Uutiset 2022

Masokistin Unelman päivämäärä päätetty: 12.08.2023

Taas kärsitään kaikella sytämellä ensi elokuussa!
Ilmo avautuu perinteiseen tapaan joskus alkuvuodesta. Pysy taajuudella!

Synkkiksen 2022 tulokset julkaistu

Synkkis 2022 tulokset

Synkkä Syysunelma 2022 -radat julkaistu

Radat ja ilmoittautumisohjeet täällä: Synkkis

Gepardi rikkoi lasikaton Vaarojen 130km:lla

Sauvakävellen alle aikarajan. Miksi juosta ultrajuoksukisassa, kun kävelläkin voi: Vaarojen 130km

Masokistin Unelman tuottolaskelma… 09.10.2022

Masokistin Unelman tuottolaskelma valmistui jo nyt.
Wanhan speksin mukaan hyväntekeväisyyteen 5 € per osanottoja plus kaikki peruutukset kokonaisuudessaan. Lopputulemaksi saatiin 345 €, minkä kävimme lahjoittaen Pelastakaa Lapset Ry:n Ukrainan työhön.
Leikkimielisen kirmailumme hiililenkkarinjäljeksi kalkyloimme 2,267 tonnia, mikä kilpailun ajankohdan päästökiintiöhinnoilla tekee 192,14 €, minkä lahjoitimme Luonnonperintösäätiölle.

Peräkylä Open 14.09.2022

Ponnistuksen keilailumestaruuksista kisailtiin taas keilailun pyhätössä Suomen Sellossa. Lopputulokset kuin Fibonaccin lukujono -paitsi että Pohjan Tähti rikkoi lopuksi hienon matemaattisen mallinnuksen.
Tulokset ja kirjeenvaihtajamme raportti

Peräkylän Ponnistus ja Finnish Marathon Runners solmivat YYA-sopimuksen 19.08.2022

Finnish Marathon Runners nosti itsensä eliittiin solmimalla ystävyys-, yhteistoiminta- ja avunantosopimuksen Ponnistuksen kanssa.
YYA -seurat ja kannatusjäsenet

Kaljamailin SM-kilpailut Pirkkolassa 26.08.2022

Peräkylän Ponnistus järjestää Kaljamailin SM-kilpailun perjantaina 26.08 klo 18:00 Pirkkolan urheilupuiston keskuskentällä (jossain siellä). Säännöthän ovat yxinkertaiset: juostaan maili eli rapia neljä kierrosta radalla ja ennen jokaisen kierroksen alkua napataan yksi ohrapirtelö. Nopein maalissa voittaa.

Kaksi sarjaa:
-Olut (Official): olut 4.5 % tai vahvempi, 0,33 l (min). Juoman tulee olla olutta.
-Alkoholiton olut: olut 0 %, 0,33 l (min)

Sarjat ovat uni-sex.

Mikäli haluaa, että tulos on kansainvälisten (=jenkkiläisten) sääntöjen mukainen eli vaikkapa maailmanennätyskelpoinen, niin tilavuuden pitää olla minimissään 0,355 l ja prosenttien 5. Tällaiset tulokset ilmoitamme kansainväliseen tietokantaan. Koska ero normi-keppanaan mariginaalinen, niin nämä samassa Official-sarjassa.

Kansainvälisten sääntöjen mukainen ME on 4:33.6 ja SE 6:48.

Ilmoittautuminen: Eventio

Kippis!

Synkkä Syysunelma 28-29.10.2022

Esirippu alkaa raottua…

Synkkä Syysunelma taivalletaan jossain päin Etelä-Suomea, reilun tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta ja maastoissa, joissa Synkkistä ei ole aiemmin järjestetty -eikä tietääksemme liiemmin muitakaan kisoja. Urbaanien seikkailujen sijasta tänä vuonna on eläväistä ja hiukan uinuvaa maaseutua. Ratamestarilta (***) tihkuneiden tietojen mukaan helppoa kangasmaastoa olisi kovinkin paljon tarjolla, mutta hän sanoi kyllä etsivänsä kykyjensä mukaan jostain myös suota tai harvennusta odottavaa talousmetsää, ettei suoraa viivaa eteneminen olisi aina se nopein vaihtoehto. Maastosta löytyy ajettavaa single trackia, metsäautoteitä ja hiekkateitä, ehkäpä muutama asvalttipätkäkin osuu kiertäviä reitinvalintoja tekevien kilpailijoiden reitille. Uintirastia ei ole unohdettu.
Arvioidut matkat ovat aiempien vuosien tasolla eli noin 50km/100km/150km, mutta näihin lukuihin kannattanee suhtautua vielä varauksella, kunnes pidempien matkojen radat löytävät muotonsa. Pyöräsarjalaisille kilometrejä kertynee enemmän. Kaupallisten palveluiden saatavuus alueella on melko niukkaa, joten omaan ruokahuoltoon kannattanee paneutua paremmin kuin vuoden 2021 kisan osalta.

