Os.maksu Unelma 60 € (JK 55 €), Mini 25 € (JK 20 €). Kannattajaseurojen jäsenille 5 € (Unelma) / 2 € (Mini) alennus.
Tili: (Pekka Ylä-Nikkilä/Peräkylän Ponnistus, OKO) FI23 5542 2340 3248 47, viesti “Masokistin Unelma” (100 km) tai “Masokistin Mini” (maraton).
Jäsenmaksun maksaneille seuran jäsenille osallistumismaksu 10 € (kumpikin matka); mikäli jäsen ei raahaudu vähintäänkin maratonin verran, niin perimme jäsenedun takaisin. Alennus edellyttää seuran edustamista kilpailussa.
Paikan päällä jälki-ilmoittautuneilta toivomme tasarahaa.
ALV:n sijaan osanottomaksu sisältää 5 € veron. Lahjoitamme siis jokaista osanottajaa kohti 5 € Pelastakaa Lapset ry:lle.

Osanottorajoitus

Kilpailussa on osanottorajoitus: Masokistin Unelma 60, Masokistin Mini 30.
Alla olevaa listaa ilmoittautuneista päivitetään vähintään viikoittain; mikäli osanottorajoitukset uhkaavat lähentyä, niin sitten tiheämmin. Elä siis hötkyile mikäli et näe nimeäsi listalla viisi minuuttia osanottomaksun maksamisen jälkeen.

Osanoton peruminen

Mikäli osanotto peruuntuu vamman tai sairauden -ei kuitenkaan mielenterveydellisen- vuoksi, niin osanoton voi “rullata” seuraavalle vuodelle. Rullauksen voi tehdä kerran; mikäli osanotto peruuntuu senkin jälkeen, niin lahjoitamme osanottomaksun kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyskohteeseemme (tänä vuonna Pelastakaa Lapset ry). Mikäli osanotto peruuntuu muusta syystä, niin lahjoitamme osanottomaksun kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyskohteeseemme.
Osanottoa ei saa myydä/lahjoittaa toiselle.
Mikäli sattuu niin hassusti ettei kilpailua enää järjestetä, niin “rullautuvat” osanottomaksut menevät kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyskohteeseemme.
Niin tai näin, rahoja ei siis palauteta.

Mikäli ilmoittautuu kilpailuun -so. varaa paikan joltain muulta-, mutta jättää osanottomaksun maksamatta eikä peru osanottoaan, niin halutessaan osallistua kilpailuun jonain tulevana vuonna joutuu maksamaan kaksinkertaisen osanottomaksun (penalty!). Ylimääräisen osanottomaksun (penalty) lahjoitamme kokonaisuudessaan hyvänteväisyyskohteeseemme. Ylimääräisestä osanottomaksusta ei saa JK- eikä kannatusseura-alennusta.

Reitti

Keskuspuiston ali kulkevan joukkoliikennetunnelin töitten takia reitti muutettiin vuonna 2014 alkuperäisestä. Vuonna 2022 mennään edelleen uudella reitillä. Jatkosta ei ole mitään päätöstä. Uusi reitti simuloi “original routea” kohtuullisen hyvin.

Kilpailu käydään 1,942908 km lenkillä, alustana suht tasainen sorapintainen ulkoilutie, yksi pieni nousu kierroksella. Unelmassa kierroksia 51 ja rapioiksi jäävä matka juostaan alussa: kaksi kertaa 0,454906 km lisälenkki + 1,88 m m. Ajanottojärjestelmän vuoksi lisäämme tuohon vielä viitisen metriä “varmuusvaraa”.
Minillä juostaan aluksi kolme kertaa lisälenkki, sitten 21 kertaa peruslenkki. Koska haluamme säilyttää Minin Suomen lyhyimpänä ultrana, niin lähtö 36 m ennen maaliviivaa.
Maali ja huoltoalue ovat vanhassa paikassa. Unelman lähtö siis n 9 m maalista päinvastaisjuoksusuuntaan; Minin lähtö maalista 36 m samaan suuntaan.
Reitti on virallisesti mitattu (Tero Töyrylä 17.07.2022).

