Uutiset 2012

Joe Peacemaker turneella kesäkuussa 2012

Röllejä riittää, mutta onneksi meillä on Joe.
Lue lisää täältä

Masokistin Unelma 24.08.2013 ja August Väkevä 27.04.2013

Etelä-Korean talous nousuun Ponnistuksen avittamana

Peräkylän Ponnistuksen vuosikokousta eilen vietettiin, vierahiksi jäsenet ja edokkaat kutsuttiin. Ensin glökit heille tarjottiin, sitten vielä eineet keitettiin; ja siellä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin saannut olla siellä mukana…
Muun ohjelman ohessa päätettiin major -sarjan kilpailujen Masokistin Unelman ja August Väkevän muistokilpailun päivämäärät.
Vuoden 2013 jäsenmaksu sidottiin Etelä-Korean won:iin (KRW). Tänä vuonnahan Ponnistus avitti Intian vientiyrityksiä lupsakkaan nousuun valuuttamanipuloinnillaan.
Uusien jäsenten Imatran Voiman ja Pohjan Tähden taiteilijanimet vahvistettiin ja näin he antoivat lopulliset hyvästit vanhalle elämälleen.

Mammuttimarssi valtakunnan metiassa 11.11.2011

Luoteis-Uusimaa -lehti osoitti olevansa ajan hermolla raportoiden Mammuttimarssista koko sivun jutulla. Toimittajan kieroutunutta huumorintajua osoittaa, että jutusta voi saada lähes tervejärkisin kuvan tapahtumasta ja sen järjestäjistä. Lataa koko lukupaketti täältä.

Karhusolan Tiukunen pyörä-rogainingissa 03.11.2012

Tiukunen oli palautunut Mammuttimarssin rasituksista ja kävi parinsa kanssa etsiin rasteja siihen malliin, että olivat toiseksi paras naispari.
Kuru-rogaining

Mammuttimarssissa katsastettiin uusia jäseniä -ja kelvoiksi havaittiin 03.11.2012

Seura ja uudet jäsenet ovat osoittaneet dynaamisuutensa, sillä pending-tasoiset tateilijanimet ovat jo nähneet päivänvalon: Imatran Voima ja Pohjan Tähti. Toivotamme uudet jäsenet tervetulleiksi seuraan!

Mammutti ja Rehveli Mammuttimaratonilla 26-27.10.2012

Kylpyläpalveluja ja Gourmet-ruokaa

Voimakaksikko oli ensimmäistä kertaa koestamassa Mammuttimarssia osallistujan näkökulmasta. Rehveli oli järjestäjänä kahdessa ensimmäisessä tapahtumassa 2006-2007, ja Mammutti kaikissa aina 2011 asti. Oli siis aika päästä maistamaan omaa lääkettä.
Ja miltäs se lääke maistuikaan…

Mammuttimarssi käsittämätön suksee 26-27.10.2012

Marko Vapa jälleen ihan Mahoton

Taas otettiin miehistä ja naisista mittaa Mammuttimarssin puitteissa (miesten mitta tosin aika lailla lyheni uintirastilla…). Uutuutena oli pyöräily-sarjat, jotka keräsivät yllättävän suuren suosion.
Mammuttimarssissahan kaikki ovat voittajia, mutta primus interpares on kyllä jo toista kertaa Mahottoman selättänyt Marko Vapa. Ugh ja hic!
Taksikyytikin oli suosittua, niin kuin näin pikkujouluaikojen perjantai-lauantai-öinä tuppaa käydä.
Tulokset, jorinoita ja turinoita.

Mammutti suunnistusturneella 13-14.10.2012

Pitkien matkojen juhlaa Jämillä ja Yläneellä

Mammutti oli ensimmäistä kertaa mukana Jämin suunnistusmaratonilla, 15km taittui 2.05, ja sillä irtosi 21. sija kovatasoisessa H45-sarjassa (Eikä ollut tuloslistalla viimeinen). ‘Aivan loistava tapahtuma’, Mammutti kommentoi. ‘Kuin tunturisuunnistusta tasamaastossa’. 

Yläneellä järjestettiin perinteinen Rastijahti. Siellä H45 pitkällä matkalla (8,4km) Mammutti viihtyi 2.14, ja jätti taakseen kilpailijan. 

Pepon valmennusoppeja kaikkien iloksi

Kestovoimaa renkaanvedosta

Väitetään että nelipyöräisellä kulkeminen kasvattaa p…ä. Pitää muuten paikkansa, katso treenivinkit täältä. 

Mammuttimarssin radat julkaistu!

