Uutiset 2014

Susi Octoberfestilla pidemmän kaavan mukaan

Suomenlinnan Susi starttasi Euroopan pisimmälle polkujuoksujotokselleBaijerissa, vaikka samaan aikaan ympärillä paneuduttiin olutkulttuurin vaalimiseen kaksin käsin. Yksi Suden kanssakilpailija kertoi, kuinka pettynyt hän oli otettuaan valokuvia puoli metriä korkeista sammakoista seitsemännen vuorokauden yöllä. Ne olivat vaikuttavia. Muistikortilla ei näkynyt kuin kiviä ja kantoja. Jos Susi ei olisi pysähdellyt ottamaan valokuvia olisi matka saattanut joutua pidemmällekin.

Joulun odotusta Sysikallion hurmassa 20-21.12.2014

Muitten tonttujen kiusana Tiukunen, Susi ja Pohjan Tähti

Joulun alla käytiin Sysikallio -ultra, joka jonkun irvileuan mukaan uhkaisi Mammumarssin asemaa yhtenä Suomen älyttömimmistä kilpailuista. Vakavan asian kanssa ei pitäisi laskea leikkiä, sillä kaikkihan tietävät Sysikallion olevan Suomen pimeimmän ultran.
Aina kaikki ei mene kuin Paloheinässä, minkä sankarimmekin huomasivat. Jos oikein tarkkoja ollaan, niin kaikki muutkin osanottajat huomasivat saman ilmiön. Kisatunnelmaa voi fiilistellä vaikkapa Pohjan Tähden joulukertomuksenmyötä.

Palojärven Tasuri avasi hiihtokauden Livignossa 14.12.2014

Tasuri ja Riitta-Liisa Roponen kävivät näyttämään italialaisille hiihdon mallia.
La Sgambeda, è piaciuta agli atleti

Tasavallan Pehtoorin uudenvuodenpuhe 18.12.2014

Pehtoori on puhunut. Hic

Mammuttimarssin tilinpäätös eli hyvät tekeväisyydet tehty 17.12.2014

Perinteiseen tapaan Mammuttimarssin tuotto on käytetty paikalliseen hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna ensisijaiseksi kohteeksi valikoitui Vihdin Kirkkoniemen koulu, jolle hankimme liikuntavälineitä runsaalla kahdella tuhannella eurolla. Lisäksi lahjoitimme Kirkkonummen Kehitysvammaisten tuelleSOS-Lapsikylän kotimaan työlle ja Uudelle lastensairaalalle kullekin 200 €. Kärsimyksen kautta toisen onneen!

Apinasaaren Heimopäälliköstä todennäköisesti maailmanennätysmies 06.12.2014

Heimopäällikkö kunnioitti itsenäisyyspäivää juoksemalla maratonin Reinot jalassa. Sukiksi hän oli valinnut äärimmäisen tekniset pässinpökkimät. Tämä lähes ihmismielen ymmärryksen tuolle puolelle menevä suoritus (5:28:18) on mitä todennäköisimmin maailmanennätys, sillä ainakaan IAAF:n rankingista ei parempaa Reino-noteerausta löydy. Tähän ei edes nandi-heimon miehet ole yltäneet!
Jäämme odottamaan Aino-kansan vastaiskua.

August Väkevän muistokilpailun päivä kiinnitetty as well 11.12.2014

Ensi vuoden August Väkevä alias Majakka ja Sivuvaunu kamppaillaan Wapun jälkihöyryissä 02.05 Solvallan nopeaksi tunnetulla reitillä.

Vuoden 2015 Masokistin Unelman päivämäärä lyöty lukkoon 11.12.2014

Ensi vuonna kärsitään Paloheinässä lauwantaina 22.08. Reitti oletusarvoisesti sama kuin tänäkin vuonna; paluu original routelle ei tällä tietoa mahdollista. Tarkempi skepsi ilmoittautumistietoineen alkuvuoteen mennessä, mutta kovin kaukana kidutuksesta ei ole jos olettaa speksin noudattavan edellisvuosien mallia.

Pop-hölkkä Helsingissä

Irina Tavastialla 29.11.

PePon kykyjenetsijä Mammutti käkenä, siis tikkana paikalla. Yleisö pieni mutta edustava.

Mammutti odotti mustaan kaapuun pukeutunutta synkkää hahmoa, joka hönkisi kohtalokkaasti mikrofoniin (kuten Jenni Vartiainen), ja riiputtaisi narussa neuloin pisteltyä Ken-nukkea.

Mutta Irina olikin varsin eloisa. Artisti riehui nyrkkeilystä, hiihdosta ja kilpavoimistelusta koottua koreografiaa tunnin ja vartin, kunnes katsoi saaneensa – tai antaneensa – tarpeeksi.

Tuttujen hittien lisäksi vaikutuksen tekivät Irinan hiljattain leyvyttämät coverit. Varsinkin Pelle Miljoonan “Vapaus on suuri vankila” rullasi erinomaisesti.

Peräkylän Ponnistus humaanina 28.11.2014

Juuri tänä päivänä haluamme lainata Heli Laaksosta:

“Arvoil tarkotetta vissi jotta jokseenki pysyväissi ihantei, mitä yritetä elämäs tavotella. Mää joskus otin oikke assiaksen ajatel, kummossi arvoi mul o. Hukkasin sen klapun, enkä muist mitä siihe laitin sillo. Mut ainaki suvaitsevaisuus vois olla yks. Munst see olis suur helpotus ko oppis ajattelema, et ihmise ova erilaissi ja saava olla. Joku saa onnes plussapisteitten keräilyst taik siit, et tiskipöyrä alakaappi o siisti. Mul o iha yks ja see sama, tärkiämppä o, et mää saan noust yäl klo 2 maalama vesifärien kans jos munt huvitta, ilma, et kukka haukku munt yäkukkujaks ja pakotta maate, et olissin sit “ihmiste aikka” reipas ja virkune.
Olisik joku ihmisyyski sit yks mu arvoistan. Tasa-arvo o niin kulunu sana, etten tahro sitä käyttä, mut jotta simmost mää tarkota. Mää en ol ikä ymmärtäny ihmiste lajittelemist sen mukka, onk he miähi vai naissi, koulutetui vai ei, rahamiähi vai vähävarassi, korkioi virkamiähi taik eläkkel olevi satamajätki. Ihmissi mee olla. Mittä ryhmä ei ol mu miälest syyt kumartta taik sivaltta.”

