Uutiset 2011

Nuuksion Nuoli vuoden parhaimpaansa maratonilla 31.12.2011

Nuoli maksimoi harjoitteluajan juosten vuoden viimeisenä päivänä kauden parhaansa 4:08:50. Kyseessä oli Nuolen karkeasti arvioiden muutamas kymmenes maraton kuluneena vuonna; 300 häämöttää…

Peräkylän ala-aste aloittaa joulun jälkeen 24.12.2011

Jo lähes perinteiseen tapaan Peräkylän Ponnistus lahjoitti huomattavan summan hyväntekeväisyyteen, tällä kertaa lahjoitimme koulutusta kehitysmaitten lapsille: Toisenlainen Lahja.
Samalla toivotamme kaikille uskollisille faneillemme hyvää joulua ja kärsimyksentäyteistä uutta vuotta! Jälkimmäisen toteutumista tulemme toimillamme edistämään parhaan kykymme mukaisesti.

Toisen luokan Mammutti-stipendi Naula-klubin Christer Kalliolle

Nyt jaettu stipendi on maailmanhistorian ensimmäinen lajissaan. Mammutti-stipendi voidaan myöntää henkilölle joka omassa elämässään esimerkillisesti toteuttaa Mammutin periaatteita (Mammoth Golden Rules): 

1. Kohtuus on tylsää
2. Kylmiltään vain
3. Pidä hauskaa niin kauan kuin vielä voit

Christerille osoitettu toisen luokan Mammutti-stipendi on suuruudeltaan 40%/0.5L. Ensimmäisen luokan stipendi on vastaavasti 80%/0.5L.

Kurikan Kuningas linnan juhlissa 06.12.2011 19:17

Hyvää itsenäisyyspäivää itse kullekin toivottaen

Kurikan Kuninkaasta tuli ensimmäinen jäsenmaksun maksanut PePolainen, joka edustaa seuraamme linnan juhlissa. Yllättäen Kuningas ei ollut valinnut PePo:n edustusasua vaan oli pukeutunut mustavalkeaan.
Seurapiiritoimittajamme seuraa illan kulkua ja raportoi tarvittaessa.

Tenolan Verkonpainosta seuraava Pehtoori 17.11.2011

HST ei aio jättäytyä lame duck:iksi

Syyskokovuksen kauaskantoisimpiin (***) päätöksiin kuului erovuorossa olevan Pehtoorin seuraajan valinta. Kabineteissa jo etukäteen kähmitysti valinta osui Verkonpainoon. Valtikkahan vaihtuu vuodenvaihteessa, mutta jos joku luuli Stopparin jäävän rammaksi ankaksi, niin on väärässä -sen hän jo yöllisellä toiminnallaan osoitti.
*** Ainakin Tenolaan asti

Masokistin Unelma 25.08.2012

August Väkevän Muistokilpailu 28.04.2012

Peräkylän Ponnistuksen SyysKylvö otti ja tapahtui Etelän Kajuran tulokasillan yhteydessä. Tärkeitä, vähemmän tärkeitä ja vielä tärkeämpiä päätöksiä tehtiin muitakin, mutta suurta yleisöä -pois sulkien kehitysmaitten lapset (***)- kiinnostavimmat lienevät Masokistin Unelman ja August Väkevän Muistokilpailun päivämäärien vahvistaminen. Kilpailujen ilmoittautumisten ym tarkemmat speksit vahvistetaan myöhemmin.

*** Viime vuonnahan muistimme kehitysmaita ostamalla lehmän, joka nyt kirmaa Sierra Leonen laitumia. Tänä vuonna kohteen tarkempi määrittely jätettiin Eka Vekaran johtaman työryhmän selvitettäväksi. Mutta eiköhän me kehitysmaitten lapsia jollain tapaa ´positiivisesti kiusata´…

Tapio Pekolaa muistaen Henri David Thoreaun sanoin 01.11.2011

Hiljattain kuollut Tapio Pekola oli monen meistä suuresti arvostama persoona. Pekolan suosikki-esseisti Henri David Thoreaun sanat sopivat näin Mammuttimarssin jälkitunnelmissa lainattaviksi:

´I think that I cannot preserve my health and spirits, unless I spend four hours a day at least -and it is commonly more than that- sauntering through the woods and over the hills and fields, absolutely free from all worldly engagements. You may safely say, A penny for your thoughts, or a thousand pounds. When sometimes I am reminded that the mechanics and shopkeepers stay in their shops not only all the forenoon, but all the afternoon too, sitting with crossed legs, so many of them -as if the legs were made to sit upon, and not to stand or walk upon- I think that they deserve some credit for not having all committed suicide long ago.´