Siinäpä sitä on viikonlopulle tekemistä. Ei kun kartat leveäksi olohuoneeseen ja hillitöntä spekulointia tiimikaverin tai muun kanssakärsijän kesken. Radat löytyvät blogista: http://mammuttimarssi2012.blogspot.fi/2012/10/radat-julkaistu.html

Tie maratonin Suomen mestaruuteen tänä vuonna vaikea: Lahden Kolmonen ja Nuuksion Nuoli esteenä 14.10.2012

Maratonin Suomen mestaruuksista kilpailtiin tänä vuonna Vantaan maratonin yhteydessä. Vaan helpolla ei mestaruudet irronneet, kun mukana oli sellaisia suuruuksia kuin Lahden Kolmonen ja Nuuksion Nuoli! Ja kuinkas siinä kävikään… Vantaan maraton

Mammuttimarssin kilpailukutsu julkaistu 30.09.2012

Pyöräilyn matkavalikoimaa lisätty

Mammuttimarssin kilpailukutsu julkaistu. Rastipisteitä ei vielä julkaistu, sen verran kilpailijoitten perhe-eloa sentään kunnioitamme; kilpailukutsu paljastaa kuitenkin sen verta, jotta kilpailuhermojen akupunktiopisteet jalkapohjissa alkanevat sykkiä.
Pyöräilyn matkavalikomaa ollaan laventamassa Runtuun ja Marssiin. Maratonin ja Pöräyksen ystäville ei pyöräilyvaihtoehtoa.
Mammuttimarssi

Mammuttimarssin palveluvalikoima lisääntyy 28.09.2012

Jotta palvelisimme hulluja laajalla skaalalla, päätimme tarjota tänä vuonna ainutlaaatuisen vaihtoehdon pyöräilyn harrastajille. Matka Mahottoman 170 km, rata ja systeemi sama kuin juoksijoille. Toisin kuin Masokistin Unelmassa, niin nyt kaksipyöräiset ovat sallittuja. Bonuksena voi yhden vuorokauden ajan ihmetellä, että miten kummassa joku pystyy juoksemaan matkan.

Rehveli rantalomalla 23.09.2012

Ylä-Savon Rehveli piti Ponnistuksen lippua korkealla Espoon Rantamaratonilla. Taas jäi rupusakki taakse.

Mammuttimarssin suojelijaksi pääministeri Jyrki Katainen

Pääministeri piti upeana asiana, että järjestämme näin hienon ja vaativan luonto-/urheilutapahtuman. Kuntavaaleista johtuen hän ei valitettavasti pääse itse starttiviivalle. Ehkä ensi vuonna?

Peräkylän Ponnistus kehitysmaitten lasten asialla 19.09.2012

Masokistin Unelman osanottomaksuun sisällytetty Plan-vero tuotti hienot 380 €, minkä summan lahjoitimme Plan:in Koska olen tyttö -kampanjaan. Kiitokset Plan:ille hienosta työstä kehitysmaitten lasten eteen ja kiitokset kärsiville lahjoittajillemme!

Perinteet kunniaan – Lenkkipuutarhajuhlat 8.8.2012

Juhlittiin reilulla porukalla lenkin, saunan, uinnin, nuotiokäristeiden ja tietysti piirakan siivittämänä Nuuksion notkelmassa, Oravankolossa. Upeat maisemat, lupsakka seura ja lenkkeilyä suosiva keli saivat Peräkylän väen haltioihinsa. Matkareportterimme jopa siinä määrin, että on vasta tuolta matkalta kirjoituskoneensa ääreen löytänyt. Taidettiin myös tehtailla epävirallinen ennätys eri reittejä juhlallisuuksiin saapumisen suhteen: kutka taivalsivat Nuuksion erämaan poikki jalan, toiset pyörineen, eräät karusta pohjoisesta päin lähestyen ja jotkut sujuvasti urbaaneja väyliä myöten Mammuttimarssin autosuunnistukseen kuntoaan ja tarmoaan jo tähdäten.

Paloheinän Pantteri saaristomatkalla 03.09.2012

Pantteri kävi ensimmäisenä pepolaisena korkkaamassa lähes legendan maineeseen nousseen Ö Till Ö -kisailun. Aikarajat hiukan häiritsivät hienoa suoritusta, mutta jano on synnytetty…

Kurikan Kuningas Tourilla 02.09.2012

Tour de Helsigissä niukasti enemmän osallistujia kuin Tour de Peräkylässä. Eturivin miehistämme mukana Kuningas.
Tour de Helsinki.

Lahden Kolmonen porojen kiusana Ruskamaratonilla 01.09.2012

Saksan leirityksestä palautunut Kolmonen teki comebackin kotimaan kilpakentille Levin Ruskamaratonilla.

Karhu havaittu Nuuksiossa!

… juoksemassa maratonia reppu selässä.

1.9.2012 järjestettiin historian ensimmäinen Nuuksio Classic Trail Marathoneli täysimittainen 42.195 km:n juoksu (+/- pari oksaa) Nuuksion Kansallispuistossa. Päivän keli oli loistava eli sää oli pilvinen, oli mukavan viileä ja metsää oli runsaasti. Myöhemmin iltapäivällä taivaalta tosiaan rupesi tippumaan vähän nestemäistä tavaraa, mutta se taisi olla monille siinä vaiheessa vain virkistävä mudan poistosuihke. Yhteensä matkaan lähti 212 seikkailuhaluista sielua, joiden joukossa oli kaksi pepolaista: Karhusolan Tiukunen ja Etelän Kajura.