Kisakeskus sen verran lähellä tietä, että jos sinne ei löydä, kannattaa toisen kerran harkita starttaamista kisaan. Sisätiloja on tarjolla, parkista matkaa arviolta 25 – 250 metriä. Ruokaa löytyy kisan jälkeen, jos takaisin löytää.

*** Huhujen mukaan El Señor Maisala…

Iida Sinisalo ja Szilard Fodor Masokistin Unelman voittoon 06.08.2022

Peräkylän Ponnistuksen avoimet mestaruuskilpailut käytiin Paloheinän urheilupyhäkössä. Jo kolmatta vuotta peräkkäin koko kilpailun nopein tuli naisten sarjasta: Iida Sinisalo ajalla 9:00:21. Alle 10 tunnin myös Marianne Mäkinen, Maria Westerlund ja Laura Kupari. Miesten kilpailun vei nimiinsä Suomessa pitkään asunut Unkarin Szilard Fodor ajalla 9:07:23; toisena 10 tunnin alittajana Ville Niemenmaa.
Masokistin Minin voitot menivät ensikertalaisille: miesten kilpailun voitti vasta 16-vuotias Lahden Ykkönen, naisten kilpailun Suomessa asuva Tanskan Sarah Puukka.
Huomattavaa oli että sekä Unelmassa että Minissä osanottajista enemmistö oli naisia (naisten sarjan palkintojenjakaja kiittää…).
Alustavat viralliset tulokset ja rapsan poikasta

Hyvinkään Stoppari avovesiuinnin SM-kisoissa hopealle 06.08.2022

Taas jäi rupusakki taakse! Päivänsä Stoppari kruunasi Masokistin Unelman keittiömestarina: toimitsijaillallisen à la carte -lista haki taas vertaistaan.
Avovesiuinnin SM-kilpailut 2022

Masokistin Unelman tulosseuranta

Löytyypi täältä

Masokistin Unelman reitti taasen virallisesti mitattu 23.07.2022

Kaapeli, joka on Suomen kahdesta kansanvälisesti akreditoiduista maantiejuoksujen ratojen mittaajista se ensimmäinen, suoritti mittauksen. Lopputuloksena että reittejä pidennetään muutamalla kymmenellä metrillä.
Reittihän on pysynyt samana ilman tietyöjärjestelyjä tms. Matkalla on kuitenkin muutama mutka, jotka voi nuolla tarkasti tai erittäin tarkasti; Kaapeli ilmeisesti nuoli mutkat erittäin tarkasti (käytännössä kukaan juoksija ei nuole noin tarkasti).
Kaapelin rapsasta lainattua: “Mittauksen mukaan reittiä on hieman pidennettävä aikaisemmasta siirtämällä lähtöpaikkoja, kun otetaan uudessa mittauksessa varmuuskerroin (Short course prevention factor) huomioon. Vanha vuodesta 2014 juostu reitti ei kuitenkaan osoittautunut alimittaiseksi, sillä ero mittaustuloksessa mahtui varmuuskertoimen mukaiseen virhemarginaaliin. Jos mittaus ymmärretään reitin pituuden tarkistusmittaukseksi (aikaisempien vuodesta 2014 juostujen tulosten osalta), reitti todettiin riittävän pitkäksi.”