Mammuttimarssi pönkitti asemaansa Suomen älyttömimpänä kilpailuna 28-29.10.2011

Hurjimmista hurjimmat osoittivat Mahottomankin maholliseksi

Järjestyksessään noin kuudes Mammuttimarssi käytiin Raaseporin ja Hangon alueella. Sää suosi niin kuin vain voi: vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen lämmintä, yölläkin lähes +10C ja päivällä aurinko paistoi minkä jaksoi. Mikäpä siinä oli marssia!
Viime vuoden pettymyksen (lue: joku selvisi Runnusta läpi) seurauksena Mammutti kääri hihansa ja suunnitteli tälle vuodelle vielä pahempaa: Mammutin Mahoton, jossa matkaa arviolta rapiat neljä maratonia. Mutta ei ollut kärsimyksen karma Mammutin puolella, sillä 24 tunnin määräajassa Mahottoman suoritti sekä Nopsajalka Jouni Nurminen että myös Vapaa.info:n Marko Vapa.
Osanottajia oli peräkyläläistä rallaa sen verta kuin viime vuonnakin eli Tenholan päiväkodin lapsille on luvassa runsain mitoin jalkapalloja -sinnehän olemme palkintoihin varatut rahat luvanneet lahjoittaa. Ylivoimaisesti eniten osanottajia oli klassikkomatkalla Mammuttimarssissa. Kansainvälistä väriä kilpailuun toivat Ranskan ja Venäjän pojat.
Seuran omia edustajiakin oli mukana ennätykselliset neljä. Karhusolan Tiukunen ja Sarvijoen Eka Vekara edustivat värejämme Mammuttimarssilla. Mutta keitäpäs olivatkaan nuo iloiset veijarit Bruno Rygseck ja Wilhelm von Tandem…
Turinat ja tulokset

Kajura konttasi wihaisena kotiin.

Etelän Käärmemies luikerteli coldista & wetista nautiskellen Suomalaiset Sataset -sarjan maaliin lauantaina Wihan Kilometreissä.

Lauantaina 22.10 virallisesti ensimmäistä kertaa PePo:n paidassa nylkyttävä Etelän Kajura nähtiin välillä juosten, välillä kävellen ja välillä aivan jotain muuta tehden Pirkkahallin 3333.33 metrisellä ulkoradalla. 

Suomalaiset Sataset 2011 -sarjan viimeisen osakilpailun houkutus oli näkojään sen verran kova, että seuran uusin tulokas oli selvästi päättänyt nauttia päivän hyvästä kelistä ja huoltopisteiden loputtomista antimista (kivennäisvesi oli ihan rock!) vähän pidempään kuin moni muu kanssakilpailija. Eivätkä edes Patolan Kissan viisaat sanat – Hei, tämähän on juoksukilpailu! – saaneet luikerteluun vauhtia alle. Kuitenkin erittäin hyvin ajoitettu kannustus teki terää ja vähän 13 tunnin jälkeen Kajuran kouraan asetettiin pieni metalliläpyskä, jossa luki – wihaan tätä. (kääntöpuolella muuten luki – ei ikinä enää). 

Pari päivää eteenpäin ja enää vähän flunssainen Kajura on melkein ihan normaali itse, joka taas ei lupaa hyvää kenellekään. Kuitenkin hän haluaa kiittää kaikkia uusia seuratovereita heidän tähänastisesta ystävyydestään ja samalla myös pyytää etukäteen anteeksi tulevista hölmyksistään … johon joukkoon ei varmaan kuulu Suomalaiset Sataset 2012 … tai ehkä sittenkin?: )

Lauri Kivinen Mammuttimarssin suojelijaksi 24.10.2011

Laurin motto: ´Marssi viikossa, mammutti kuukaudessa ja uutiset joka päivä pitää ylen terveenä.´
Viime vuonnahan kärsimystä suojelsi Alexander Stubb.

STM Gallian kukkona 15.10.2011

Dans ce marathon vous exécutez un tour à la fin. Tout le monde a couru aussi. Allez-y pour un tour.

Son moro eikä bonjour totesi ranskan spezialistimme, kun Royanissaranskalaisia kiusasi.

Mammuttimarssin radat julkaistu 20.10.2011

Epäilyistä huolimatta Mammutti on harvinaisen vahvasti henkisä

Mammuttimarssin ilmoittautuminen avautui rapia viikko sitten ja radatkin on nyt julkaistu. Vastustajia hämätäkseen Mammutti teki Taika-Jimmäisen hypnoottisen eleen -mitä myös ´out of office´ -viestiksi kutsutaan-, mikä jo ennätti generoimaan spekulaatioita koko tapahtuman järjestämisestä.
Kaikkien yhteiseksi kärsimykseksi Mammuttimarssi todellakin järjestetään kilpailukeskuksen ollessa Suomen Lappohjassa.
Tarkempi speksi Mammuttimarssin omilta sivuilta.