Kuten Nuuksiosta saattaa odottaa, luonnonkaunis maasto odotti tulijoita. Varsinainen reitti oli mukavan vaihteleva ja aika tekninenkin monissa osissa. Reittimestarin aikaansannos kuitenkin koitui monille ei paljon metsässä liikkuneille aika vaativaksi mm. Kajuralle, joka useampaankin kertaan sai maistaa multaa. Onneksi oli orgaanista. Reitin vaativuudesta huolimatta kolme kärkimiestä pääsi maaliin hienosti alle 4 tunnissa, joka kertoo todella paljon heidän taidostaan ja kunnostaan. Mitenkähän he sitten kiitäisivät tasaisella reitillä? Hirvittää ajatella. Enivei, isot onnittelut näille todella koville kavereille. Massive respect!

Pepolaisista Tiukunen kipitti vahvasti maaliin 86. sijalla (naisten 13.) ajallaan 5:17:36. Vaikka olikin reitillä ehtinyt Tiukusen kanssa kuulumisia vaihtaa useaan otteeseen, niin Kajura ei kovasta yrityksestä huolimatta pystynyt roikkumaan ihan maaliin saakka hänen seurassaan saapuen noin puolitoista minuuttia myöhemmin, mutta varmaan paljon viisaampana kuin matkaan lähtiessään. “Kivaa huomata, että aina on jotain opittavaa ja kehitettävää. Yhtenä treenitavoitteenani seuraavaksi vuodeksi on selvästi tasapainon hallinta!” – Kajura puhui itsekseen pukuhuoneeseen ontuen.

Loistavat kisat mukavassa seurassa t.s. oikein hieno kokemus. Isot kiitokset vain järjestäjille tästä mahdollisuudesta. Ehkä ensi kerralla olisi tarjolla myös ultramatkakin? Varmasti sellaiseen versioon löytyisi halukkailta, jotka saisivat mahdollisuuden kärsiä – anteeksi nauttia – tällaisesta trail-juoksutapahtumasta vähän pidempäänkin.

Vähän kisakuvia voi vilkaista tästä.

Tapio Talvitie ja Johanna Renqvist Masokistin Unelman voittoon 25.08.2012

Jari Tuominiemestä ensimmäinen kaksinkertainen Paloheinän Fakiiri

Tapio Talvitie voitti vakuuttavalla tavalla noin kolmannentoista Masokistin Unelman. Tapio näytti taas pikkupojille kaapin paikan saavuttaen samalla ehkä uransa suurimman glorian hetken: Paloheinän Fakiiri!
Naisten kilpailun voitti Johanna Renqvist uudella omalla ennätyksellään nousten samalla Suomen kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi.
Naula-Klubin Jari Tuominiemi kärsi loppuun kymmenennen Masokistin Unelman ja hänet kruunattiin ensimmäiseksi Kaksinkertaiseksi Paloheinän Fakiiriksi (tammenlehvin).
Viralliset tulokset.

Masokistin Unelman yhteydessä tänä vuonna myös Masokistin Mini 22.08.2012

Urheilevan nuorison yllätykseksi olemme tänä vuonna päättäneet järjestää myös Masokistin Minin, matkaltaan siis standardi maraton. Lähtö on tasan 2 tuntia Unelman lähdön jälkeen eli klo 10 tai vähän yli. Osanottomaksu 25 € (JK 20 €), mikä sisältää 5 € Plan-veron; maksetaan paikan päällä. Järjestäjien puolesta riittää, ettÃä on paikalla 09:45 mennessä.

Masokistin Unelmaan vapautui pari paikkaa 07.08.2012

Masokistin Unelmaan on tullut kaksi peruuntumista, minkä ansiosta kilpailussa kaksi (samma på svenska) paikkaa vapaana. Kiinnostuneet itsensäkiusaajat ottakoot yhtyettä vastuuttomiin järjestäjiin.

Once upon a time in Kemiö – Tour de Peräkylä 04.08.2012

Tähän asti Peräkylän Ponnistus on jättänyt pyöräilijät rauhaan. Siis tähän asti. Lauwantaina poljettu Tour de Peräkylä otti ja muutti tätäkin historiaa.
Lohjan urheilupyhätön läheisyydessä tehdyn alkuverryttelyn jälkeen iloiset veijarimme kävivät matkaan. Ja pistivätkin sitten asfalttia rullalle 327 kilometrin matkalta; kokonaismatkaa oli toki jonkin verran enempikin, mutta Hyrsylän Mutkassa päällyste oli niin huonossa kunnossa ettei rullaus ollut tarpeen. Ehtoolla  seurueemme totesi ketjujen tulleen juuri sopivasti kiristetyiksi.

Ruokahuollosta vastasi Perniön ABC ja Someron Didim Kebab Pizzeria, juomista kansainväliset urheilujuomavalmistajat ja jarruteknologiasta stm.

Mutta mitä tapahtuikaan Kemiön apteekin edustalla? Mitä ihmettä…

Tiukuselta laskeutuminen suomalaisten saagojen maisemiin, Peikko Challengen kermaa siis 14.07.2012

Sankarittaremme sekasarjan seikkaili niin hirmuista kyytiä, jotta miesten sarjassakin vain kumarreltiin hänen peräänsä.
Peikko Pöö

Karhusolan Tiukunen kiusasi islantilaisia 06-08.07.2012

Pohjoisen Atlantin suunnistusmestaruuksia ratkottiin Islannin saarella ja kukapa muukaan paikallisia kiusaamassa kuin kokenut saaren kävijä Tiukunen. Ja hoitikin homman siihen malliin, jotta ainakin Grettir Väkevän saaga odottaa päivittäjäänsä.
ICE-O

Lasten Kesä-Olympialaiset hirvee suksee 05.06.2012

Peräkylän Ponnistuksen mitä perinteisimmät Lasten Olympialaiset järjestettiin lähes yhtä perinteisesti Kauniaisten Olympiastadionilla. Osallistujien määrä räjähti sitä mallia, että ensi kerralla joutunemme harkitsemaan Helsingin Olympiastadionin vuokraamista. Urheiluhenki kilpailuissa oli luokkaa, josta Lontoossa voitaneen vain unelmoida / dream on…
Acta est fabula, plaudite!

