Uutiset 2007

Ylä-Savon Rehveli Vantaa Challengen voittoon 15.12.2007

Rehveli voitti ylivoimaisella suorituksellaan Vantaalla käydyn uudentyyppisen survival-kilpailun. Helpolla ei Rehveli titteliään kuitenkaan saanut, sillä valmentajan mukaan palautuminen ei ihan päivässä hoitunutkaan.

Mammutti-Uinti Kuusijärvellä 17.11.2007

PePon jokavuotinen reipas uintitapahtuma herätti yleisömassat liikkeelle kirkkaana lauantaipäivänä. Auringonpaisteessa ja pikkupakkasessa mitattiin jälleen rasvakerroksen paksuutta ja tyhmyyden astetta. Tänä vuonna kilpailua oli poikkeuksellisen helppoa seurata, kun kaikki haastajat jäivät erinäisistä syistä pois viivalta; Mammutin oli helppoa kuitata voitto 50m kisassa ajalla 1.16. Muilla matkoilla mestaruus jäi jakamatta, sillä Mammutin harjoittelu jäi kesäkeleille, edellinen vilvoittelu syyskuussa.
Veden lämpötila oli +2.
Turinat revisited ja aikuisviihdettä kuvien muodossa

Pohjoisen pojat vauhdissa Vantaan maratonilla 14.10.2007

Kemin Poro petrasi ennätystään toistakymmentä minuuttia lukemiin 3:28:56. Iin Puhuri vetäisi PePo-ennätyksensä ja pappa-sarjan parhaansa 3:32:19.
Tulokset

Kurikan Kuningas ja Tampereen Ilves perinteisesti Pirkan Hölökässä 07.10.2007

Kurikan Kuningas lähes viimevuotiseen aikaansa 2:16:30 ollen hienosti sijalla 18. Tampereen Ilves näillä näkymin viimeisessä uncontrolled/unstricted -sarjan kilpailussaan loistavasti maaliin ajassa 2:58:04.
Tulokset

Iin Puhuri kamppaili Kalevan Kierroksen suunnistuksen kärkisijoista 29.09.2007

Suunnistuksen suurlupauksemme Iin Puhuri kävi näyttämässä Kalevan Kiertäjille mallia Nummi-Pusulassa: aivan kärkiryteikössä M40-sarjassa!
Tulokset

Rääkänpään Runoratsu Norjan valloituksessa 30.09.2007

Runoratsu kävi näyttämään norjalaisille pyöräilyn mallia Viking Tour:issa. Itse kilpailu oli jo heinäkuussa, mutta Peportaalin latomon ruuhka hidasti tulospalvelua.
Kilpailun sivut

Kurikan Kuningas Ilmajoki-hölkän kakkonen 29.09.2007

Kilpailu oli perheen sisäinen, sillä voiton vei pikku-veli. Kuningas vanheni kympillä 35:15

Linnan Pässi Kullervo-maratonilla kympin sakissa 29.09.2007

Linnan Pässi avasi maratonkautensa Joutsenossa ja teki saman tien kauden parhaansa 3:33:55 ollen kokonaiskilpailun kahdeksas.
Tulokset

Iin Puhuri ja Rehveli Pääkaupunkijuoksussa 23.09.2007

Puhuri löi pöytään seuran pappasarjan ennätyksen; sankareittemme keskinäisen kilpailun voitti kuitenkin niukasti Rehveli.
Tulokset

Moby Dick ja Kotkan & Sallan tulokasilta 14-15.09.2007

Eli mitenkäs siinä kävinkään, kun tyttöjen tulokastapahtumaa Kymijoella vietettiin: suurin ongelma ei tainnut ollakaan Stopparille päätyneet ylimääräiset pikkuhousut

Mammutti-Marssiko Suomen kovin kilpailu? 09.09.2007

Näin voisi päätellä siitä, että tämänvuotisessa Mammutin nimikkokirmaisussa ei joukkueista yksikään selvittänyt reittiä läpi vaikka viivalla oli mm. kaksinkertainen Masokistin Unelman voittaja. Siinä missä Masokistin Mini on Peräkylän Ponnistuksen kilpailurepertuaarissa perheen nuoremmille ja kokemattomammillekin suunnattu, niin Mammutti-Marssi edustaa toista ääripäätä.