Ponnistukselta täysi joukkue Vaarojen Maratonilla 08.10.2011

Ponnistus oli rankassa maastomaratonissa/ultrassa liikenteessä kuuden atleetin voimin, joista uskaliaimmat jopa edustivatkin seuraa. Karhusolan Tiukunen, Kurikan Kuninkas Paloheinän Pantteri ja Porin Tarmo selvittivät itsensä hienosti maaliin; maastoultran karma ei sen sijaan tänä vuonna ollut Huikon Kuriirin ja Nuuksion Nuolen puolella, niin urhoollisia kuin olivatkin.
Vaarojen Maraton

Dr. Kolmonen Kölnin maratonilla 02.10.2011

Kölnin konkarimme suoritus 27 asteen helteessä oli niin optimaalinen, ettei edes vehnänen uponnut kilapilun jälkeen. 
Cologne

Espoon Rantamaraton 25.09.2011

Espoo on selvästi löytänyt kultahampaansa juoksutapahtumien saralla, syyskuun lopussa juostava Rantamaraton on reittinsä puolesta täysin huippuluokkaa ainakin bongattavien venesatamien määrän suhteen – sitä kehuvat estotta myös kateelliset itänaapurimme. Huolto oli toimiva ja runsas, huoltopisteitä oli 3 – 4 km välein, loppupisteillä urheilujuoman ja veden lisäksi oli tarjolla myös banaania ja rusinoita. Juoksua voi ehdottomasti suositella kaikille juoksun ystäville, omille jäsenille se tarjoaa lisäksi selkeän kotikenttäedun.

Neljännen kerran järjestettyyn rantamaraton-tapahtumaan osallistui n. 3500 juoksijaa, missä on kasvua noin 15 % viime vuoteen verrattuna. Puolimaratonille osallistui n. 2000 juoksijaa, täydelle matkalle n. 600 juoksijaa ja lauantaina juostuun rantakymppiin loput. Onnetar suosi juoksua säiden puolesta, viikkokausien sadekelien väliin mahtui uskomattoman hyvä, sopivan lämmin, puoliaurinkoinen ja vähätuulinen päivä.

HCR:n kaltaista ruuhkaa ei ollut missään vaiheessa, omaa juoksua pystyi tekemään heti lähtöviivan jälkeen, reitti oli nautittava ja huolto pelasi!

Oma seura oli edustettuna kahden jäsenen voimin, Nuuksion Nuoli maratonilla ja Luvian Salama puolimaratonilla. Nuuksion Nuolen 204. (!!!) maraton sujui hyvällä ajalla. Jätettäköön jäsenten mietintämyssyyn, miten Nuolen kunnioitettavaa ja häkellyttävää saavutusta voisi seuran piirissä juhlia. Voisiko harkita kunnianimeä? Ehkä tässä kohtaa voi heittää palloa seuran hallituksen suuntaan.

Salaman juoksu alkoi jo muistuttaa juoksemista, tosin hidasta sellaista ja parannusta HCR:n tulokseen oli selvästi. Tästä onkin hyvä ponnistaa eteenpäin kohti seuraavaa kautta.

Poikamme satulassa 28.09.2011

Kurikan Kuningas ja Tenolan Verkonpaino Gustave Garrigoun renkaanjäljillä

Seuramme nuoret pyöräilylupaukset ovat polttaneet rengasta menneenä suvena useampaankin otteeseen.
Kuninkaalla Joensuun temmoissa vauhti ollut sitä luokkaa, että keuliminen kiihdytyksissä aiheuttaa jo ongelmia; Royalissa ja Myllyn pyöräilyssäkin viksummat antoi suosiolla periksi.
Garrigoun tapaan Verkonpainolta sujuu sekä maantie että rata: Länsiuudenmaan temmossa kärysi yhtä lailla kumi kuin epätoivoisten vastustajien hermotkin ja Velodromilla kilometri taittui minuutin pintaan.

Tenolan Verkonpaino Duathlonin ihmemaassa 26.09.2011

Tenolan Verkonpaino jatkoi varteenotettavia suorituksiaan juoksu/fillaroinnin parissa: tällä kertaa toinen sija Eteläkärjen ajoissa.
Itse kilpailu käytiin jo sorsastuskauden alun tietämillä, mutta saavutti uutistoimituksemme kaikkitietävyyden vasta nyteen. Pueri sunt pueri et pueri puerilia agunt

Tanner tömisi ja kansaa kaatui PePathlonissa 03.09.2011

Monipuolisuusihmeemme ottivat taas mittaa paitsi pituudessa, niin myös toisistaan, Naula-Klubista ja kuulasta kamppaillessaan Peräkylän Ponnistuksen 10-ottelun avoimesta mestaruudesta. Voiton vei ensikertalainen Eka Vekara, joka ratkaisi voiton kylmäpäisellä taktiikalla korkeushypyssä: yllätti kaikki ja jätti vyölaukun pois (=+ 30 cm)!
Naula-Klubin Christer Kallio todisti säännöllisen Absintin käytön hyödyn urheilussa: selvä parannus viime vuodesta!
Hei hiio hoi, ja Absinttia pullo!