Rääkänpään Runoratsu Paavo Nurmi -maratoonin kärkikahinoissa 30.06.2012

Runoratsu kävi lähes perinteiseen tapaan hakemassa eväät loman viettoon Turusta. Tasaisen tappava tahti tuotti huomattavasti tasaisemman tuloksen kuin 3:20 -jänis Jarkko Kinnusen huteloitu “sinne päin” -suoritus.
Paavo Njurmi

Pummin paikka eli Jukolan Viesti 16-17.06.2012

Pummin paikkoja olisi toki ollut paljonkin, mutta niihinhän eivät sankarimme sortuneet. Kuten seniorisuunnistajamme mallikkaasti totesi: alta viiden minuutin rastin haku on yhtä kuin “sukkana sisään”!. Ja sukkana -parsittuna tai ei- sisään rasteille päästiinkin, sillä sijoutus oli kaikkien aikojen toiseksi parhaamme: vain mariginaalisesti viimevuotista huonommin, jollon vahvistuksena oli muuan Robert.
Joukkueemme vankan rungon muodostivat Karhusolan Tiukunen, vaki-vahvistuksemme Jatta, Eka Vekara, Iin Puhuri, Rääkänpään Runoratsu ja Mäkkylän Mammutti; lehvistössä heilui stm.
Perinteiseen tapaan seuramme jäsenet olivat primus inter paresia Pikku Hukkien ja SnowFlakes:in joukkueissa.
Jukolan viestin tulokset

Taas kärsittiin: Stairways 07.06.2012

Uusi osanottoennätys Ponnistuksen lähes-tasamaan kisassa

Malminkartanon jätemäen kuninkuudesta ja kuningattaruudesta käytiin taas kisaa. Tällä kertaa kilpailun johtaja Rääkänpään Runoratsu yllätti kaikki eli mitään ajatuksenjuoksua vaikeuttavia taktisia kommervenkkejä ei mukana ollut laisinkaan: nopein kärsijä voittakoon ja that’s it!
Innokkaimmiksi kärsijöiksi osoittautuivat Mirja Vartiainen ja Marko Savolainen.
Raportti
Mutta kuka olikaan Pelle Svensson?…?

Lasten kesäolympialaiset ti 5.6.2012 Kauniaisten stadionilla

Tervetuloa avoimiin kesäolympialaisiin! Sarjoja muodostetaan tarpeen mukaan kaikille halukkaille ja kaikki palkitaan ruhtinaalisesti. Lajeina perinteisesti pikajuoksu, pituushyppy, pallonheitto pienimmillä ja isommilla jumbokeihäänheitto (aikuisilla lisäksi raaka takaperinjuoksu). Jotta palkintojen määrä olisi mahdollista arvioida etukäteen, ilmoittautumiset su 3.6.2012 mennessä tiukunen73(miumau)hotmail.com.

Tour de Peräkylä 04-05.08.2012

Eikö ne (siis me) mitään lajia voi rauhaan jättää?…?

Pyöräilyjaoksemme on alustavasti päättänyt Tour de Peräkylän (nimi pending) viikonlopuksi elokuun ensimmäisen. Ensisijainen päivä lauwantai, sunnuntai backup liian seksikkään sään varalta. Kyseessä siis lupsakka min 307 km yhteispyöräily periaatteella: lähtö lintujen laulun aikaan ja klo 10 maissa ekan satasen kunniaksi aamukahvit.
Jos osallistuminen kiinnostaa etkä tunne itseäsi aivan täysjärkiseksi, niin ota yhteyttä järjestelytoimikuntaan.

Kurikan Kuningas vispaamassa 27.05.2012

Sitten viime uutisoinnin Kuningas oli vaihtanut frakin rikooseen ja kerman syönnin vispaukseen ollen Giro d`Espoon kermaa. Viikonloppuna pyörän päällä nähtiin epävirallisemmissa koitoksissa myös itse Pehtoori.
Giro d`Espoo

Kuikka voitokas Kurren juoksussa 24.05.2012

Podium silti vain toiveunta

Kukasjärven Kuikka kävin voittamaan Ponnistukselle perinteikkään Kurren Juoksun M50-sarjan kukistaen loppukirissä toisen ikinuoren Tapio Talvitien. Ja kuten poikiemme tapana ruukaa olla, niin montaa nuorukaista ei edelle kerinnyt. Mukana hengaili myös stm.
Vaan mihin jäikään paikka podiumilla?…?
Kurre