Kurikan Kuningas eCrossin eliittiä 09.09.2007

Kuningas mahtavasti kolmastoista. Kun listalta siivotaan pois ulkomaalaiset ja ei-suomenkielisiä seuroja edustavat pois, niin eipä jäänyt montaakaan miestä edelle! Kuninkaan suoritus hakee vertaistaan Peräkylän Ponnistuksen maastojuoksuhistoriassa.
Tulokset

Lauttasaari-juoksussa odotetun vahva panostus PePo:lta 01.09.2007

Kurikan Kuningas kilpailun neljäs ja muu joukkue (Ilves, Puhuri, III, STM) hengitti aivan niskaan. Mukana myös Kauklahden Kotka -huomatkaa uusi taiteilijanimi!- edustaen kuitenkin kasvattajaseuraansa Lumihiutaleita. Tätä kirjoittaessa joukkuekilpailun tulokset odottavat vielä laskijaansa eli kaikki fanimme joutuvat vielä elämään jännityksessä.
Tulokset

Masokistin Unelma itsensäkiusaamisen juhlaa 11.08.2007

Masokistin Unelma, joka oli tänä vuonna samalla epävirallinen SM-kilpailu, keräsi ennätysmäisen osanottajajoukon, jolle sää varmisti kunnon kyydin. Tero Hyppölä ja Tuula Ahlholm kisan ykköset.

Peportaali uudelle palveluntarjoajalle 10.08.2007

Peräkylän Ponnistus vaihtoi Internet-palveluntarjoajaan, minkä seurauksena sivut “yllättäen vanhenenivat”, mutta nyt on portaalien portaali Peportaali taas voimissaan.

Tyttömme maailmalla 07.07.2007

Uutukaiset jäsenemme Kati ja Salla (taiteilijanimet pending) kävivät näyttämässä ruotsalaisille, miten seikkailukisat hoidetaan.
Että mitenkäkö? Ka, Jekulla tietenkin… ja vähän muullakin.

PEPO MELOI MELKEIN PORVOOSEEN 29.06 – 01.07.2007

Asialla Rehveli ja Mammutti. Matkaan lähdettiin perjantai-iltana 29.6., lähes 10 m/s tuulessa. Sit-On-Top kaksikko oli lastattu täyteen muonaa kuin vietnamilaisilla venepakolaisilla konsanaan. Länsisataman kohdalla ensin paatti uhkasi upota kokonaan satama-altaaseen, Rehveli oli jonkin aikaa jo vyötäröään myöten vedessä. Sitten sieltä päästyämme oli hetken kuluttua veneen kylki kohti taivasta. Rehvelin viimeinen ajatus: ‘Nyt tää menee’. Mammutti: ‘Eihän tää VOI kaatua’. Mammutti singahti roikkumaan laidalle kuin olympiapurjehtija, ja vene pysyi kuin pysyikin pystyssä. Hetikohta saatiin poliisivene seuraksemme. Ystävällinen poliisisetä kyseli minne ollaan menossa, ja että olemmeko koskaan meloneet aiemmin, olemmeko ilmoittaneet äidille mihin olemme menossa jne. Kuulustelun ja pään pudistelun jälkeen saimme mennä. Ankarassa aallokossa tähtäsimme Eiranrannan kivilouhikoiden välissä pilkottavaan pieneen hiekkarannan pätkään. Nostimme lastin ja veneen kuiville jotta raju aallokko ei hakkaisi paattia päreiksi kiviä vasten. Sitten perustimme leirin hukkuneiden merimiesten muistomerkin juurelle. Siinäpä oli hyvä keitellä trangialla apetta, ja nukkua makuupussissa nurmella. Yöllä tuuli oli tyyntynyt sen verran että pääsimme palaamaan tukikohtaan, Merimelojien majalle. Loput viikonlopusta kruisailimme erilaisia kajakkeja kokeillen lähivesillä, saarissa yöpyen ja herkullisia säilykeruokia laittaen.
Yhteenveto: Oikein hyvä PePo-viikonloppu, aina kun pääsee poliisin puhutteluun niin on tehty jotain oikein!
Dokumentaristimme seurasi uskalikkojemme seikkailua kameransa kanssa