Ponnistuksen Syyskylvö 24.11.2014

Muuan ajattelijahan joskus pohti, jotta “Pienen ihmisen suurimpia kiusoja ovat hyttyset ja organisaatiouudistukset”. Ihan näihin ei edes Peräkylän Ponnistus pysty, mutta kaikenlaista pienempää kiusaa ja kärsimystä ideoimme taas ihmisten iloksi, kun syyskokousta vietimme. Ensi vuosihan on seuran noin 20-vuotisjuhlavuosi, mitä tullaan juhlistamaan mitä moninaisimmin, mutta pidetään vielä itsensäkiusaajat jännityksessä…
Perustuslaillisia kysymyksiä käsiteltiin lähes vastaavalla hartaudella kuin Kreikan hallitus aikoinaan euroon liittymisen ehtoja; tarkennuksia Manifestiin ja “jäseneksi liittymis” -protokollaan siis tiedossa.
Suomen Kustavin Sauna & Hiihtoseurueen anomus kannatusjäsenyydestä hyväksyttiin. Tämä uuden ajan YYA-sopimukseksikin kutsuttu statushan avaa aivan uuden portin kärsimyksen ja huuhaan mielenkiintoiseen maailmaan.

Peräkylän Ponnistus perustuslaillisessa kriisissä 07.11.2014

Ponnistusta seuraavat analyytikot äimän käkenä

Satunnaisesti asioista perillä oleva lähteemme vahvistaa tunnelman olevan kuin Kuopion torilla.

Mammuttimarssi jossain siellä Nuuksiossa 31.10-01.11.2014

Urheileva nuorisomme sai taas reipasta liikuntaa enempi kuin lääkäri määrää, kun Mammuttimarssia vietettiin. Kilpailu starttasi Vihdin Otalammelta, mistä käsin käytiin Asterixin hahmoja metsästämään ja välillä vesiastioitten ihmeellisyyksiä miettimään sekä uiden virkistäytymään.
Kaiketi viralliset tulokset

Mammuttimarssiin ennätysosanotto 29.10.2014

Tulevan viikonlopun Mammuttimarssiin on ilmoittautunut kunnioitettavat 132 marssijaa ja 88 joukkuetta. Tätä joukkoa ei pääministerin kiireiltä enää suojeltaisikaan!
Mammuttihäntäkeitto on jo pistetty porisemaan ja vielä odotellaan uimavesien jäähtyvän sopiviksi.
Kilpailukutsukin on tarkentunut ja pelastus- & turvallisuussuunnitelma julkaistu somasti kilpailua lähestyttäessä.
Pari päivää kun vielä maltatte odottaa, niin sitten saatte taas kärsiä…

Mammuttimarssi 2014 radat julkistettu 24.10.2014

Mammuttimarssin radat on nyt kaikkien ihmeteltävänä täällä. Ratojen lisäksi tarvitsette päivitetyt kilpailuohjeet, jotka löytyy täällä. Siitä sitten vaan karttoja rustaamaan.

Kuninkaat ja kuningattaret mittelivät voimiaan 21.09.2014

Kuninkaitten laji, 10-ottelu, pepomaisin säännöin ja muunnelmin höystettynä käytiin 21.9.2014. Kilpailupaikkana Vuosaaren urheilupyhättö kuulaana syyspäivänä.
Tänäkin vuonna oli nuorisojaosto sangen runsaslukuisesti mukana mittelöissä jopa aivan voittotaistossa!
Voittotaistelu käytiin Susannan ja letkeään syysvireeseen päässeen Iin Puhurin välillä. Loppujen lopuksi Susannalla oli jopa taktikoida kylmähermoisesti ja jättää viimeinen laji, 1500m, väliin.
Mitalisijat pysyivät samoina riippumatta siitä laskettiinko pisteet ikähyvityspisteiden kanssa tai ilman. Kisan voitto siis Susannalle ja ikähyvityspisteissä nähtiin kenties jopa ennätys näissä mittelöissä: 3770!
Himmeämmät mitalit jaettiin Iin Puhurin ja Rääkänpään Runoratsun kesken. Muut sijat vaihtelivat jopa huomattavasti ikähyvityspisteiden mukaan laskettuna, esim. Jussi nousi ikähyvityspisteissä 5. sijalle eli isä ja isoveli jäivät kirkkaasti taakse! Huomioitavaa on, että käytetyissä laskureissa on lasten/nuorten ikähyvityspisteitä laskettaessa selviä puutteita.
Tarkat tulokset vielä IAAF:n ratifiointikierroksella.

Mammuttimarssista taas UTMB-pisteitä 08.10.2014

Viime vuosien tapaan Mammuttimarssi on valittu ranskalaisen Mont Blancin ympäristössä juostavan Ultra Trail du Mont Blanc -vuoristomaratonin (UTMB) 2015 karsintakilpailuksi: Runtusta saa kolme pistettä ja Marssilta kaksi.
Mahottoman pisteet vielä vahvistamatta, mutta sangen todennäköisesti siitä saa kolme pistettä.

Mammuttimarssin ilmoittautuminen avattu 19.09.2014

Vilikaseppa kilipailukutsuva (24.10.2014 v 0.3).

Masokistin Unelman pakollisen vapaaehtoisen Plan-veron veron tuotto huipussaan 15.09.2014

Perinteinen vapaaehtoinen Plan-veromme (pakollinen kilpailun osanottajille) tuotti tänä vuonna 395 € Planin Koska olen tyttö -kampanjaan.
Kiitokset veronmaksajille eli Masokistin Unelman ja Minin osanottajille!