RöhRöh ja muita pikku possun seikkailuja 16.05.2012

Olipa kerran pikku possu, joka eli suuressa, suuuuressa karhujen maassa. Karhumaan soilla ja solilla pikku possu oli rohkeasti samoillut joka toisen kuusen takana väijyviä karhuja pelkäämättä. Teräs- ja muittenkin karhujen jahdatessa oli pikku possusta pikku hiljaa kehittynyt rohkea ja kovakuntoinen metsänkävijä. Ja kun kompassikin oli alkanut sorkassa pysyä, alkoi pikku possu suunnitella oikeisiin suunnistuskilpailuihin osallistumista. Possujen blogista hän oli nimittäin lukenut, että siinä missä mehiläisillä on oma sairaala, niin possuilla on oma suunnistuskilpailunsa suuressa Someron maassa.
Olipa siis kerran toukokuussa, kun pikku possu lähti kohti Someroa. Ei muuta kuin kompassi kaulaan, kartta yhteen ja emitti toiseen sorkkaan ja matkaan. Emitti on aivan kuin possujen -ja lehmien- EU-korvamerkki, mutta sitä pidetäänkin sorkassa ja vilautellaan aina rastipisteillä. Kilpailussa piti kulkea tietty matka, tarkkaan ottaen nelisenkymmentä perinteisen possulan ympärysmittaa, mikä on hyvin lähellä yhtä kuin kolmekymmentä EU-possulan ympärysmittaa. Matkan varrella oli niin monta rastipistettä, että niitä ei neljän jalan sorkkasormilla laskemaan pystynyt. Matkan edetessä pikku possu huomasi, jotta rastit oli sijoitettu sillein sikamaisen seksikkäästi, että pääsi vuoron perään kirmaamaan ylä- ja alamäkeä: tässä on ihan sikamainen fiilis “ihan toista kuin karhumaan rasteilla”. Itse asiassa pikku possu suunnisti niin hyvin, että voitti oman sarjansa (D21).
“Sika makee juttu” totesi pikku possu lopuksi. Sen pituinen se.

Masokistin Unelma täynnä 15.05.2012

Masokistin Unelman osanottoraja täyttyi tällä päivämäärällä. Kilpailuun pääsee enää mukaan vain järjestäjien myöntämällä villillä kortilla, mikä vaatii järjestäjät vakuuttavat perustelut, tai jonotuslistan kautta.
Älä maksa enää osanottomaksua kontaktoimatta järjestäjiä.

Peräkylän Ponnistus pankki-businekseen -Yolanda kiittää 13.05.2012

Ponnistus laajensi kehitysyhteistyö-repertuaariaan lähtemällä mikrolainaajaksi. Lainasimme Kivan kautta rahaa perulaiselle Yolandalle, joka lainansa avulla kehittää karjatalouttaan.

Kevätkyntö myrskyisissä merkeissä 09.05.2012

Nuuksion Nuolesta Kestohikihemmo

Ponnistuksen kevätkokous eli Kevätkyntö käytiin Nuuksion Nuolen datshalla, minkä ympäristössä Tapani-myrskyn tuhot olivat vielä hyvin nähtävissä. Kaikenlaista kiusaa yritettiin taas keksiä sekä jäsenistön että muittenkin kärsimykseksi.
Kevätkynnön yhteydessä Nuuksion Nuolelle myönnettiin tiplomin kera arvonimi ´Kestohikihemmo´. Tuon harvinaisen kunnianosoituksen vaatimuksenahan on poikkeuksellisen älytön urheilullistaiteellinen saavutus -Nuolen tapauksessa 200 maratonia (johtokunnan pohtiessa arvonimeä on laskuri edennyt jo ca 230 maratoniin…).

PePo teki taas historiaa 29.04.2012

Luomakuntamme historiaan kirjoitettiin taas uusi luku, kun Peräkylä Ponnisti ensi kertaa suunnistusviestin läpi ainoastaan virallisesti seuran jäsenyyden saaneiden henkilöiden voimin.
Avausosuudella Tiukunen yritti avata diesel-konettaan ja kun se vajaa kilometri ennen maalialuetta alkoi jo saada kierroksia, herpaantuikin ohjaus, jonka seurauksena kaksi takana tulevaa jamppaa pääsivät ohi. Tosin kuusi muuta olivat jo aiemmin päässeet edelle.
Vaihtopuomilla harjoiteltiin jo Jukolaa varten, kun Mammutti huhuiltiin paikalle suurin elkein vaihtopuomin päältä. Mammutti eteni kotimaastoissaan kuin juna asemalta asemalle ja vailla suurempia vaikeuksia tykitti vaihtoon tulosluettelon puolen välin paikkeilla ja luovutti kartan Teräsmiehelle.
Teräsmiehen taktiikka kesti ankkuriosuuden paineet ja kiihdytettyään vielä maalisuoran alamäen vellovaan kuralillinkiin oli viesti niin sanotusti paketissa ja hyväksyttävä suoritus plakkarissa. Medialle Teris antoi vain arvoituksellisen lausunnon: ´Vesi on aika hiano elementti.´
Finnsprinki

Majakka ja Sivuvaunussa kunnon joukko kärsijöitä August Väkevän muistoa kunnioittamassa 28.04.2012

