Uutiset 2016

Peräkylän Ponnistus Talvikilometrikisassa 09.12.2016

Taas mukana ketjuja venyttämässä! Liity mukaan kisaan, koodi on “Rengasrikko”.

Masokistin Unelman päivä päätetty: 19.08.2017

Sitä itseään saa taas lauwantaina 19.08 tulevana suvena. Speksi wanha tuttu osanottorajoituksineen. Ilmoittautuminen avataan joskus alkuvuodesta kilpailunjohtajan selvittyä jouluruuhkasta.

August Väkevän Muistokilpailun päivämääräksi päätetty 06.05.2017

Alias Majakka ja Sivuvaunun merkeissä siis kärsitään taasen toukokuun ensimmäisenä lauwantaina!

Kärsimys kannattaa eli lapset kiittävät masokisteja 03.11.2016

Masokistin Unelman tilit saatiin tasattua jo nyt. Viisi euroa per osanottaja sekä peruneitten osanottomaksut kokonaisuudessaan lahjoitettiin SOS-Lapsikylänkotimaan työlle. Lahjoitettavaa kertyi 405 €.

Aina kannattaa kärsiä!

Koivu-Mankkaan Karpaasi yksipyöräilyn MM-kilpailuissa 08.2016

Karpaasi (taiteilijanimi pending) kävi haistelemassa MM-kilpailujen tunnelmaa Epsanjassa panostaen henkisen yliotteen saamiseen seuraavia kilpailuja varten.
Unicon 2016.

Verkonpaino ja Eka Vekara etelässä 21.08.2016

Poikamme kävivät näyttämässä virolaisille triathlonin mallia. Tarkemmat turinat.

Synkän Syysunelman radat julkaistu 08.10.2016

Kuolaus alkaa…

PePortaalin siirto uudelle alustalle finaalissa 04.10.2016

Olipas lyhyt vuos, sanos mummo kun koomasta herääs!

Kun PePortaalia lähdettiin siirtämään toiselle palveluntarjoajalle, niin projektin aikataululle asetettiin kunnianhimoinen tavoite: enempää ei saa myöhästyä kuin Länsimetro tai Olkiluoto Kolmonen. Mutta kuten Ponnistuksella yleensäkin: kohtalaasta yritetähän mutta priimaa pakkaa tulemahan!

Pohjan Tähti Vaarojen Maratonin tähti 01-02.10.2016

Pohjan Tähti voitti Vaarojen Maratonin vähän pitemmän matkan suvereenisti. Samalla koko Ultra Trail Tourin kuninkuus. Tähden tunnelmat kilpailusta kertovat kaiken: “Tuntui, että pystyin syömään loputtomasti”. Odotamme mielenkiinnolla koska hän käy Eka Vekaran lihanpullansyönti- tai Teräsmiehen jäätelönsyöntiennätyksen kimppuun…
Pakkojäsen Gepardi varmisteli kokonaisuuden kotiin.

Nancy, neidoista sivein 31.08.2016

Peräkylän Ponnistus goes ristiin-rastiin kehonkunnostus

“Kop, kop, onko Reaganeilla?”. Takellellen alkoi Peräkylän Ponnistuksen avaus ristiin-rastiin kehonkunnostuksessa, jota wanhempi kansa crossfitiksi kutsuu. Reaganeilla oltiin, mutta Nancy oli juuri siirtynyt autuaammille kuntoilusaleille kilpailunjohtaja Lapin Loimun käydessä kysymässä häntä kilpailun suojelijaksi. “Yksi Nancy riittäköön” totesi Loimu ja loppu onkin huippu-urheilun historiaa.

Synkkä Syysunelma 2016: Yhteistyökumppaneina Altra ja Sealskinz! 20.09.2016

PePo goes commercial

Paitsi että Mammuttimarssin nimi vaihdettiin, niin olemme myös heittäytyneet täysillä kaupallisuuden pyörteisiin: Ilolla julistamme upeat yhteistyökumppanimme lokakuun kisaamme. Altra valmistaa zero drop -juoksukenkiä ja Sealskinz tunnetaan parhaiten kalvollisista sukistaan. Kilpailukeskuksessa on mahdollisuus tutustua muihinkin merkkien tuotteisiin. Altra sponsoroi juoksusarjoja kenkäpalkinnoilla.
(Latojan kommentti: Masokistin Unelman pääsponsoreista yksi on mennyt konkurssiin ja toinen lopettanut toimintansa muuten vaan)

Läppäri Invitational 27.08.2016

Lenkkipuutarhajuhlia vietettiin Puistolassa Suorannan Siilin hoitaessa järjestelyt ensiluokkaisesti. Kiitos ja kumarrus siis.
Samassa yhteydessä ratkottiin seuran avoin mestaruus läppärinheiton jalossa lajissa. Tiukan kilpailun voitti Husulan Tuulos. Toimittajamme raportti.