Peräkylän Ponnistus johtotähtenä Jukolan yössä 16-17.06.2007

Sallasta uusi jäsen seuraan

Toisella yrittämällä Peräkylän Ponnistus sai ristiaskeleet sovitettua rastiväleihin, joten Jukolan viestin menestys oli taattu. Lähes virheettömällä suorituksella korkeuskäyrältä toiselle hypellen dream team:imme valloitti Simpsiönvuoren jättäen rupusakit taakseen. Rupusakin lisäksi saimme myös aina arvokkaan Naula-klubin päänahan.
Joukkueen miehisen rungon, varsinaisen Jukolan jötkäleen, muodostivat Mäkkylän Mammutti, Iin Puhuri, Suinulan Teräsmies, Ylä-Savon Rehveli ja joukkoamme uhkarohkeasti täydentänyt Matti Kajola.
Kolmosuudella Elina Borgenström kruunasi sukunsa suunnistussaavutukset; Elinan omistautumisesta ensimmäiseen PePo-suoritukseensa kertoo paljon se, että hän kävi ensin tutustumassa maastoon Venlojen viestin ankkuriosuudella.
Ankkuriosuudella miehistöämme täydensi jäsen-kandidaatti Salla Ruosaari, joka suoritti samalla jäsenyyteen vaadittavan katsastuslenkin. Kilpailun jälkeen paikalla olleiden johtokunnan jäsenten ja Advisory Committee:n oli helppo hyväksyä jäsenanomus.
Herrasmiehinä Jukolan jötkäleemme antoi naisten nauttia eniten Lapuan yöstä. Elina ja Salla juoksivat siis pisimmät osuudet.
Jäsen Tampereen Ilves juoksi kasvattajaseurassaan Pikku Haukoissa avausosuuden aikaan 1:32, mikä taisi olla jäsenistömme kovin yksilönoteeraus, minkä lisäksi verrytteli vielä viitososuudenkin.
Tulokset ja vähän muutakin

P.S. Peräkylän Ponnistuksen vuoden 2006 suunnistusmestaruuskilpailut lähestyvät päivä päivältä.

Runoratsu hurjana Tukholmassa 09.06.2007

Rääkänpään Runoratsu näytti rupasakille nakin paikan Tukholman maratonilla: jopa lähes 30 asteen helteestä piittaamatta 3:04:37 ja yli 14,000 osanottajan joukossa miesten sarjassa sijalla 165!
Tulokset

Jani Koiranen ja Mirja Vartiainen Stairways to Heaven:in sankareita 07.06.2007

Peräkylän Ponnistuksen 12-vuotissynttärikilpailu haki taas vertaistaan: mikäli seitsemän 60m:n nousua ei riittänyt, niin helle hoiti lopun. Lyhyempien kärsimysten primus interpares!
Tulokset

Pepathlon eli monipuolisuusihmeemme 10-ottelun lumoissa 02.06.2007

Peräkylän Ponnistuksen 10-ottelun mestaruuskilpailut käytiin Kauniaisten stadionilla. Uusien ennätysten värittämää kilpailua hallitsi Lahden Kolmonen, mutta kukapa olikaan yllättää Puhurin?!?
Tulokset

Lasten Olympialaiset Leppävaaran Olympiastadionilla 29.05.2007

Urheilevan nuorison juhlaa väritti viime hetkellä tehty areenan vaihto suurikapasiteettisempään.
Kirjeenvaihtajamme raportti jännittävistä kilpailuista

PePo menestyksekäs Kurren juoksussa Kuninkaan ja Runoratsun johdolla 24.05.2007

Ponnistus sai hienosti kolme miestä kymmenen parhaan sakkiin ollen ilmeisesti joukkuekilpailussa neljäs, niukasti kolmannen sijan hävinneenä.
Tulokset

Majakka ja Sivuvaunu 12.05.2007

Peräkylän Ponnistuksen uusin kilpailuformaatti näki päivänvalonsa Espoon Solvallassa. Kilpailu, joka oli samalla August Väkevän muistokilpailu, käytiin hienossa kevätsäässä Solvallan kevyesti kumpareisessa maastossa. Kilpailu sai osanottajilta niin rohkaisevia kommentteja (“aivan kamala”, “ei yhtään tasaista, pelkkää nousua” ym), että kilpailun järjestämiselle voinee povata jatkoa. Seuramme osoitti taas dynaamisuutensa vastaamalla yllättäen ilmaantuneeseen kysyntään ja järjesti myös soolo-sarjan.
Kärjen tulokset ja kuvia

