Suomeksi Eesti keeles English
tausta

Majakka ja Sivuvaunu eli August Väkevän muistokilpailu 29.04.2023 klo 12

Kisaraportti

Sääennustukset pettivät jälleen kerran kisaajat ja vesisateen tilalla oli kaunis auringon paiste. Osallistujamäärä ylitti taas viime vuoden ennätyksen ja kaikkiaan 12 rohkelikkojoukkuetta osallistui kisaan. Miesten puolella voittajajoukkue oli jo aiemmilta vuosilta tuttu Suomen Kustavin Sauna & Hiihtoseurueen joukkue, jonka ylivoimaa kuvasti se, että jäivät vielä alkumatkalla rassaamaan pyörän ketjuja, kun ei ollut muutakaan tekemistä. Kakkoseksi kiri PePo:n seiska-joukkue; myös heillä jäi seuraavaan vuoteen parannettavaa, nimittäin näin lyhyessä kisassa WC-tauot kannattaa suorittaa ennen ja jälkeen kisan eikä kisan aikana. Kolmanneksi tuli hienosti Gravel Gingit.
Kaiken kaikkiaan miesten joukkueissa oli silmiinpistävää oman seuran hyvä edustus miesten sarjassa, kun mukana olivat Pohjan Tähti, Palojärven Tasuri, Suinulan Teräsmies, Rääkänpään Runoratsu, Tenolan Verkonpaino ja Sarvijoen Eka Vekara.

Naisten puolella ei ollut voittajajoukkue ylikunnossa, vaan voiton vei ylivoimaisesti Ylikunnon Tarkastajat, liekö kisapaikalla tehty nimenvaihto siivittänyt vauhtia. Kakkoseksi naisten sarjassa tulivat "Analogiset telkkarit" ja kolmanneksi La Dolce Vita, molemmat vielä selkeästi alla kahden tunnin haamurajan.

Sekasarjassa voiton vei "I just feel like running" hienolla ajalla 1:18:27, jolla sivuttiin myös koko kisan podium paikkaa. "Ogelin MVO x Sälinkään Samurai" tulivat kakkoseksi ja kolmanneksi "Naimisissa koko matkan" kisan isoimmalla joukkueella, koska varsinaisten kisaajien lisäksi kärryissä oli kaksi lasta ja mukana koira, joka myös jaksoi hienosti koko matkan, eli tämän perusteella tapahtumaa voidaan suositella myös lapsiperheille.

Suinulan Teräsmiehen siirryttyä kilpailun maskotiksi kilpailun johdossa toimi Eka Vekara ja naisenergiaa tuomassa Imatran Voima, kisaravintolasta vastasi MasterChef Stoppari.


Hyväntekeväisyys-osio

Jonnekin jotakin... tbd


Tulokset


Miehet

Jukka Hakuni & Janne Blomqvist SKSHS1:13:15
Tenolan Verkonpaino & Sarvijoen Eka Vekara Peräkylän Ponnistus 71:17:02
Pohjan Tähti & Jani Saarinen Gravel Gingit1:18:27
Ilkka Lassila & Veikka LassilaKunnon Huiputtajat1:19:20
Rääkänpään Runoratsu & Jukka Yli-Viikari Yliviikaroiden1:35:26
Palojärven Tasuri & Suinulan TeräsmiesPeräkylän Ponnistus 51:43:35

Naiset

Sanna Lassila & Heta Narumo Ylikunnon Tarkastajat1:35:26
Sini Rosten & Anne Ollila Analogiset telkkarit1:58:08
Aulikki Hulmi & Birgitta Vainio-Mattila La Dolce Vita1:58:50

Sekasarja

Nina Mäkelä & Crister Nyberg I just felt like running1:18:27
Enniveera Yli-Viikari & Santeri Gardemeister Ogelin MVP x Sälinkään Samurai1:46:25
Susanna Uotila & Mikko Uotila (& Co...) Naimisissa koko matkan2:30:51

 

Suunnittelu ja toteutus: Lintukylän Kurko, Tampereen Ilves ja Suinulan Teräsmies