Huhmarin Peura mitalirohmuna aikuisten MM-kisoissa 07.07.2022

Satasen hopiaa ja pitemmällä matkalla ronssia! Samalla seuran ennätykset -ja nyt ei puhuta vain ikäsarjoista!
Aikuisten oikeesti MM:t

Peräkylän Ponnistus Karhunkierroksella 27-28.05.2022

Salppurin Simpauttaja ja Lahden Kolmonen kävivät jäsenten välisen kamppailun Karhunkierroksen ”Original” (83 km) matkalla. Kolmonen nappasi tällä kertaa voiton vaihtelevassa maastossa ja säässä käydyssä kisassa Simpauttajan keskeyttäessä ensimmäisellä huoltopisteellä – liekö tarjoilu ollut liian houkutteleva?
Pitemmällä matkalla (166 km) Kilon Gepardi kävi oman kamppailunsa ties ketä vastaan ollen ikäluokkansa kolmas. Hic!
Karhunkierros

Teräsmies avasi hiihdon kilpailukautensa 25.05.2022

Peräkylän Ponnistus valitsi Teräsmiehen edustajakseen Oittaan supersprinttiin. Pitkän hiihtokilpailutauon jälkeen sankarillamme oli määrättyjä orientautumisvaikeuksia: “kilpaladut tässä, järvi tuossa, mutta missä kairat?” ihmetteli ensin Teräsmies, mutta pikku hiljaa homma lähti etenemään pulkkaa kohti. Lopputuloksena uusi seuraennätys!
Tuloksii

Hyvinkään Stopparin reppu painoi lyhyen radan masters-SM:ien jälkeen 25-27.03.2022

Toimituksen faxi ei ole laulanut yhtä rivakasti kuin Jäätteenmäen vaan uinnin aikuisten SM-kisojen tulokset saavuttivat tietoisuutemme vasta nyt. Stopparille siis kultaa tonnivitoselta (M50). Muiltakin matkoilta metallia reppuun sen verta, jotta tuskin muisto armaskaan olisi reppua kevyeksi saanut.
Lakeuden Rismu

Stairways to Hell 19.05.2022

Muutaman vuoden luovan tauon jälkeen Stairways to Hell järjestettiin taas tasaisen maan juoksijoitten iloksi.
Tämän vuoden kisaa yritettiin pitää loppuun asti pimennossa yleisöryntäyksen välttämiseksi mutta tässä ei aivan onnistuttu, koska paikalle löysi kuin löysikin seitsemän intoa tihkuvaa kilpailijaa, jotka pääsivät nauttimaan upeasta keväisestä aurinkoisesta kelistä sopivan tuulen viilentäessä mukavasti juoksíjoita. Kilpailijoiden ilmeiden perusteella kaikki saivat nauttia koko rahan edestä kunnon kärsimystä jo ensimmäisestä noususta lähtien. Tässä kisassa kaikki maaliin päässeet ovat voittajia ja kaikki juoksijat kärsivätkin ansiokkaasti maaliin saaden loppuajan ja tiplomin! Upea suoritus jokaiselta!
Malminkartanon kirjeenvaihtajamme raportti ja tulokset

Majakka ja Sivuvaunu alias August Väkevän muistokilpailu 14.05.2022

August Väkevän muistoa kunnioitettiin taas Nuuksion maisemissa perinteisellä pienipiirteisellä reitillä. 
Reliikkimme STM muisteli matkan varrella kuinka hieno kilpailu tämä onkaan; muutamissa ylämäissä muisti taisi kuitenkin pätkiä…
Kilpailunjohtajan raportti ja tulokset

Peräkylän Unelma

Uusi kilpailusarja

Peräkylän suurmestaruus tarjolla! Ponnistus julkistaa uuden sarjamuotoisen kilpailun, Peräkylän Unelman. Se koostuu kuudesta osakilpailusta. Kannustamme maailman urheilevaa nuorisoa osallistumaan mahdollisimman moneen osakilpailuun, ja kisailemaan kokonaiskilpailun voitosta.

Osakilpailut:
August Väkevä (Majakka ja Sivuvaunu) 14.5.2022
Stairway to Heaven 19.5.2022
Masokistin Unelma 6.8.2022 (100 km)
Beermile 26.8.2022
Peräkylä Open 14.9.2022 (keilailu)
Synkkä Syysunelma 28.10.2022 (tossusarjat)

Osakilpailun yhdeksän ensimmäiseksi sijoittunutta saa runsaasti pisteitä, ja loput osallistujat hekin jonkin verran. Peräkylän Unelman lopputuloksiin otetaan mukaan neljä parasta osakilpailutulosta kultakin kilpailijalta. Tarkempi pistelasku julkaistaan tällä sivulla lähiaikoina.