Normaalisti luotettavina pidettävien lähteitten mukaan Unelman osanottaja Antti Kallio keräsi omalla juoksullaan yli 2,000 € Lohjan alueen paikalliseen hyväntekeväisyyteen. Hyvä, hyvä.

Kurikan Kuningas Joensuun Katajan Polkujuoksun voittoon 13.09.2014

Kurikan Kuningas, joka on viime aikoina pitänyt kuntoaan yllä lähinnä toimimalla ampuharjoitusten elävänä liikkuvana maalina, voitti suorastaan ylivoimaisesti Polkujuoksun 20 km päämatkan.

Mårten Boström Mammuttimarssin suojelijaksi 12.09.2014

Kyllä nyt kelpaa pusikoissa painaltaa!

Pohjan Tähti sauvakävelyllä 09.09.2014

Elokuun viimeisenä viikonloppuna Pohjan Tähti -tuo Sinisterin sankari- tukenaan Imatran Voima sauvakäveli Alppien ympäri. Ranskan Chamonixista alkaneella matkalla järjestäjien tarjoilut makkaroineen ja juustoineen alkoivat kuitenkin tökkimään ja matkanteko alkoi hidastumaan Italiaan tultaessa. Jo epätoivoisen tilanteen pelasti kuitenkin Sveitsissä nautittu maitolasi sekä jäätelö. Loppumatka takaisin Ranskaan sujui hitaasti, mutta perille päästiin runsaan 32 tunnin kuluttua lähdöstä. Lisää kuvia ja jorinoita plokissa.

Huhmari Peura kantaa mitalia kotiin selkä vääränä 09.09.2014

Peuran meno on viime aikoina kulkenut voitosta voittoon. Suunnistuksen puolella Viking Sprintticupin voitto ja kultaa SM-pitkällä.
Varsinaisen paukun Peura viritti Aikuisurheilun SM-kilpailuissa -joita ennen wanhaan veteraanien kilpailuiksikin kutsuttiin-, missä osoitti taktisen osaamisensa: Peura kun ymmärsi että ajan myötä siirrytään pidemmille matkoille, niin ratkaisi asian omalla tavalla – hän aloitti lyhyemmistä niin siirron jälkeen ei tule kohtuttomia matkoja… Tuloksena pikamatkoilta kulta ja kaksi hopeaa. Huh.

Mammuttimarssin esirippu raottuu… 04.09.2014

Peräkylän Ponnistus proudly presents: kilpailukeskuksena toimii Otalammen Työväentalo. Se on siellä jossain… Otalammella!
Maastopyöräilyn ystäville tarjoamme pettymyksen: pyöräilysarjat ovat mukana tänäkin vuonna.

PePo INtöNATIÖNAL Biir Mail I-MMXIV 27.08.2014

Taas tehtiin historiaa: Suomen ensimmäinen olutmaili! Ja kukapa muukaan sitä olisi ollut järjestämässä kuin Peräkylän Ponnistus.
Punaisista nenistä ja pohkeista näki, että harjoiteltu oli! Joittenkin otteista kuitenkin huomasi, että oli tehty liikaa erillisharjoitteita (tai joittenkin kohdalla aiemmin enempi toista ja sittemmin pääpaino siinä toisessa): kuten triathlonissakin, niin myös tässä lajissa avain menestykseen löytyy yhdistelmäharjoituksista!
Ja Intönatiönal kilpailu todella oli, sillä viivalla oli merten takaisten kaukomaitten kansalaisia.
Ofitsial risalts & video

Satu Husu-Karppinen ja Juha Hietanen Masokistin Unelman voittoon 23.08.2014

Myös Masokistin Mini oli ultra

Satu Husu-Karppinen voitti naisten sarjan ajalla 9:47:49 ollen kokonaiskilpailun toinen. Miesten sarjan voiton nappasi Juha (Ville Veikko) Hietanen.
Jo lähes perinteinen Masokistin Mini ylsi tänä vuonna ultrajuoksujen kategoriaan sekin: virallisesti mitattua matkaa kertyi 42,201 m eli reippaasti yli standardin maratonin. Miesten kilpailun voitti Veikko Ollila ja naisten Tarja Antell. 
Tulokset

Tour de Peräkylä 16(/17).08.2014

Pyöräilevän maailman kauhuksi Tour de Peräkylä järjestetään tänäkin vuonna:
Lauwantai 16.08.2014. Jos sääennuste kovin “haasteellinen” (á la pelkkää aurinkoa ja myötätuulta luvassa) ja sunnuntaille luvassa selkona parempaa, niin tapahtuma siirtyy sunnuntaille samaan aikaan. Tätä spekuloidaan sitten viime hetkinä, mutta toivon mukaan pysytään tuossa.
Lähtö klo 06:30 Lohjan uimahallin parkkikselta; tavoitteena olla paikalla 06:00.
Matka: tbd, jokin lupsakka 200+ km…
Ilmoittautuminen tämän lehden konttoriin.

PePo INtöNATIÖNAL Biir Mail I-MMXIV 27.08.2014

Peräkylän Ponnistus kulkee taas eturivissä (vaikkakin monasti takakenossa): ensimmäisenä Suomessa olutmaili. Kilpailun formaatti yksinkertainen: kirmataan radalla maili (1609 m) ja heitetään ohrapirtelöt naamaan kierroksen välein. Myös choko-sarja.
Virallinen kilpailukutsu

Raaseporissa leivottiin uusia Peräsmiehiä 25-26.07.2014

Suomen ja todennäköisesti koko Pohjoismaitten ensimmäinen tupla-triathlon

Peräkylän Ponnistus järjesti 25-26.07 Raaseporissa tupla-triathlonin avoimet mestaruuskilpailut nimellä Peräkylän Peräsmieskisat. Kilpailun voitti itsensäkiusaamisen legenda Tero Hyppölä uudella Suomen Ennätyksellä 24:32:14.
Uusia Peräsmiehiä leivottiin kuusi kappaletta, joten wanha sankarimme sai vihdoin viimein seuraa.
Järjestely olivat vimpan päälle, kiitos Tenolan Verkonpainon. Myös reittiä kilpailijat kehuivat vuolaasti: “Joku savolainenhan olisi tietenkin sanonut reitin olevan kumpuilevan ja antavan miellyttävästi vaihtelevaa ärsykettä jaloille. Kyllä reittisuunnittelija olisi varmaan tehnyt uintiinkin mäkiä, jos vain veteen pystyisi.”
Tulokset