Juuso Simpanen ja Anu Ossberg Masokistin Unelman voittoon 06.08.2016

Juuso Simpanen voitti kilpailun ylivoimaisesti reittiennätystä lähennellen ajalla 7:54:50 perintöprinsseinään Toni Valido ja Itävallan Jürgen Siedler. Naisten kilpailun vei nimiinsä suvereenisti Anu Ossberg ajalla 10:31:11, seuraavina Elke Nykänen ja Satu Uusivirta.
Kilpailussa syntyi myös neljä uutta Paloheinän Fakiiria. Intian Fakiiriunionin mukaan tämä on enemmän samana päivänä koskaan Intian ulkopuolella ja Intiassakin pitää mennä aina vuoteen 1848, jolloin yhdeksän kuukautta Gorbhangan fakiiri-festivaalien jälkeen syntyi perimätiedon mukaan pari kappaletta enemmän joitain Intian fakiireja.
Tulokset.

Masokistin Unelman yhteydessä myös Masokistin Mini 04.08.2016

Seuran noin monivuotisen historian kunniaksi olemme tänä vuonna päättäneet järjestää myös Masokistin Minin, matkaltaan standardi maraton. Lähtö on klo 10:00 ja osanottomaksu 25 € (JK 20 €) (tasaraha, kiitos).

Miikka Bäckströmistä Masokistin Unelman suojelija 03.08.2016

Paloheinän Fakiiri Miikka on lupautunut Masokistin Unelman suojelijaksi, missä toimessa hän hengellisellä suojeluksellaan on mukana takaamassa kaikille nautinnollista kärsimystä. Ugh!

Grand Tour to Peräkyläntie 28.06.2016

Suorannan Siili ja STM suorittivat kunniamarssin Peräkyläntielle Vihtiin. Marssi suoritettiin peräkyläläisenä käänteisenä edeltäjäajona, missä pyöräilijähalkoi tuulta ja motoristi peesasi -näin minimoitiin hiukkas- ja CO2-päästöt. Menomatkalla tankattiin jäätelöä ja paluumatkalla uitiin Veikkolassa -seuramme kiittää Veikkolaa palveluista ja toivoo pitkää ikää Veikkolan kaupunginjohtajalle.

Yksykli Open 14.06.2016

Kukapa muukan kuin Peräkylän Ponnistus järjestäisi yksipyöräilyn SM-kilpailuja? No, ei kukaan. Eli taasen kisattiin Peräkylän Ponnistuksen sateenvarjon alla. Edellisen vuoden käänteisen rekyylin jälkeen osanotto oli taas huipussaan. Yllättäen myös järjestäjät suoriutuivat osanottomassasta vähintään kunnialla.
Yksykli Open 2016

Luvian Salama Vierumäen Finntriathlonin kermaa 02.07.2016

Luvian Salamasta on kuoriutunut Ponnistuksen riatlon-tiimiin uusi jäsen. Vasta nuori lupaus, mutta hiomaton timantti. Ja kun kyseessä on Luvian Salama, niin kansainvälinen menestys ei ainakaan nopeista lihassoluista ole kyse! Ensimmäinen kilpailu takana ja riatlonia seuraava maailma odottaa jännityksellä Salaman seuraavaa siirtoa.
Finntriatlon Vierumäki

Peräkylän Ponnistus Venlojen Viestin kärkikahinoissa 18.09.2016

Peräkylän naiset ovat hoitaneet viime vuosina Venlojen viestin siihen malliin, että ensi vuonna harkitsemme naisjoukkuetta Jukolan Viestiin. Tänän vuonna joukkueessa Rentukka, Tiuka ja kaksi wanna-be:tä.
Lappee-Jukola

Masokistin Unelma täynnä 19.06.2016

Masokistin Unelman osanottorajoitus poksahti täyteen. Jonotuslistalle voipi ilmoittautua ja todennäköisyys päästä kilpailuun sitä kautta on vähintäänkin kohtuullinen, sillä yleensä peruuntumisia tulee loukkaantumisten tms. ansiosta. Myös muutama Willi Kortti on jaossa, mutta perustelun tulee olla hyvät.