Kurkolla ja Rehvelillä jälleen family rules -tyylinen taistelu Hiekkaharjussa 05.05.2007

Lintukylän Kurko ja Ylä-Savon Rehveli, jotka -kuten huippu-urheilua lähemmin seuraavat tietävätkin- ovat eri sukunimestä huolimatta ovat veljeksiä, ottivat Hiekkaharjun 6 tunnin juoksussa jälleen yhteen äitinsä kanssa. Näyttää siltä että perheen kestävyysjuoksu-valtikka on pysyvästi siirtynyt Kontiolahden suunnalle.
Paikalla fiilisteli myös Mammutti ja STM
Tulokset: Hiekkaharju2007

Länsiväylä-juoksussa jälleen joukkuekilpailun kermaa 29.04.2007

Kurikan Kuninkaan johdolla PePo saavutti loistavan kuudennen sijan seuran perinteisiin kuuluvassa Länsiväylä-juoksussa. Joukkueen hämmästyttävää iskukykyä kuvaa, että kaikki ylsivät vuoden parhaimpaan Länsiväylä-tulokseensa.
Tulokset

Kevätkynnön saldo: Mammutti-marssi myös tänä vuonna ja Kati jäseneksi 18.04.2007

Seuran kevätkokouksessa Kevätkynnössä päätettiin että seikkailukilpailujen klassikko Mammutti-marssi järjestetään myös tänä vuonna: alustavasti 07-09.09.2007. Tarkempi speksi pending.
Kevätkynnön yhteydessä käsiteltiin myös kandidaatti-Katin jäsenanomus: vaikka Mammutin raportti “yöllisestä katsastuslenkistä” jättikin jälkeensä erinäisiä “aukkoja” -tai paikkoja, kuten keilailupiireissä tavataan sanoa- niin Katin jäsenyys kuitenkin hyväksyttiin. Seura siis naisvaltaistuu sellaista vauhtia, että jotkut perustajajäsenet haukkovat jo henkeä sellaiseen tahtiin, että sivullinen voisi kuvitella hapenottokyvyn heikentyneen.
Katin taiteilijanimi luonnollisesti pending-tilassa; työnimenä “Hämeen Hitain”. Sounds good vaiko ei, tätä Kati testaa lähiaikoina Kalliovuorilla.

Peräkylän Ponnistuksen mestaruuskilpailut käyntiin: Peräkylä Open 11.04.2007

Virginia ja Rääkänpään Runoratsu hullaannuttivat fanimme

Peräkylän Open keräsi taas keilailevan maailman katseet itseensä: ennätysosanotto Virginian ja Rääkänpään Runoratsun seistessä korkeimmalla korokkeella.
Peräkylä Open:in raportti Ruusulankadun kirjeenvaihtajaltamme: Peräkylä Open 2007

Iin Puhuri pääsiäistunnelmissa 06.04.2007

Puhuri kävi tekemään mämmille tilaa kirmaamalla 33 km huippuvaudilla Vantaan pääsiäishölkässä.
Tulokset

Kurikan Kuningas vapaan tyylin primus interpares hiihdon SM-kilpailuissa 01.04.2007

Siperian komennukselta paluun tehnyt Kuningas jatkoi loistavia esityksiään hiihdon mestaruustantereilla. Miesten 50 kilometrillä kevyesti kärki-10xkymmenikköön!
Armosta kasvattajaseuraansa kohtaan Kuningas esiintyy virallisissa tuloksissa Ryhdin riveissä.
Tulokset

Peräkylän Ponnistus kohautti hiihtävää maakuntaa Leppävaarassa 13.03.2007

Seuramme lähetti tähtiviisikkonsa ensimmäistä kertaa perinteiseen hiihdon maakuntaviestiin. Lumen puutteen vuoksi kilpailu oli siirretty tammikuulta keväthankien hohteeseen. Seuran mainetta ja kunniaa puolustivat Stoppari, Poro, Teräsmies, Puhuri ja Ilves.
Tulokset Espoon hiihtoseuran sivuilla.