Pantteri Midnight Sun Trail:in kärkikahinoissa 25-26.07.2014

Pantteri jatkaa vahvaa kesäkierrostaan Pallas-Hetta -pikamatkalla (55 km).
Pantteri goes Midnight Sun

Pantterille soudun SM-hopea 12.07.2014

Paloheinän Pantteri näytti pohjatulpan paikan yhtä lukuunottamatta kaikille ja nappasi naisten yksinsoudun (single rowing women general) SM-hopeaa Sulkavalla. Hyvä, hyvä!
Pantterin taktiikka oli Verkonpainon ja Runoratsun talven hiihtoladuilla hyväksi havaitsema: tuplataan kauden kilometrit kilpailussa! Peräkylän Ponnistuksen taktinen osaaminenhan on aina ollut omaa luokkaansa.
Sulkavan Suursoudut

Lahden Kolmonen Pullukka Runin podiumilla 12.07.2014

Viimeaikaisesta epäpullukoitumisestaan huolimatta Kolmonen kirmasi kunnon pullukan tavoin. Kuumasta ilmasta ja hitaasta reitistä huolimatta oiwa tulos, oman sarjan voitto ja kokonaiskisan sija kolmonen Kolmoselle.
Pullukka Run

Iin Puhuri käytti maratoniin koko päivän! 10.07.2014

10.07 Järjestettiin vahvistamattomalla matkalla maraton pienillä lisätehtävillä. Paikkana oli Sarfvik Golf, ja matkan aikana pelattiin 72 reikää golfia, so. 4 täyttä kierrosta. Koska iPhonen akku väsähti ennen pelaajia, virallinen matkan mittaus päättyi runsaan kolme kierroksen jälkeen. Talteen saadusta datasta extrapoloituna on kuitenkin kohtuullista olettaa että matkaa kertyi joka tapauksessa yli 40 km, ellei peräti täyttä maratonia. Vastaavasti arvioituna reitin kokonaisnousuksi kertyi n. 450 m. Tasatakseen mahdollisen alimittaisuuden vaikutuksen suoritukseen PePon edustajana tapahtumassa ollut Iin Puhuri kanniskeli 13 kg bägiä selässään koko päivän.

Täyden päivän nautiskelleen (klo 06.00 – 21.30) Puhurin kulutusstatistiikka näytti 421 (sigh!) lyöntiä, n. 10 hukattua palloa, n. 6500 kcal sekä 7 litraa nestekulutusta. Päivän input-puolelle kirjattiin 5 litraa vettä, 1.5 litraa Coke zeroa, puolen tusinaa energiapatukkaa, pussillisen pähkinöitä sekä täyttävä buffet-lounas (kiitos Gourmet Sarfvik!). Kaiken kaikkiaan tasapainoinen ulkoilupäivä, joka uusittaneen ensi kesänä.

Pantteri seikkailee Laatokalla 12.-14.6.2014

Snoukkareidenkin riveissä seikkaileva Pantteri kolusi Laatokan rantoja meloen, pyöräillen ja jalkaisin Red Fox Adventure Racessa. Tiimi tuli tunnetuksi välittömästi paikalle saavuttuaan, ja kerrottavaa riittää iltasaduksi asti. 

Reissukuvauksen kaikkine mausteineen löydät täältä.

Nuoli ja Tuulos Forssan Suvi-Illassa 14.06.2014

Taas jäi rupusakki taakse, kun Nuuksion Nuoli ja Husulan Tuulos pistivät asfalttia rullalle Suvi-illan maratonilla Forssassa. Nuoli otti homman niin tunnollisesti, että kävi tekemään perusteellisen verryttelyn osallistumalla ensin 95 kilometrin pyöräilyyn.
Suvi-Ehtoo

MRK2014 päättynyt 21.6.2014

Ei niin pöhköä kisaa ettei joku osallistuisi

Vaan kuinkas sitten kävikään… lue se täältä. 

Ensi vuonna Pepo goes Pollywood!

SM-arvoinen Yksykli Open 17.06.2014

Yksipyöräilyn Suomen kerma kokoontui Paloheinän urheilupyhättöön ratkomaan MUNIn / Moniottelun Suomen mestaruuksista.
Paloheinän agenttimme raportti ja tulokset