Stairway to Hell 2022

Makupaloja masokisteille

Stairway to Hell (***) oli alunperin Peräkylän Ponnistus ry:n 10-vuotissynttäreiden kunniaksi järjestetty juhlajuoksu. Kilpailu aiheutti kuitenkin niin suurta kärsimystä, että yleisön painostuksesta kilpailun järjestämistä on päätetty jatkaa koronasulun jälkeen taas vuonna 2022.

Kuten muutkin seuran kilpailut, tätäkään tapahtumaa ei ole tarkoitettu aivan tervejärkisille!

Haaste: häviä alle 10 minuuttia kympin ennätyksestäsi!

Aika: 19.05.2022 klo 18:30
Paikka: Helsinki, Malminkartanon mäki; Eniro 64: DE-84; Naapuripellontien puolelta
Karttalinkki kisapaikan lähelle: Jees poks holirei!
Matka & reitti: Noin 10 km, 6 kierrosta, korkeusero n. 55 m/kierros. Mäkeä mielin määrin!

Sarjat: M, M50, M60, N, N50, N60.
Osanottomaksu: 16.05 mennessä 15 € (JK 12 €)
Jälki-ilmoittautuminen 20 € (JK 17 €) (mukaan tasaraha!)
Kannattajaseurojen jäsenille 1 € alennus.
Jäsenmaksun maksaneille seuran jäsenille osallistumismaksu 2 €.
Palkinnot: Tiplomi kaikille maaliin tulleille. Mahdollisesti muutakin. Tai sitten ei.

Seura on uudistanut ilmoittautumista tapahtumiin ja ilmoittautuminen nyt ensimmäistä kertaa Evention pilvipalvelullla tästä linkistä!

Pilviallergikot voivat edelleen kuitata ilmoittautumisen perinteisesti tilisiirrolla: Tili: FI16 3939 0059 0931 12 (Olli Välisalmi)

Peräkylän Ponnistus Kilometrikisassa 01.05.2022

Tällä päivämäärällä starttasi jälleen perinteinen Kilometrikisa, missä Ponnistus taasen kiusaamassa isompiaan ja pienempiään. Joukkueen nimi “Peräkylän Ponnistus” ja osallistumiskoodi “klossilöysällä”. Joukkueeseen voi liittyä samanhenkiset seuran ulkopuolisetkin tai muuten vaan henkettömät.
Liittymään armaat polkijat!

Kevätkyntö: vastuuvapuksia jaeltiin ja Ukrainaa tykitettiin 22.04.2022

Seura piti kevätkokoustaan, missä käsiteltiin sääntöjen mukaisia ja muitakin asioita. Päätimme keventää tasettamme ja isommalla soppatykillä ampuen tukea Ukrainaa Plan:in ja Pelastakaa Lapset Ry:n kautta, á 500 €.

Stairway to Hell palaa kilpailukalenteriin: 19.05.2022 pamahtaa lähtölaukaus

Stairways, tuo kaikkien tasamaan juoksijoitten suosikkikilpailu, tekee comebackin! Tänä vuonna uuden kilpailunjohtajan Luvian Salaman voimin -odotettavissa harvinaisen riipeätä kilpailunjohtoa!
Speksi på här

Kilon Gepardi elämänsä vireessä Milanossa 03.04.2022

“Gepardi on sirorakenteinen kissaeläin ja maailman nopein maanisäkäs” sanoo Wikipedia. Kilon Gepardi todisti tämän taasen juoksemalla Milanon maratonilla uuden Ponnistuksen M55 -sarjan ennätyksen!
Wikipedia kertoo myös että gepardin säkäkorkeus on 67–94 senttiä ja painaa 45–65 kiloa; Kilon Gepardi lienee asteikon yläpäässä…?