Eeva Ahervo ja Mikko Kuusela koko kilpailun voittoon uudella sekasarjan reittiennätyksellä

Solvallan leppoisiin maisemiin oli taas kokoontunut lupsakka joukku juoksu-pyöräily-kurituksesta kiinnostuneita. Mäkisemmistä maastoista haaveilevat saattoivat kokea pettymyksen, mutta muilla oli hauskaa sitäkin enemmän.
Munkit oli muuten vimpan päälle!
Kirjeenvaihtajamme raportti

Joukkueemme Länsiväyläjuoksussa 22.04.2012

Peräkylän Ponnistus näytti taas voimansa perinteisessä Länsiväyläjuoksussa. Totuttuun tapaan kärkeä kiusasi Rääkänpään Runoratsu, mutta paljoa ei hävinnyt muukaan joukko eli Eka Vekara, Petäjäveden Peto ja paluun kansainvälisille kilpakentille tehnyt Ikurin SirQ. STM myös kiusanteossa, mutta muuta kuin kärkeä. Yksi ennakkosuosikeista Luvian Salama joutui polvivaivan uhrina jättämään leikin kesken.
Tulokset

Kukasjärven Kuikalta huikea comeback 15.04.2012

Kuikka, tuo ystävämme Kukasjärveltä, teki paluun maratonjuoksun aina mielenkiintoiseen maailmaan. Asiantuntijamme ovat jo ennättäneet arvioida Kuikan comebackin huomattavimmaksi sitten Sydney Woodersonin, Valeri Brumelia väheksymättä. Masku, tuo maailman sohva-pääkaupunki, sai kunnian olla Kuikan näytöksen pelipaikkana: M50 -sarjan voitto lähes puolen tunnin erolla seuraavaan ja siinä sivussa koko kilpailun voitto!
Kuikka piti linjansa: kaikki maratonit ovat sujuneet alta kolmen tunnin.
Wanha sanonta ´lähti kuin mummo sohvalta´ on Varsinais-Suomen urheilevan nuorison keskuudessa ennättänyt jo litteroitua muotoon ´lähti kuin Kuikka sohvalta´.
Mukana jameissa myös Nuuksion Nuoli hyvin harjoitelleena: edellisenä päivänä maraton Tukholmassa ja sunnuntaina Maskussa toinen perään. Hiio-hoi ja 300 häämöttää!

Sarvikyyn Valtakunnan Valloitus

Etelän Kajuran salainen päätavoitteena Marathon Des Sables -etappikisassa ei ollut tietyn loppuajan tai sijoituksen saavuttaminen vaan niinkin erikoinen kuin aavikkokäärmeeseen törmääminen. Siis täh? Well, onhan Kajura käärmeiden sukua.

Noh, sen ehdin saavuttaa jo heti ihan ekana päivänä ennen starttia juomaveden jakopisteen vieressä! Kaveri näytti nukkuvan (tai sitten oli jo nukkunut pois?) mutta en todellakaan uskaltanut mennä sen kylkeä tökkimään. Mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Siis juosta 250 kilometria 40 asteen kuumuudessa hiekkaa kengissä? Really? No, ookei, jos kerran täällä ollaan. Mutta ehkä onnistuisin nähdä vielä toisen käärmeen tai vaikkapa skorpionin? Se olisi kyllä siisti. 

Kun pitää kisaraporttia laatia olisi aika hyvä asia jos muistaisi jotain, mutta kun on tällä hetkellä pää ihan tyhjänä. Siis kyllä muistan juosseeni ylösalas jättikokosia hiekkadyynejä, pitkin kivisiä vuorenrinteitä ja yli loputtoman leveitä suolajärviä, jopa virheiden keitaiden läpi, mutta kun mieleen ei vain tule mitään yksityiskohtia. Vähän niin kuin koko juttu olikin vain unta ja olen siitä nyt herännyt. Tuntuu siltä, että kaikki meni ohi ihan silmänräpäyksessä. Vaikka en nyt tarkemmin muista eri etappien maisemista ja fiiliksista mitään niin kirkkaasti on silti jäänyt mieleen joitakin ei varsinaiseen suoritukseen liittyviä asioita – sekä positiivisia että negatiivisia. Tässä minun top vitoset. 

Top 5 plussat:
– retkimuonan syöminen ei vaadi olenkaan tiskaamista. Onnistuisiko tämä kotonakin?
– kauhuesityksen katselu lääkintateltassa (eli teurastamossa) tarjolla ilmatteeksi joka päivä – real blood, sweat & tears.
– miten ihmiset pystyvät nousemaan lähes haudasta seuraavan etapin starttiviivalle hymy suussa – you guys are my heroes!
– Pariisin Oopperan live-esitys keskellä audiomaata – Evita?! … and in the desert? Sorry, did I just get abducted by aliens?
– kisajärjestajien laissez-faire meininki – Pardon Monsieur? Vous avez un problème? Je suis désolé. Je ne parle pas anglais et que vous n´êtes pas français. Bonne chance. 