PePo veikeili Kuopio-Jukolassa 14-15.06.2014

PePo jatkoi Jukola-perinteitään Vehmersalmen haastaviksi väitetyissä maastoissa. Tiukan karsinnan jälkeen joukkueeseen ei tällä kertaa ollut seuran ulkopuolisilla mitään asiaa, vaan oma jäsenistö arvioitiin etukäteen niin vahvaksi että kapteenin tehtäväksi jäi lähinnä osuuksien jakaminen taktiikkaa optimoiden. Lisäksi Tuntematonta sotilasta mukaillen innokkaimpia oli kuulemma pitänyt sitoa puuhun kiinni, etteivät lähde ennen aikojaan. Käytännössä ylilatausta purettiin joko jäähdyttelemällä tai lämmittelemällä muiden joukkueiden osuuksilla.
Eka Vekara tykitti heti avausosuudelle takarivistä runsaan neljänsadan joukkueen ohi. Ilmeisesti vain Bäggelagetsin parempi lähtöruutu auttoi aivan terävimmän kärjen karkaamaan PePo:lta tässä vaiheessa.
Kun Hallin Hitain jatkoi samaa hurjaa vauhtia toisen osuuden alussa ja ennakkolaskelmat loppuosuuksien lähtöajoista uhkasivat alittua rankasti, HH teki ryhdikkään korjausliikkeen ja päätti lisätä vaikeuskerrointa rikkomalla kompassinsa. Yösuunnistus Rytökylän tiheiköissä pelkällä kartalla oli varsin miehekäs teko. Kompassi on muutenkin aloittelijoiden väline. Vaihtoon vielä selvästi alle 1000 sijaluvulla.
Mäkkylän Mammutti oli kilpailuun valmistavissa harjoituksissaan saanut sen kuuluisan alavartalovamman ja osallistuminen joukkueeseen pidettiin viime hetkiin saakka kilpailijoilta salassa. Lääketieteen viimeisimpien oppien mukaan arveltiin, että vamman toipumiselle on parempi pitkäkestoinen kuin repivä suoritus, joten Mammutti lähetettiin kolmososuudelle. Rutinoitunut Jukolan kävijä tekikin tasaisen tarkkaa työtä ja toi joukkueen kolmanteen vaihtoon edelleen selvästi lähtönumeroa pienemmällä sijoituksella.
Neljännellä osuudella Pohjan Tähti laittoi ohitusvilkun päälle ja nosti PePo sijoitusta 171 sijaa ylöspäin. Keskimäärin siis ohitus noin 45 metrin välein. Yksinkertaisella matematiikalla voidaan todeta että vain maratonin verran pidempi osuus ja PePo olisi tullut vaihtoon kärjessä.
Iin Puhurin heräillessä aamuyöstä Varkaudessa nopea vilkaisu on-line tuloksiin kertoi, että kisakeskukseen on syytä lähteä heti. Sen verran vauhtia oli alkuosuuksilla pidetty. Liikenne oli onneksi rauhallista ja numerolappu löytyi vaivatta telttanaruihin kiinnitettynä, joten vaihto pääsi tapahtumaan sujuvasti. Rytmi säilyi ja osuus eteni hyvään tahtiin. Pari perinteistä isoa pummia jätti vielä paranneltavaa tuleville kerroille, mutta osuus silti pakettiin selvästi ennen vaihdon sulkeutumista. (Latojan kommentti: hirvee suoritus Puhurilta!)
Rääkänpään Runoratsu joutuikin siis muokkaamaan lennossa taktiikkaansa, joka oli laadittu yhteislähdön varaan. Kuudes osuus lähti silti tasaisesti liikkeelle ja eteni RR:n lämmettyä vakuuttavasti. Monilajitaiturina Runoratsu sovitteli kilometrivauhtiaan välillä myös uintiaikojen perusteella. Vetisissä olosuhteissa täysin ymmärrettävä sekaannus.
Ankkurina Palojärven Tasuri kaunisteli vielä joukkueen kokonaistulosta ja nosti ensi vuoden lähtöruutua 101 pykälää. Eteneminen oli sen verran vahvaa, että ilman yhteislähdön ruuhkia nousu olisi varmasti ollut vieläkin huimempi. Loppusijoitus 853. on seuran historian paras ja lupaa nuorelle kehityskelpoiselle joukkueelle loistavaa tulevaisuutta.
2015 Paimion Louna-Jukola on PePo:lle noin kymmenes peräkkäinen. Suunnistuspiirejä puhuttaakin jo nyt, jatkuuko PePo:n nousujohteisuus tuloksissa. Montako joukkuetta PePo asettaa kilpailuun? Mahtuuko joukkueisiin ulkopuolisia vahvistuksia? Joko vihdoin nähdään PePo:n joukkue myös Venlojen viestissä? Kaikki tämä, ja paljon muuta, selviää seuraavan Jukolan viestin ilmoittautumisen sulkeutuessa.

Suomi-juoksu 07-08.06.2014

“Satasella oppii enemmän kuin yliopistossa oppii kolmessa vuodessa” (Hiekkaharjun Habermas). Allekirjoittanut oppi ainakin vatsastapuhumisen jalon taidon.
Olin jo lähtölistasta bongannut kuudellekympille ilmoittautuneen Tasurin. Vaihdoimmekin muutaman sanan ennen lähtöä. Kovin kauan en joutanut katselemaan edustuspaidan selkää sen hävittyään horisonttiin pian startin jälkeen. 
Järjestelyt toimivat erinomaisesti ja tunnelma oli myös loistava! Sääkin osui kohdalleen niin ettei joutunut turhaan hikoilemaan taikka palelemaan eikä tuulta ollut lopulta nimeksikään. Uusi reitti oli tasainen ja hyvin merkitty eikä tien reunassa joutunut juoksemaan kuin muutaman sata metriä per kierros. Pettymyksen tuottivat ainoastaan paikalliset teinit joita ei näkynyt kuin muutama ja “Olisit lähteny aikasemmin ni ei tarvis juosta!” oli ainoa heiltä kuulunut kannustus. Mihin tämä maailma on menossa kun nuoriso ei osaa edes v****illa kunnolla! 
Ensimmäiset nelisenkymmentä kilometriä menivät omalta kohdaltani erittäin lupaavaa tahtia. Siitä alkoi vatsastapuhumisen opettelu. Tuntui kuin suolenmutkassa olisi pomppinut nyrkinkokoinen kivi mitä yritin särkeä erinäisillä yhtä huonosti toimivilla konsteilla. Matka jatkui vuoroin juosten ja vuoroin kävellen seitsemäänkymmeneen kilometriin asti jolloin hoipuin huoltopisteelle melkoisen huimauksen vaivaamana. Ensikertalaisena olin jo valmis luovuttamaan mutta sain huoltopöydän takaa niin loistavaa palvelua että matka pääsi jatkumaan. Vatsa pysyi tavoissaan ja lopulta en saanut selkää suoraksi kivun takia mutta pystyin juoksemaan viimeiset puolitoista kierrosta mukavaa tahtia. Maalissa vatsakin rauhoittui heti.