Majakka ja Sivuvaunu alias August Väkevän muistokilpailu 14.05.2022

Pian koittaa taas se aika, kun suvivirsi soi ja yritetään muistella miten ne kilpailun säännöt menivätkään -lähinnähän tämä tuottanut ongelmia seuramme jäsenille… Tai miettiä miten pyörän gummi paikataan ja muuta sellaista seksikästä. Elikkän maailman juoksu-pyöräillen urheileva nuoriso kokoontuu Espoon Solvallan loivasti kumpuileviin maisemiin lauantaina 14.05.
Tämän vuoden uutuutena uusi Kilpailunjohtaja! PePortaalin toimituksen kainona toiveena ensimmäinen kunnolla järjestetty kilpailu.
Speksi, ilmo-ohjeet ym.

Peräkylän Ponnistus tukemassa Ukrainaa 10.03.2022

Lahjoitimme 500 € Ukrainan kriisin uhreille SPR:n kautta.

Huhmarin Peura EM-pronssille 09.03.2022

Peura hienosti kolmas täysi-ikäisten EM-kilpailuissa Portugalin Bragassa uudella ennätyksellään 9,75. Haamuraja 10 sekuntia rikki oikealla hetkellä! Oma ennätys arvokisoissa: harva meistä siihen pystyy, pikamatkoilta toimitukselle tulee ensinnä mieleen Arto Bryggare.
Matka siis hiukan vajaa satanen.
Lievä loukkaantuminen vei kuitenkin terän päämatka 200 metriltä, siinäkin kuitenkin hieno viides sija. Ponnistuksen toiseksi paras EM-sijoitus koskaan!
Braga EM

Kurikan Kuningas nuorten SM-hiihdoissa hopealla ja pronssilla 29-30.01.2022

Harjoitus-ammuntapisteeen roolista taasen hiihtoon vaihtanut Kuningas M45-sarjan mitalirohmu.
Nuorten SM

Masokistin Unelman ilmoittautuminen avattu 27.01.2022

Kaikkien kärsijöitten Unelman ilmoittautuminen taasen avattu. Kilpailu siis lauwantaina 06.08.2022. Wanhojen tapojemme mukaan suuri osa kärsimyksen tuotosta menee hyväntekeväisyyteen, tänä vuonna kohteemme on viimevuotiseen tapaan Pelastakaa Lapset ry ja jo perinteiseen tapaan kompensoimme tapahtuman hiilidioksidipäästöt. Speksi vanha tuttu osanottorajoituksineen. Siellä jossain Paloheinässä siis.
Masokistin Unelma

Tasuri Kiilopäähiihdon pikamatkan voittoon 11.12.2021

Suomen tietotoimiston uutinen saavutti toimitukseemme vasta nyt. Tasuri näyttää seuraavan Peuran mallia ja siirtyy vanhemmiten pikamatkoille. Ratekia näyttää toimivan, sillä Kiilopäällä tuli voitto ja taakse jäi kovia nimiä.
Kiilopäähiihto

Peräkylän Ponnistus Talvikilometrikisassa 07.01.2022

Vuoden alussa starttasi jälleen perinteinen Talvikilometrikisa, missä Ponnistus taas aiheuttamassa pahennusta. Joukkueen nimi “Peräkylän Ponnistus” ja osallistumiskoodi “KetjutRuosteessa”. Joukkueeseen voi liittyä samanhenkiset seuran ulkopuolisetkin tai muuten vaan henkettömät.
Hip, hop liittymään ja sepeliä uhmaamaan!

Masokistin Unelman ajankohta arvottu: 06.08.2022

Tuolloin siis kärsimystä rakastava kansa kokoontuu vanhaan tuttuun Paloheinään. Speksi vanha tuttu. Ilmoittautuminen avataan muutaman viikon sisään.
Tavoitteena on myös saada reitti (missä ei muutoksia) uudelleen virallisesti mitattua ennen kirmailua.
Pikku hiljaa voi siis alkaa tuulettaan lenkkareita…

Tasavallan Pehtoorin uuden vuoden puhe 01.01.2022

Kontaten Peräkylään

Arvoisa Peräkylän väki!

Yhdistyksemme jäsenkandidaatin on oltava paremmassa kunnossa kuin huonokuntoisin jäsenemme. Nyt vuonna 2022 vaatimus on sangen helppo toteuttaa! Tähän on saatava muutos. Ei riitä, että parhaat meistä ovat huippukuntoisia. Kohottakaamme sekä keskiverron että hännänhuipun kunto ja hyvinvointi uuteen kukoistukseen. Menoksi! Pyydä kaveri mukaan!

Pehtoori

Tagged: Tags