Lasten Talviolympialaiset urheilevan nuorison juhlaa 04.03.2007

Peräkylän Ponnistuksen Lasten Talviolympialaiset järjestettiin Espoon Pirttimäessä, missä urheilun tulevaisuuden lupauksemme ottivat mittaa siitä sun tästä.

Samassa yhteydessä käydyssä takaperin hiihdon invitational only -kilpailussa valta vaihtui taas: valtikkaa vuoden pitänyt Iin Puhuri joutui luovuttamaan takaperoisuusvaltikan Kemin Porolle, suurelta yleisöltä tähän asti pimennossa pysyttäytyneelle takaperäisyysihmeelle.

Kansainvälisen kilpailun raportti: Sapporo 2007

Tampereen Ilves jätti jo perinteisesti rupusakin taakse Pirkan hiihdossa 04.03.2006

Taas kuin Paunulaisen onnikka ja 90 km vapaalla loisteliaasti ajassa 6:16:39.

Prospective-jäsen Kati Kaukopartiohiihdossa

Ei meille mitään turhia tyttöjä jäseniksi pyrikään! Lue tarkemmin Katin urakasta Kaukopartiohiihdossa Team SnowFlakesin sivuilta.

Taas pläjähti 25.02.2007

Villa Kolmosen ympäristössä nuorisomme kokoontui perinteiseen helmikuun Kotirataultraan. Alta 10 asteen aurinkoisessa säässä illan isäntä Lahden Kolmonen ja STM taivalsivat täydet 50 km ajassa 5:35:31; viimeiset 15 km Runoratsun paimennuksessa. Kilon Rautarouva verrytteli 25 km aikaan 2:56.

Peräkylän Ponnistus pläjäytti perinteisen menestyksekkäästi Kotirataultran 28.01.2007

Venuen ja vähän muutakin tarjosi oiwasti Linnan Pässi Lohjalla, mistä kiitos ja kunnia hänelle. Noin 10 asteen aurinkoisessa pakkassäässä Pässi ja Lahden Kolmonen vedättivät 50 km aikaan 5:24:16 (maratonin väliaika 4:38:26); jäsenkandidaatti Kati ja sellaisesta haaveileva Salla mahtavasti ensi yrittämällään 50 km aikaan 6:01. Suinulan Terämies tarkkaili tilannetta 35 km:n verran (3:54:48).

Majakka ja Sivuvaunu eli August Väkevän muistokilpailu

Peräkylän Ponnistus kehittää lähimmäistensä kiusaamista uusiin ulottuvuuksiin tuomalla markkinoille uuden kilpailuformaatin: Kaksi miestä/naista + kameli (Nuuksion olosuhteitten pakottamana Kamelin korvaa polkupyörä): vain yksi henkilö saa kerrallaan ajaa polkupyörää.
Kilpailu on samalla August Väkevän muistokilpailu.
Majakka ja Sivuvaunu / August Väkevän muistokilpailu

Pehtoorin johdolla uusiin seikkailuihin

Peräkylän Ponnistuksen syöksyy vuoteen 2007 Peräkylän Pehtoorin Mäkkylän Mammutin johdattamana. Web-toimitus kiittää Pehtooria kuluneesta vuodesta, jonka kuluessa seura aukoi uusia uria mm Juokolan Viestin, Mammutti-marssin, ym saroilla.
Kuten Peräkylän Ponnistusta pitempään seuranneet analyyrikot osannevat arvatakin, niin alkava vuosi tuo taas tullessaan uusia mestaruuskilpailuja jo perinteisten ihmistenkiusaamis-tapahtumien rinnalle.
Ikurin SirQ:n uhkarohkean avauksen rohkaisemana seuran ovia kolkuttelee jo lähes n:s naisjäsen. PePo:n naisjoukkuetta kevään juoksutapahtumissa pidetään valtamedioissa jo lähes itsestäänselvyytenä. Peportaalin ohella merkittävimmät naistenlehdet tulevat seuraamaan urhottariemme ponnistuksia atletismon saralla.

Tagged: Tags