Apinasaaren Heimopäällikkö ja Palojärven Tasuri Suomi-Juoksussa 07-08.06.2014

Heimopäällikkö ensimmäisellä satasellaan hienosti maaliin; Tasuri kuudenkympin kärkikahinoissa.
Suomi-Juoksu

Stairways yhtä kärsimyksen juhlaa 05.06.2014

Ei pipa kiristänyt, kun kympintappajien kerma otti mittaa toisistaan ja itsestään Malminkartanon nopeaksi tunnetulla reitillä. Miesten nopein oli Tomi Halme ja naisten Mirja Vartiainen uudella reittiennätyksellä. Siinä missä Peter Kyburz on kahdeksalla juoksullaan “Mister Stairway” (8 juostua kisaa), niin Mirja on “Malminkartanon Keisarinna”: kuudesti mukana, joista viisi voittaen, ja aika parantunut joka kerta!
Tulokset ja kilpailunjohtajan raportti

Mammuttimarssin ajankohta tarkentunut 05.06.2014

Tämän vuoden Mammuttimarssi käydään 31.10 – 01.11.2014. Ajankohta on siis viikkoa myöhempi kuin aiemmin päätetty ajankohta, mitä ei ollut missään julkaistu. Voimme myös paljastaa, että kilpailukeskus ja uintirastin paikka on päätetty eli homma on pieniä yksityiskohtia (á la radat) vaille valmis.

Masokistin Unelman reitti mitattu virallisesti 05.06.2014

Kilpailun maali on vanhassa paikassa, lähtö 73 metriä siitä menosuuntaan. Aluksi kierretään kahdesti 457 metrin mittainen alkulenkki, minkä jälkeen 51 kertaa 1,944 metrin peruslenkki. Maratonin väliaikapiste osuu hankalasti kauaksi lähtöpaikasta, joten virallisia väliaikoja ei todennäköisesti oteta.

Heinästie kutsui
Sushin teko opittiin
PePo ihastui

Tasuri aloitti hurjan kevätkautensa Hassen maratonin voitolla 15.02.2014

PePortaalin käänteisesti takaperoisella tulospalvelulla on suorastaan vaikeuksia seurata Tasurin vipellystä. Kevätkauden avaus Hassen maratonilla, missä voitto ja viittä vaille oma ennätys. Seuraavana päivänä oli hyvä loppuverrytellä Viru Maratonilla…
Hassen Tervasaari-maratooni

Tasuri jatkoi wahvaa kevätvirettään Kurrenkierroksella 22.05.2014

Tasuri sen kuin porskuttaa! Asiantuntijoittemme spekulaatioitten mukaan tyyli olisi kuitenkin vaihtunut tasatyönnästä muuksi, mutta eipä tuosta Tasurista tiedä…
Kurrenkierros

Palojärven Tasuri Oulun Tervahiihdon kärkikahinoissa 08.03.2014

Tasuri kävi verryttelemässä Viru Maraton:illa ja Ganghoferlauf:isssa kunnes sitten räjäytti potin: keli, tyyli ja -ennen kaikkea- mies mätsäsi Suomen perinteikkäimmässä hiihtokilpailussa Oulun Tervahiihdossa, kun Tasuri lykki itsensä perinteisen matkan viidenneksi. Hic!
Ja paljoa pahemmaksi ei jäänyt Peurakaan; rupusakki jäi komiasti taakse Oulussa ja Itävallassa.
Tervahiihto

Masokistin Unelma täynnä 14.05.2014

Masokistin Unelman osanotto-kiintiö on täynnä. Elävää elämää on, että mitä todennäköisimmin peruuntumisia tulee -ja useimmiten vasta lähellä kilpailua-, joten jonotuslistalle kannattaa (***) ilmoittautua. Järjestäjillä on myös sangen rajallinen määrä willejä kortteja, joita voi tiedustella, mutta paree olla joko hyvät tai “PePomaiset” perustelut.

*** Kannattamisen käsite riippuu paljolti siitä mittaako kannattavuutta mustilla varpaan kynsillä, rakoilla vaiko ihan jollain muulla mittarilla.

Imatran Voima ja Pohjan Tähti Salpaus-rogainingissa 03.05.2014

Rogainingin ykkösjoukkueemme Pohjan Tähti ja toinen tähti Imatran Voima kävivät koettelemassa voimiaan -ja kieliään- Salpaus-rogainingissa. Ja nytpä sattui niinkin lupsakasti, että suoritusta tuli tallentamaan HollyPePoWood-studio Stanleypark.

Mammutin runokilpailu 2014 avattu

Putous 5.0, Kummeli V, ja nyt MRK 2.0

Hautajaisia, baarikierroksia, ja kevätaurinkoa: Näistä eväistä ammentaa MRK2014. Rohkeat kilpailijat haastetaan tänä vuonna tuplasprinttiin.

Kilpailukutsuun Runot.fi-sivustolta… (kirjoituskilpailut)

…tai suoraan täältä.

Odotamme jännityksellä jatkoa viime vuoden osanottoryntäykselle. Vai toistuuko Mammuttimarssi 2007…

Ilari Vehviläinen & Tuukka Tuuli ja Annika Sujew & Miia Suutarinen August Väkevän voittoon 03.05.2014

Taas naatiskeltiin Nuuksion kevyistä kumpareista. Tulokset ja räpörtterimme raportti.

Nuuksion Nuolelle maraton nro 300 Hannoverissa 27.04.2014

Huh, hic ja onnittelut!
Hannoverin maraton

Husulan Tuulos puolusti perinteitä Länsiväylä-juoksussa 27.04.2014

Seuralle perinteisessä Länsiväylä-juoksussa tällä kertaa mukana juoksemassa ja perinteitä kunnioittamassa Husulan Tuulos. Häirikkönä paikalla myös stm.

Poikamme maailman turuilla 26.04.2014

Kevään kansainvälinen maratonkatsaus siis

Apinasaaren Heimopäällikkö aloitti PePon maailmanvalloituksen helmikuussa juoksemalla Sorvassa viisikymppisen uudella omalla ennätyksellään. Ja muutamaa viikkoa myöhemmin Hassella oma maratonennätys 3:22.
Barcelonassa Lahden Kolmonen läväytti alta 3:20 ja Huikon Kuriiri 3:30 pintaan. Valitettavasti Porin Tarmo joutui jäämään rannalle flunssan iskiessä.
Vauhtiin päästyään Kolmonen tykitti huhtikuussa Rotterdamissa 3:17.
Huhtikuun lopulla Heimopäällikkö otti ja nokitti Tuusulanjärven maratonilla: 3:16:25!