Top 5 minukset:
– hyvin epätasaisen rusketuksen saaminen – Hey, do I look like a zebra?!
– kokonainen viikko kuuden Skandin kanssa samassa teltassa kun ei osaa tai ymmärrä peruna suussa puhumista – Where are my earplugs?
– yhden viereisessä teltassa olevan saksalaisen naisen hyeenanauru, josta vielä näen painajaisia – Bitte stoppen, werden Sie mir angst.
– kisajärjestajien laissez-faire meininki – S´il vous plaît, boire beaucoup de vin et d\\’être heureux!
– liian suuren hinnan maksaminen matkamuistoista t.s. harmittaa kun en osaa tinkiä kunnolla 

Olen todella kiitollinen että sain mahdollisuuden osallistua tällaiseen upeissa Marokon Saharan autiomaan maisemissa pidettävään kansainväliseen tapahtumaan 880 muun kilpailijan kanssa ja nauttia ja kärsiä kaikista yhdessä heidän seurassa. Salaisen päätavoitteeni saavuttaminen oli kuin kermaa kakun päälle. Tyttärenikin oli tästä hyvin iloinen kun nyt pääsee kertomaan muille päiväkodin lapsille ja hoitotädeille kaikista tärkeimman asian eli – Isini näki käärmeen! Kuitenkin, jos hetken otetaan vakavasti (mutta vain hetken!) niin suurin asia, jonka olen tästä kokemuksesta tajunnut on se, että juokseminen on paljon, paljon enemmän kuin pelkästään jalan siirtäminen toisen eteen monta kertaa peräkkäin. 

All men should strive to learn before they die, what they are running from, and to, and why. – James Thurber

Peräkylä Open generoi taas hämmennystä keilaajien tupailtoihin 11.04.2012

Mikä ei kuulu joukkoon: Ohion Kanuuna, Kukasjärven Kuikka, Tiger Woods, Imatran Tykki, Rääkänpään Runoratsu? Tällaisia leikkimielisiä visailuita keilaajat pitävät keskenään iltaa istuessaan samalla kun haukkaavat grillimakkaraa -moni keilaaja on tänä päivänä myös karppaaja- ja ryystävät ohrapirtelöä. Siinä missä jokainen hiihtourheiluun perehtynyt osaa unissaankin kertoa numerosarjan 3:33:33 syntyhistorian, niin todellinen keilailun asiantuntija tietää heti että oikea vastaus kysymykseenhän on Tiger Woods -hän ei ole nimittäin koskaan voittanut Peräkylä Open:ia. Sellaisia ihmisiä ovat keilaajat.
Tupailloissaan monikin keilaaja pohtii tällä hetkellä, että kuka ihme on Chicagon Pelikaani. Pitäisikö sellaista oikein Ameriikasta lähteä etsimään? Klikkaapa tästä, niin tuon tämän päivän Rosebud:in tarina alkaa aukeamaan.

Etelän Kajura aurinkolomalle Saharaan 06.04.2012

Kajura starttasi kohti Saharaa, missä 08-14.04 kisaillaan Marathon des Sables. Kyseessä siis lupsakka yhteensä 250 km mittainen etappikisailu. Toivotamme onnea ja jäämme odottamaan mielenkiinnolla Kajuran kilpailuraporttia.

MammuttiUinti murtautumassa mariginaalilajista suuren yleisön tapahtumaksi 17.02.2012

Kappas kun lystikkääksi on uutiseditorimme heittäytynyt: kuten kaikki urheilua läheltä seuraavat -likinäköisiä unohtamatta- tietävät, niin eihän toki MammuttiUinti mikään mariginaalilaji ole. Mutta tietty elitistinen leima kilpailulla on kieltämättä ollut. Osanottoennätyksen rikkoutuminen yli 33 prosentin erolla osoittaa kuitenkin, että kilpailu on saavuttamassa massojen suosion.
Kilpailun kuningatar oli Karhusolan Tiukunen kun taas miesten puolella Suinulan Teräsmies oli ensimmäisenä laiturilla mahdollisia ruostevaurioita tutkimassa.
Tulokset ja jorinat

MammuttiHiihto tekemässä UmpihankiRogainingin historiaa 16-17.03.2012

Peräkylän Ponnistuksen uusin konsepti elikkän UmpihankiRogaining keräsi lajin huiput Vantaan-Sipoon-Keravan erämaihin. Taas kerran jyvät eroteltiin akanoista, mikä oli siinä mielessä helppoa, jotta jälkimmäisiä ei tämän kilpailun lähtöviivalla nähty.
Myös järjestelytoimikunta ylsi lähes epäinhimillisiin suorituksiin: Brännberg kuuluu nyt samalle listalle kuin Mont Blanc, Malminkartanon jätemäki ja Aconcagua eli jäsentemme valloittamiin vuorenhuippuihin. Ja vielä ilman lisähappea! (vaan ei -vodkaa…)
Tulokset turinoineen ja ploki-linkkeineen

Mammutti ja Rehveli Kaukopartiohiihdossa 3-4.3.2012

KP:n 15-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetty perinteinen Utti-Pajulahti vaihtui Paaskoski-Anhava akselilla hiihdettyyn 75:een. Partio ei nimittäin luottanut ehtivänsä Pajulahden viimeiseen bussiin lauantai-iltana.