Masokistin Unelma.

PePo edustettuna Nakukympillä

Heimopäällikkö peruutti tapahtuman

Heimopäällikkö piti Peräkylän Ponnistuksen kyseenalaista mainetta yllä tiukkapipoisuudestaan tunnetulla Nakukympillä. Koko matkan peruuttaen edennyt päällikkö pääsi takaperoisille palkintosijoille jättäen taakseen kaksi kilpailijaa joista puolet oli niinikään peruuttajia. Ennakko-odotuksista poiketen yhtäkään “Hyvin heiluu!” -kannustusta ei kuulunut. Siitä ei voi ainakaan syyttää säätä joka lämpeni startin aikoihin aurinkoiseksi ja painostavan kosteaksi.

Peräkylä Open 07.06.2016

Kilpailuennätystä sivuttiin

Maailman keilailevan nuorison kerma kokoontui taasen Sellon keilailu-pyhättöön, missä ratkottiin Ponnistuksen avoimia keilailumestaruuksia. Kilpailun kiihkeydestä saatiin ennakkovaroituksia, kun mukana oli omia palloja ja kengänpohjiakin hiottiin kuin Don Giovannin sellaisia.
Vaan kävipäs tiukassa taistossa niin, että Suorannan Siili vei tiukan kilpailun voiton sivuamalla kisaennätystä. Muita voittajia olivat Horsmanahon Kisuli, Milka ja Samuel.
Kilpailun jälkeen kissaeläin Gepardi sihisi siihen malliin, että Osku Palermaakin tarvisi lisäkäsiä ensi vuonna.
Hirttoperä hoito

Mammuttimarssi R.I.P, tervetuloa Synkkä Syysunelma!

Mammuttimarssin nimi siis jäädytettiin, mutta tapahtuma jatkaa elämäänsä entistä ehompana uudella nimellä Synkkä Syysunelma.

Kilpailun johtajana toimii Karhusolan Tiukunen ja ratamestarina pakkojäsen Kilon Gepardi

Tapahtuma järjestetään 21-22.10 ja kilpailukeskus sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Helsingin rautatieasemalta.

Sisältö säilyy suunnilleen ennallaan, matkojen suhteen tapahtuu kuitenkin pientä terävöitymistä. Tarjolla on kolme matkaa: 50km, 100km ja 160km. Myös pyöräsarjat löytyy, kuten viime vuosina on ollut tapana.

Tapahtuman FB-sivut: Synkkä Syysunelma

Peräkylän Ponnistus IT-businekseen 19.05.2016

Peräkylän Ponnistus on päättänyt luopua perakylanponnistus.com -domainnimestä ja tästä eteenpäin näymme maailmalle vain nimillä perakylanponnistus.fi ja peräkylänponnistus.fi.
Projekti on käynnistynyt vauhdikkaasti, minkä seurauksena .fi -tunnukset eivät toimi ollenkaan, ainoastaan .com -josta olemme siis luopumassa.
Nyt kun olemme osoittaneet pystyvämme hoitamaan vaativan IT-projektin vähintään yhtä hyvin kuin perinteiset IT-talot, niin olemme päättäneet alkaa tarjoamaan palveluitamme myös muille. Pyydä tarjous projektitiimiltämme palvelut@perakylanponnistus.fi!

August Väkevän muistokilpailu lähes kärsijöitten juhlaa 30.04.2016

Alias Majakka ja Sivuvaunua riivasi tänä vuonna lämmin ja sateeton sää, mikä ei wanna-be-kärsijöitä ilahduttanut. Siitä huolimatta hieno kilpailu ja Plan:kinsai osansa.
August Väkevä.

Yksykli Open tiistaina 14.06.2016

Suomen johtava yksipyöräilytapahtuma Yksykli Open järjestetään ihmisten kiusaksi tänäkin vuonna. Venuena vanha tuttu Paloheinän urheilypyhättö ja ajankohta alkuehtoo eli klo 18:00. Speksi eli lajivalikoima tullee olemaan edellisvuosien kaltainen; pituushypyn korvaamista seiväshypyllä tosin harkitaan.