Peräkylä Open 24.04.2014

Ehkä pepolaisten kuitenkin kannattaa pysyä kestävyyslajeissa

Tulostaso huimasi. Peportaasi täältä.

Karhusolan Tiukunen meloi Võhandu Maratonin

Vaatimaton 100 kilometrin rykäisy Võrusta Võõpsuun melottiin 487 venekunnan voimin häikäisevässä huhtikuun auringonpaisteessa.

Tiukunen (tietyissä piireissä tunnetaan nykyisin myös nimellä Jõgikarhu) kommentoi kaksikkoreissuaan lyhyesti:”Melanvarressa temuttiin aamunkoitteesta yön pimeyteen. Muutama läheltä piti -tilanne 15 kilometrin koskipätkällä herätteli mukavasti vähän ennen turneen puolta väliä. Loppu tulikin sitten autopilotilla järjestäjien herne- ja kaalikeiton voimalla.”

Mammutti omaa luokkaansa Saaristorasteilla 19.04.2014

Miesten pääsarjassa matkaa huikeat 6 km

Kisan jälkeen apuna etanoli ja perskindoli. Huomenna yli tuplamatka Silja-rasteilla. Muistokirjoitukset voi lähettää Peportaalin toimitukseen.

Peräkylä Open torstaina 24.04.2014

Taas järkytetään keilailevaa maailmaa!

Ponnistuksen avoimet keilailumestaruuskilpailut järjestetään 24.04 klo 18-20 Sellon keilailupyhätössä, missä meihin on aimminkin suhtauduttu lähes ymmärtämyksellä. Sarjoina perinteiseen tapaan “Laidalliset” ja “Laidattomat” (kumpikin unisex). Umpisolmun sitovat ilmoittautumiset Ylä-Savon Rehvelille.

MammuttiUinti Kuusijärven uintistadionilla 21.03.2014

Ja kuka vilauttikaan…?

Pidettiin

Yksykli Openin päivämäärä varmistunut: 17.06.2014

Yksipyöräilyn SM-kilpailut siis tiistaina 17.06 kuluvaa vuotta klo 18:00. Tarkka speksi kevään kuluessa, mutta tuskinpa kovin väärässä on, jos ottaa simuloinnin pohjaksi viimevuotisen kilpailun.

MammuttiUinti eli Peräkylän Ponnistuksen avoimet uintimestaruuskilpailut perjantaina 21.03.2014

Ponnistuksen uintimestaruudesta kisataan tulevana perjantaina klo 18:00 Kuusijärvellä. Matkat ovat 25/50/100 m/survival. Ei karsintaeriä, vaan ns. laakista vainaa -menetelmä eli suoraan finaaliin.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Karhusolan Tiukunen.

Peräkylän Ponnistus läpäissyt EKP:n pankkien stressitestit ja Kiva-lainoitus jatkuu 12.03.2014

Peräkylän Ponnistuksen not-so-private banking on tiettävästi ensimmäisenä Suomessa läpäissyt EKP:n pankkien stressitestit. Näin ollen jatkamme ekspansiivista rahapolitiikkaamme wanhaan malliin etu- tai takakenossa. Rapia vuosi sitten mikrolainasimme Kivan kautta ecuadorilaiselle Rosa Elviralle, joka maksoi lainansa ajallaan takaisin -luottotappiot nolla siis. Jatkolainasimme summan salvadorilaiselle María Tiodosalle.
Ja kuinkas sattuikaan: tänään oli Kivan “X2-päivä” eli joku anonyymi lahjoittaja lisälainasi saman summan Maríalle. Luottoluokittajiahan tämä hämää pahanpäiväisesti, mutta muuten Kiva, Kiva!

Peräkylän Ponnistuksen Yksykli Open:ille myönnetty SM-kilpailujen arvo 12.03.2014

Yksipyöräilyn lajiliitto Humbetirat e Humbura on myöntänyt Yksykli Open:ille virallisen SM-kilpailun arvon. Viime vuonnahan kilpailuja käytiin epävirallisten SM-kilpailujen merkeissä. Tämän vuoden Yksykli Open järjestetään 16.06.2014 alkavalla viikolla. Tarkka päivämäärä päätetään kevään kuluessa.

Peräkylän Ponnistus hiihdon maakuntaviestin (lähes jäätynyttä) kermaa 01.03.2014

Seuramme järkytti taasen hiihtävää maailmaa -kuten kilpailujen kuuluttaja useampaan otteeseen kansalle kertoikin. Edustusviisikossamme hiihtivät Tenolan Verkonpaino, Rääkänpään Runoratsu, stm, vahvistus Solvallan Fakiiri sekä salanimen taakse piiloutunut August Väkevä.
Jos joku ihmettelee Runoratsun loistavan suorituksen salaisuutta, niin PePortaalin toimitus paljastaa sen olleen samainen kuin Verkonpainon taktiikka Vierumäen 24h-hiihdossa: kisassa tuplataan talven hiihtokilometrit! (RR ei kuitenkaan ottanut torkkuja kesken kisan vaikka sellaiseen kolmen kilometrin maratonmatkalla suuri houkutus olisikin)
Helsingin seudun hiihto

Mammutin hiihtokausi alkoi 28.2.2014

Hiihto ON kuningaslaji

Suomen pitkä kesä jatkuu, muutaman viikon häiriöiden jälkeen. Mammutti totutteli taas rullasuksiin, lämmiteltyään muutaman viikon vähitellen historiaan jäävillä rullattomilla suksilla. Mielessä siintää jo tuleva hiihtoloma heinäkuussa, aurinkoisessa Ystadissa!

Paletos Montunos maailmankartalle 25.02.2014

Peräkylän Ponnistuksen espanjankieliseksi nimeksi on vahvistettu “Paletos Montunos”. Sillä voi siis tyrmätä vastustajat hispanjalaisessa maailmassa.

