August Väkevän muistokilpailu

Majakka ja Sivuvaunu eli August Väkevän muistokilpailu 14.05.2022

Speksi

Peräkylän Ponnistuksen kilpailuformaatti on saavuttanut vankkumattoman suosion itsensäkiusaajien keskuudessa. Formaattihan on pyhässä yxinkertaisuudessaan seuraava: Kaksi miestä/naista + polkupyörä. Vain yksi henkilö saa kerrallaan ajaa polkupyörää. Loppuaika lasketaan viimeksi maaliin tulleesta komponentista. Pyörän malli vapaa, pyörän pitää kuitenkin olla perinteinen polkupyörä ilman sähkömoottoria tms; kick-biket ym kielletty. Yksipyöräinen toki sallittu.
Koko kuljetun matkan tulee siis jomman kumman kilpailijan juosta ja toisen pyöräillä. Pyörällä ei saa liikkua edes-takaisin: so. kääntöpaikkojen yhteydessä ei saa toimia siten, että kummatkin kilpailijat käyvät kääntymässä pyörällä eikä kumpikaan juosten.
Kaikkien komponenttien -so. kumpikin kilpailija ja polkupyörä- tulee kulkea koko matka samaan suuntaan; sallittua ei siis ole, että yksi käy yhteen suuntaan pyörällä ja toinen vastakkaiseen suuntaan juosten ja että kohdatessa vaihdetaan kulkuvälinettä ja suuntaa.
Juoksu- ja pyöräilysuoritusten tulee olla itsenäisiä toisiinsa nähden: esimerkiksi juoksija ei saa ylämäessä työntämällä avustaa pyöräilijää eikä pyöräilijä saa narulla vetää -eikä myöskään työntää- juoksijaa.
Lisäpainon (esimerkiksi lapsen muodossa) kiinnittäminen polkupyörään sallittua.
Kaiken tarvittavan välineistön ja tykötarpeitten tulee olla mukana jo lähdössä; matkan varrelle ei siis saa etukäteen kätkeä mitään. Matkan aikana saa heittää pois tarpettomiksi katsomiaan tarvikkeita tms, mutta ne tulee käydä poimimassa kilpailun jälkeen -ei roskaamista siis.
Muita joukkueita saa auttaa huoltotoimissa; esimerkkinä vaikkapa vararenkaan tarjoaminen tai muu pyörän korjaus.

Ulkopuolista peesiapua (polkupyörä, mopedi, auto, nysse tms) ei saa hyödyntää. Muita kilpailijoita saa kuitenkin peesata.
Mikäli kilpailun idea ei selvinnyt, niin ota yhteyttä lisävalaistumisen toivossa järjestäjiin. Mikäli taas selvisi, niin ei huolta: voit siltikin tulla kilpailuun!

Muuta speksiä:
Päivä ja aika: Lauantai 14.05.2022 klo 12:00. Järjestäjien puolesta riittää, että on paikalla puoli tuntia ennen kilpailun alkua.
Paikka: Solvallan urheiluopisto, Nuuksiontie 82, Espoo. Käänny urheiluopiston päärakennuksen kohdalta ylös oikealle menevälle tielle. Lähtöpaikka ja kilpailukeskus Kansalaisen karttapaikassa.
Palkinnot: Kaikille palkinto, reittiennätyksestä erikoispalkinto.
Reitti: Asvalttia; profiili kevyttä kumparetta; puolet reitistä erittäinkin nopeata. Brobackantie-Nuuksiontie päästä päähän edestakaisin: ensin mennään pohjoiseen päin n 3 km asfalttitien päähän, käännytään takaisin ja mennään lähes vanhalle Turuntielle (kääntöpaikka alle 100 m päässä, missä pyörätie vaihtaa toiselle puolelle) ja lopuksi takaisin Solvallaan.
Matka: n 22 km (useammankin GPS:n mukaisesti), ei virallisesti mitattu.
Sarjat: M, N ja sekasarja (M + N). Lisäksi Yksipyöräiset (unisex).

Liikennesäännöt: Järjestäjät kehottavat noudattamaan liikennesääntöjä. Reitti on yleisellä tiellä, jossa autoliikenne kuitenkin vähäistä; suurimmalla osalla (n 16 km) reitistä on pyörätie tien vieressä. Pyörätien käyttöä suositellaan. Missä pyörätietä ei ole, niin pääsääntöisesti kilpailijat ovat noudattaneet oikean puoleista liikennettä eli sekä juoksija että pyöräilijä ovat pysytelleet tien oikeassa reunassa; tämä ei siis ole järjestäjien virallinen suositus vaan järjestäjien toteamus yleisestä käytännöstä.

JÄRJESTÄJILLÄ EI OLE VAKUUTUKSIA JA KAIKKI KILPAILEVAT OMALLA VASTUULLAAN.

Huolto: Järjestäjien puolesta on tarjolla vettä ja urheilujuomaa (todennäköisesti Dexal) n 14 km kohdalla ja maalissa; oma huolto sallittu.

Puku/peseytymis-tilat: Solvallan urheiluopiston tilat ovat rajoitetusti käytettävissä. Tavaroitten jättämistä pukutiloihin kilpailun ajaksi ei suositella.

Ilmoittautuminen
Os.maksu 25 € / joukkue (JK 20 €) 06.05 mennessä tilille (Pekka Ylä-Nikkilä/Peräkylän Ponnistus, OKO) FI28 5287 0960 9015 13; viesti: Majakka ja Sivuvaunu. Jälki-ilm. 06.05 jälkeen 30 € / joukkue (JK 25 €). Paikanpäällä jälki-ilmoittautuneilta toivomme tasarahaa.
Jäsenmaksun maksaneille seuran jäsenille 5 € alennus osanottomaksusta, mikä edellyttää seuran edustamista kilpailussa (jos joukkueen kumpikin jäsen seuralaisia, niin alennus 10 €).
Kannatusseurojen joukkueille 2 € alennus.
Osanottomaksusta 5 € ohjautuu hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna kohteemme on Ukrainan kriisin uhrit SPR:n kautta.

Yhteyshenkilöt
Iin Puhuri (puhuri@tääpois.perakylanponnistus.fi, +358-400-165 427) & Suinulan Teräsmies (terasmies@tääkinpois.perakylanponnistus.fi, +358-50-597 1325).

Reittiennätykset

Miehet
Rääkänpään Runoratsu & Andreas Selenius Peräkylän Ponnistus / ÖSK 1:09:13

Naiset
Anna Marin & Eerika Lipsanen Kauniaisten Ratsastajat 1:18:50

Sekasarja
Eeva Ahervo & Mikko Kuusela Wapputurkis 1:12:29