Keli oli mitä mainioin ja matka mentiin läpi nautiskellen. Lähtö lauantaina 11.00 ja perillä takaisin Utti-hallilla sunnuntain puolella 02.30. Paaskoskelta aloitettu sooloilu reitinvalinnassa johti duathlon-tyyppiseen (hiihto + kävely) suoritukseen, kaikilta osin reitinvalinta ei siis suosinut hiihtäen etenemistä. Ja kun alkuun oli päästy, niin reittioptimoinnilla matkan varrelle saatiin paluumatkalla Anhavalta mm. Kuusankosken Hesburger. Ihan hyvä pistää korvan taakse tuleviakin vuosia varten tämä kaupunkisuunnistustaitoja kysyvä reittivaihtoehto. About suoria lainauksia matkan varrelta: Mammutti, su 03.00: ´Jaahas, eiköhän tämä ollut viimeinen kerta´. Rehveli, su 08.00: ´Ensi vuonna 150 km?´. Mammutti: ´No ilman muuta!´. Taistelijaparista kuullaan siis vielä…

Lasten Talvi-Olympialaiset Oittaan urheilu-pyhätössä 04.03.2012

Peräkylän Ponnistuksen jo perinteiset Lasten Talvi-Olympialaiset järjestettiin Oittaan olympialaisissa maisemissa. Tunnelma oli kuin oikeissa wanhan ajan hiihtokilpailuissa. Siinä missä nykyajan ns. sankarit retkahtavat maaliin päästyään yli-ramaattisesti maahan pötkölleen, niin kilpailuitteimme sankarit ylittivät maaliviivan kaikkensa antaneinakin kaatumatta ja vielä yleisöä hymyllä muistaen.

Kiitos Tiukun järjestelyt olivat sitä luokkaa, jotta Putinin presidenttikauden tärkeimpiä puuhapisteitä tulleekin olemaan Sotšin kisojen järjestelyitten hoitaminen vähintäänkin samantasoisesti.

Tulokset kuvasatolinkkeineen

Te, Ten… Mikäs se tämmönen?

PePo tunnetuksi Maakuntaviestissä!

Kisathan käytiin jo 15 helmikuuta. Tosin jo tuolloin saimme kuuluttajan jauhot suuhun ja plasmat sekaisin lähtöluetteloa kuuluttaessaan. Eikä meno hyytynyt ladulla taikka vaihdossakaan. Vaihdot pysyivät jopa STM:n spesifioimissa rajoissa, “kunhan alle viiden minuutin”. TVP:n avausosuudelta vaihto raavaan näköiselle kaverille, ei ollutkaan teräsmies. Pienen hapenoton ja haahuilun jälkeen eka vahtoi onnistui kuin onnistuikin selvästi alle viiden minuutin… Ekan vaihdon jälkeen meno vain kiihtyi Eka Vekaran, Runoratsun ja Alfons Lyytikäisen voimin. Lyytikäinen tänävuonna lainahöyhenissä. Kiihtyi jopa paremmalle sijoitukselle kuin edellisvuonna. Saman menon jatkuessa on PePo palkintopallilla parinkymmenen vuoden sisällä. Suksi luistaa…

Mammuttiuinti la 17.3. klo 11.00 Vantaan Kuusijärven uimastadionilla

PePon avoimet uintimestaruudet

Mammuttihiihdon osallistujat voivat kellottaa suorituksensa koska tahansa hiihdon aikana. Yhteislähtö on la klo 11.00. Matkat 50-100-150m-Survival. Katso Mammuttihiihdon kilpailukutsu.

Mammuttihiihto 2012 ja Valio-Jukola pääsivät sopimukseen Hakunilan maa-alueiden käytöstä

Peräkylän Ponnistus pilotoi uutta tapahtumaa: Mammuttihiihto järjestetään Vantaan Kuusijärvellä 16-17.3.2012. Kyseessä on paikallista latuverkostoa hyödyntävä umpihankirogaining. Peräkylän Ponnistus ja Valio-Jukolan organisaatio sopivat, että Jukola voidaan järjestää sille aiotulla alueella Hakunilassa. Mammuttihiihto 2012 pitäytyy muualla Itä-Uusimaalla.Mammuttihiihto

Lasten avoimet talviolympialaiset su 4.3. klo 15.30 Oittaalla

Vielä ehtii! Ilmoita pilttisi nimi ja syntymävuosi Tiukuselle, tiukunen73(at)hotmail.com, lauantai-iltaan 3.3. mennessä, niin tulevaisuuden toivo pääsee kisaamaan hiihdossa sekä nauttimaan virvokemakkaroista ja pienistä palkinnoista. Sarjoja muodostetaan tarpeen mukaan. Lopuksi verinen taisto aikuisten takaperinhiihdon mestaruudesta.

Mammutti-ploki avattu 07.01.2012

Mammuttimarssi sai täksi vuodeksi uuden ratamestarin ja uudet tuulet puhaltavat niin että Fortumia pelottaa.
Mammutti-ploki

Verkonpainon voimalla uusiin kärsimyksiin 01.01.2012

Vuoden vaihtuessa puheenjohtajuus vaihtui ja Hyvinkään Stoppari luovutti nuijan Tenolan Verkonpainolle. Kiitokset Stopparille oiwasta seuran ohjauksesta vahvassa myötävirrassa; Verkonpaino pitäköön verkot parahilla vesillä tästä lähin!

Tagged: Tags