Huolto

Huoltopisteitä on reitillä yksi, joka on samassa kohtaa kuin väliaikapiste ja kumpaisenkin matkan maali. Huoltopisteessä on tarjolla minimissään vettä, kivennäisvettä, urheilujuomaa (Dexal), mustikkakeittoa, kolajuomaa, appelsiineja, banaaneita, rusinoita, suklaata, perunalastuja, Tutti Fruttia, kaurakeksejä, suolakeksejä ja suolakurkkuja.
Lisäksi omat eväät ja huolto on sallittu.
Naula-Klubi tarjoaa vihreätä palautusjuomaa.

Mikäli Paloheinän ulkoilumaja on auki, niin sen tiloja voi hyödyntää. Mahdollisesti viereisen jäähallin WC- ja suihkutiloja voi käyttää, mutta tästä ei ole taetta.

Vakuutukset

Järjestäjien puolesta kilpailijoille ei ole vakuutusta, vaan KAIKKI KILPAILEVAT OMALLA VASTUULLAAN.

Tavaroiden säilytys

Haluttaessa järjestävät voivat ottaa arvo-esineitä ym. säilytykseen, mutta emme ota niistä vastuuta. Säilytyspaikka on tälläin järjestäjien lukittu auto. 

Palkinnot

Kaikille maaliinpäässeille Tiplomi ja ehkä jotain PePo-krääsää.

Kaikille Unelman viisi kertaa maaliin kärsineille Paloheinän Fakiirin arvonimi ja erikoistiplomi.
Kymmennestä kärsimyksestä Erikoistiplomi Tammenlehvin.

Lisätietoja

Suinulan Teräsmies (terasmies@perakylanponnistus.fi, +358-50-597 1325)
Iin Puhuri (puhuri@perakylanponnistus.fi, +358-400-165 427.) 

Ilmoittautuneet as per 05.08.2022

Unelma (noin 33 kpl)

Susanna Kukkula – rullaus vuodelta 2021
Lea Mäenpää – rullaus vuodelta 2021
Anu Ossberg (+5)
Markus Ilva (+5)
Henrik Martiskainen
Sanna Haikonen
Katja Jokela
Kirsi Tyni
Lasse Keisalo
Miikka Lundgren
Juha Palenius
Tuula Kuisma
Marjo Niinimäki
Henna-Kaisa Värikoski
Anna-Mari Becker
Janne-Petteri Mynttinen
Maria Westerlund
Ville Niemenmaa
Virve Sipola
Sini Huhtala
Henri Koskinen
Esko Tolonen
Marko Halmeenpää
Mari Toivonen
Johanna Allsopp
Allan Ojala
Iiris Rautiainen
Laura Kupari
Tanja Rauma-Pinola
Marianne Mäkinen
Risto Hyytiäinen
Salla Ronkainen
Szilard Fodor
Iida Sinisalo
Vihreä Keiju (Naula-Klubi)

Jonotuslista

Dev null

Mini (noin 24 kpl)

Axu Saha – rullaus vuodelta 2021
Lahden Ykkönen (maksu pending)
Lahden Kolmonen (sphs)
Teija Virtanen
Päivi Linnero
Arja Virtanen
Johanna Silvennoinen
Marko Silvennoinen
Virpi Virtanen
Petri Virtanen
Riikka Kuittinen
Mia Numminen
Jani Riekkinen
Nuuksion Nuoli
Miikka Bäckström
Anna-Maija Koskela
Petri Mononen
Ilkka Sipola
Paula Junttila
Hans Mannstén
Sarah Puukka
Anders Colliander
Aila Hätönen
Elina Nurminen


sphs = sisäpiiriä, henkellisessä suojeluksessa