Peräkylän Ponnistuksen hyväntekeväisyyssaldo yli yhden haamurajan 27.04.2016

Käsikassara Kukasjärven Kuikan prosessoiman yhteenvedon mukaan Peräkylän Ponnistus on epämääräisen historiansa aikana luovuttanut hyväntekeväisyyteen 10 052,58 €. Jossain siellä vasemman kainalon ja navan välisessä elimistössään vep-master tuntee lähes ylpeyttä -tai jotain muuta sellaista.

Endre Kiss Peräkylän Ponnistuksen jäseneksi 01.04.2016

Kalevan Maljan ennakkoveikkailut täysin uusiksi

Kissin manageri Keyser Söze vahvistaa asian lehdistölle antamassaan haastattelussa: “Derwangassa suoritettu katsastuslenkki sujui hyvin eikä reklamaatioita ole seuran jäseniltä kuulunut. Taiteilijanimeä ei ole vielä vahvistettu, mutta kyllä se Paavo Nurmen kisoihin mennessä saadaan ratifioitua.”
Valmentaja Scipio Africanus Mussabini on innoissaan Kissille tarjoutuneesta mahdollisuudesta luoda uusi ura Ponnistuksen paidassa. Kalevan Kisojen aikatauluja hän tosin sadattelee italialaisella tulisuudellaan, näyttää nimittäin siltä että 10,000 metrin juoksun ja kuulantyönnön finaalit menevät pahasti päällekkäin.

Nancy, neidoista sivein 31.03.2016

Varsinainen sukellus WODin ihmeelliseen maailmaan luvassa vasta syksyllä, mutta sokkaa jo irroitellaan.

Kurikan Kuningas kruunun syrjässä Kontiolahdella 25.03.2016

Kuningas käheesti toinen Kontiolahden 12 tunnin hiihdossa tuloksella (194,8 km), millä nousee yllättävän korkealle Ponnistuksen 24h -rankingissakin.
Kilpailun kolmosena oli Antti Väkevä, jonka toimitus epäilee olevan August Väkevän perillisiä tai muuta lähisukua.
24SKI

Mammuttiuinti 05.03.2016

Peräkylän Frozen tittelistä kisailtiin Kuusijärvellä lämpimissä olosuhteissa. Uimareiden hajonta oli yllättävän suurta 25 metrin kisassa. Peräkyläläiset ovat totutusti nopeita. Kisasta jäi käteen ainakin seuran hitaimmille menijäille voittajan jäätävä lause, kun kuntouimari hänet ohitti. Odotamme lauseesta kuolematonta tokaisua jäsenillemme, mikäli joku meidät ohittaa kisassa kuin kisassa – jota onneksi tapahtuu hyvin harvoin.
Löpinät ja tulokset

Stairway to Hell 25.05.2016

Tämän vuoden Stairway to Hell käydään keskiviikkona 25.05. Jo viime vuonna uskollisia ystäviämme kiusattiin vaihtamalla päivä perinteisestä torstaista keskiviikkoon; nyt äidyimme niin hurjiksi että kuukausikin vaihtui!
O tempora, o mores / Oi aikoja, oi rappusia.
Vaikka kalenterit heiluvatkin, niin reitti on wanha tuttu. Kympin ennätystään jahtaaville vihjeenä todettakoon, että puolet reitistä on erittäinkin nopeata.
Hell or Heaven.

Pakkojäsenen ultradebyytti sileällä, Endurance 24h 27.2.2016

Pää on tunnetusti tyhjää täynnä, joten ringin kiertäminen ei tuottanut henkistä tuskaa, fyysisellä puolella olikin sitten vaikeampaa.

Mukana menossa myös Nuuksion Nuoli ja Apinasaaren Heimopäällikkö, mutta nuorisolla matka katkesi ongelmiin. 

Raportti: Kilon Gepardi

Mammutin vuotuinen lääkärintarkastus 12.3.2016

Se on miehessä vika kun suksi luistaa

Jopa Bond ikääntyy; eikä päässyt lääkärintarkastuksesta läpi (Skyfall). Puolen vuosisadan rajapyykkiä lähestyvä Mammutti kuitenkin selvitti Reppu-Pirkanhiihdon elegantilla vaivattomuudella. Testit jatkuvat vuoden mittaan muilla koitoksilla.