Eka Vekara nopeuslaskun maailmanennätykseen 21.02.2014

Peräkylän Ponnistus tekee parhaansa päästäkseen eroon “mitä pitempi matka, sitä tyhmempi mies” -leimastaan. Vaikeuksia tosin on, mutta Eka Vekara osoitti ennakkoluulottomuutta hyökätessään rikkomaan nopeuslaskun ennätyksiä Cervinian legendaarisella “Kilometro Lanciato” -radalla, jossa Zeno Colo teki vuonna 1947 uuden silloisen maailmanennätyksen. Eka Vekaran tulos oli hirvee 116 km/h, millä hän sivuaa nopeuslaskun maailmanennätystä vuodelta 1886.
Eka Vekaran kommentti auttaa ymmärtämään lajin vaativuutta: “Kai tuokin jonkinlainen tyhmyyden osoitus on että menee yli 100 km/h laskettelusuksilla.”

Lähes kvartettimme Endurancen 24h -juoksussa 22-23.02.2014

Ponnistuksen urhoolliset veijarit Padasjoen Patman, Patolan Kissa ja Suomenlinnan Susi olivat mukana Endurancen jo perinteisessä 24 tunnin juoksun hallikilpailussa. Joka muuten lienee mualiman kärkikisoja genressään. Lisäksi jäsenehdokas Hallin Hitain (taiteilijanimi enempi kuin pending) oli pistämässä tossua toisen eteen as well.
Sankareittemme lausunnot kuvaavat hyvin kilpailun lupsakkaa luonnetta: “Toisella puolikkaalla otin käyttöön vanhan systeemin, eli kuljetin muonaa vatsalaukussa huoltopöydältä takasuoran roskikseen, ja se mikä jäi sisään pidemmäksi aikaa päätyi toista reittiä vessaan 10-15minuutin viiveellä.”, “Nyt jalat kipeytyivät 50 km jälkeen. Ei ollut kiva juosta. Mutta muuten kyllä oli hauskaa.” ja “Vanhainkotiin voisin katsastaa heti sisään näillä nilkoilla…”. Kyllä kelpaa tällaisia riemukkaita kilpailuraportteja lukea, alkaa uutiseditorilla itselläänkin taas tehdä mieli viivalle.
Endun 24h

Tenolan Verkonpaino podiumilla Vierumäen 24h -hiihdossa 07-08.02.2014

Peräkylän Ponnistus osoitti taas taktisen osaamisensa: lähetetään huoltojoukkue Sotshiin ja hiihtojoukkue Vierumäelle. Tämä käänteinen taktiikka hämäsi kaikki ja lopputuloksena podium-paikka! Itse kilpailussa Verkonpaino käytti Elmon reseptiä Andien talvikisojen 50 kilometrin hiihdosta: torkut kesken kisan.
Kysymyksen viinistä ja Huihai-juomasta Verkonpaino kuittaa naama peruslukemilla ja kohottaa lopuksi väsyneen kysyvästi toista kulmaansa vastapuolen kummeksuvalle ilmeelle.
Kysyttäessä Verkonpainon omia tuntemuksia karvan verran alle 300 kilometrin urakan jälkeen sankarimme vastaa hiihtointoa puhkuen: “Peräsmieskisoihin asti voi vaikka sataa, vettä, koiria, kissoja tai ihan mitä vaan, kunhan ei lunta! Lunta en ainakaan tarvi, en sit niin mihinkään!”. Sellaista se on omakotitaloasujan elämä, aina ei lumityöt maita.
Vierumäki 24h hiihto

Stairway to Hell:in päivämäärä arvottu ja ilmoittautuminen avattu 10.02.2014

Seuran klassikko-kärsimys Stairway to Hell järjestetään tänä vuonna torstai-ehtoolla 05.06.2014.
Kärsimystä kompaktisti

PePathlon nuorisotyön juhlaa 07.09.2013

Seuramme jäsenistön keski-iän noustessa lupaavaan tahtiin ja yleisurheilun teknisen taitavuuden urautuessa samalla yhä syvemmälle hyppypaikan hiekkaan saatiin tänä vuonna piristävää kiritystä nuoriso-osastosta laajalla rintamalla.
Tulosten julkaisu viivästyi, sillä Naula-klubin Christer Kallion B-näytteen tutkiminen prahalaisessa laboratoriossa kesti odotettua kauemmin. Lopputulos oli kuitenkin odotettu eli veren absintti-pitoisuus ylitti kaikki akkreditioiduille valokuvaajille määritetyt raja-arvot.

Peräkylän Peräsmieskisojen ja Masokistin Unelman ilmoittautuminen avattu 05.02.2014

Tätä on kärsimystä janoava kansa odottanut! Peräkylän Peräsmieskisojen perus-speksi ja ilmoittautumisinfo löytyy täältä; Masokistin Unelman vastaavat tiedot löytyvät myös täältä.

Lahden Kolmonen asetti rupusakin rajat Hakunilassa 11.01.2014

Lahden Kolmonen avasi Ponnistuksen urheilullisen kauden Hakunilan kympin maantiejuoksussa. Rupusakin rajaksi muotoutui rapiat 42,5 minuuttia.
Aktia kup

Peräkylän Ponnistus nyt myös .fi 20.01.2014

Ja vielä ääkkösin -ei olla enää haemaelaeisia!

Tähän astihan Peräkylän Ponnistus on kiusannut ihmisiä korporatiivisena .com -lemmikkinä, mutta nyt myös osoitteet www.perakylanponnistus.fi ja www.peräkylänponnistus.fi hämmentävät Internetin käyttäjien elämää.
Kaikille tutut sähköpostiosoitteemme säilyvät @perakylanponnistus.fi -formaatissa. Paitsi että nekin toimivat myös @perakylanponnistus.fi:nä.

Peräkylän Ponnistus uuteen vuoteen Nuuksion Nuolen johdolla 01.01.2014

Tenolan Verkonpaino luovutti muutama tunti sitten puheenjohtajan nuijan Nuuksion Nuolelle, jonka johdolla käymme kohti uusia seikkailuja. Toivotamme kaikille faneillemme hyvää uutta vuotta!

Tagged: Tags