Rentukka, Keiju ja Pohjan tähti Espanjan lomalla 31.01 & 05.03.2016

Seuran jäsenten viime aikojen lomat Espanjan suuntaan osoittavat sangen kyseenalaista trendiä: eikö sitä ilman polkumaratonia tai vuoriultraa voi enää löhölomailla ollenkaan. Eikö?
Rentukan, Keijun ja Pohjan Tähden mielestä ilmeisesti ei.

Peräkylän Ponnistus ladun harjalla 17.02.2016

Tänä vuonna hiihdon maakuntaviestissä oli yhdistetty aiemmin erilliset Helsingin ja Uudenmaan maakunnat. Vaan eipä tienneet helsinkiläiset mikä heitä odottaa -jep, Peräkylän Ponnistuksen ykköstiimi!
Iin Puhurin, Teräsmiehen, Runoratsun ja Verkonpainon perinteiseen core-tiimiin toi tänä vuonna feminiinin panoksen Rentukka. Verkonpainon sanoin: “ulkonäköpisteitten keskiarvo nousi saman tien lähes kymppiin” (Verkonpaino jätti kohteliaasti mainitsematta kuinka alhaalta lähdettiin…).
Joukkueenjohtajana ja huoltopäällikkönä toimi Palojärven Tasuri, mistä kiitokset!
Iin Puhuri aloittajana pohjisti koko jutun tehden heti eron muihin joukkueisiin. Tästä muitten olikin helppo jatkaa lopulliseen triumfiin.
Kilpailun kuuluttaja -Pekka Tiilikaisen ilmeinen reinkarnaatio- elähtyi Runoratsun suorituksesta niin, että myönsi hänelle arvonimen Hiihtotaiteilija. Murtomaahiihto-yhteyksissä Runoratsua tulee siis tästä lähin puhutella kyseisellä arvonimellä.
Tennysonin sanoin:
To ski beyond the sunset, and the baths
Of all the western stars, until I die

Mammuttimarssi jäädytetty 22.01.2016

Tässä tapauksessa jäädytyksellä ei viitata tulevan Juhannuksen sääennusteeseen vaan siihen, että Mammuttimarssin kymmenvuotisen taipaleen kunniaksi Mammuttimarssia ei enää järjestetä. Vaan ei huolta tuota syysyön unelmaa rakastaneilla: Mammuttimarssi tulee saamaan uuden inkarnaationsa uudella nimellä speksin pysyessä tutun raastavana.

Pidämme teitä vielä jännityksessä; kevään koittaessa tietoa jaetaan kärsimystä janoavalle kansalle. Esikuvamme Sunzin sanoin: “Ennakkotietoa eivät anna henget eivätkä jumalat, sitä ei voi päätellä tapahtumista eikä sitä voi saada tutkimalla laskelmia.”

Peräkylän Ponnistus nuorten jääkiekkoilun MM-kullan taustalla 06.01.2016

Mistäköhän se Kapasen vaari on mottonsa löytänyt? Mistäköhän.

Nuuksion Nuoli Hampurin maratonin voittoon ja reittiennätykseen 16.01.2016

Mahtaisikohan Aatu kääntyä haudassaan, jos tietäisi Nuuksion Nuolen kummitelleen heidän bunkkerissaan? – No taatusti!.

Eka Vekaran Sysikallio-raportti valmistui jo nyt 10.01.2016

Kuten kaikki tietävät, niin Eka Vekara on tunnettu nopeasta palautumisestaan: Sysikallio-ultrasta hän palautui kirjoituskuntoon jo nyt! Lue hohdokas raportti vaikkapa täältä.

Masokistin Unelman ilmoittautuminen avattu 05.01.2016

Kärsimystä janoavan kansan odotus on taas palkittu: Masokistin Unelman ilmoittautuminen on avattu. Kilpailu käydään kahden edellisvuoden tapaan uudella reitillä; paluusta “original route”:en ei ole tehty vieläkään mitään päätöksiä.
Tämän vuoden uutuutena on, että jonotuslistalle voi ilmoittautua jo nyt -aiemminhan jonotuslista on avattu vasta kilpailun täytyttyä.
Infopläjäys.

August Väkevän muistokilpailun päivä päätetty

Alias Majakka ja Sivuvauna kamppaillaan tänä vuonna lauwantaina 30.04 eli luvassa lupsakka Wapun alustus.

Tasavallan Pehtoorin uudenvuodenpuhe 01.01.2016

Pehtoori on puhunut. Hic

Tagged: Tags