Mammuttimarssi 28-29.10.2011 Lappohjassa

Kilpailukutsu julkaistu

Kisasivut 

Kilpailukeskus Sjömansro on kuin Hawaijilla; valkoisen hiekkarannan äärellä. Pitkillä radoilla pääsee astelemaan Rakkauden Polkua. Voi myös bongata dynamiittitehtaan ja muita paikallisia erikoisuuksia!

Jyri Mannisesta uusi jäsen; Eka Vekaran taiteilijanimeksi vahvistettiin Eka Vekara 16.08.2011

Lenkkipuutarhajuhlat muutenkin suksee

Peräkylän Ponnistus vietti perinteisiä puutarhajuhliaan, jotka normi rahvaan puutarhajuhlista erottaa juhlat aloittava yhteislenkki. Muuten toki juhlitaan avec:ien kanssa Royal Ascott -tyyliin. Tänä vuonna venuen tarjosi Nuuksion Nuoli vaapaa-ajan residenssissään -ja olikin muuten vimpan päälle!
Yhteislenkin yhteydessä suoritettiin final katsastus jäsenkandidaatti Jyri Manniselle, minkä jälkeen seuran johtokunta päätyi yximielisesti hyväksymään hänet seuran jäseneksi. Onnexi olkoon! (Hic!)
Johtokunta vahvisti myös jäsen Eka Vekaran taiteilijanimeksi Eka Vekaran.

Tapio Talvitie ja Ritva Vallivaara-Pasto Masokistin Unelman voittoon 06.08.2011

Patolan Kissasta yhdeksäs Paloheinän Fakiiri

Tapio Talvitie hallitsi miesten kilpailua suvereenisti juosten uuden M50 -sarjan Suomen ennätyksen 7:56:37 ja samalla kilpailun historian toisen kahdeksan tunnin alituksen. Naisten selvä ykkönen Ritva Vallivaara-Pasto.
Patolan Kissa juoksi viidennen Unelmansa saavuttaen Paloheinän Fakiirin arvonimen yhdeksäntenä urhoollisena. Jari Tuominiemellä jo tammenlehvät silmissä: yhdeksäs loppuun kärsitty Unelma!
Paloheinän kirjeenvaihtajamme raportti ja viralliset tulokset

Masokistin Unelman yhteydessä myös Masokistin Mini 04.08.2011

Peräkylän Ponnistus on tänä vuonna päättänyt järjestää Masokistin Unelman yhteydessä myös Masokistin Minin. Masokistin Mini on matkaltaan standardi maraton elikkän 42,195 km. Minin lähtö tapahtuu tasan kaksi tuntia Unelman lähdön jälkeen eli aikaisintaan klo 10:00, todennäköisesti kuitenkin 5 – 15 minuuttia myöhemmin. Osanottomaksu on 25 € (JK 20 €); ennakkoilmoittautuneille sama maksu. Speksi muuten sama kuin satasesta nauttivilla.

Masokistin Unelma: Paloheinän maja käytössä vasta klo 10 # 03.08.2011

Paloheinän majan avattua ovensa kesätauon jälkeen selvisi uudet aukioloajat, mitkä aiheuttivat ikävän yllätyksen: maja aukeaa vasta klo 10 eli ei ole käytettävissä ennen satasen lähtöä. Viereisen jäähallin aamu-aukiolo ei ole tätä kirjoitettaessa tiedossa.
Järjestäjät tarjoavat kuitenkin WC-paperia hädässäoleville.

Masokistin Unelman virallinen T-paita tekee comeback:in 27.07.2011

Viitisen vuotta sitten Masokistin Unelman läpikärsineille jaettiin kilpailun virallinen T-paita, josta on muodostunut varsinainen collector´s item. Meillä on ilo ilmoittaa, että -insallah ja paitojen toimittaja- tänä vuonna paitoja on jaossa taas.
Sponsoroinnin karma on valitettavasti hyljeksinyt meitä, joten joudumme veloittamaan paidasta 15 €. Kuvetta kaivellessa voi toki ihmetellä, miten olemme pitäneet osanottomaksun samana koko kilpailun noin 11 vuoden historian (sitä ihmettelee myös rahastonhoitajamme…).
Huom: paidan saa lunastaa vain läpikärsinyt, keskeyttäjillä ja DNS:illä ei ole paitakauppaan asiaa. Myös edellisten vuosien maaliin asti naatiskeilla on mahdollisuus lunastaa paita itselleen.

Nuuksion Nuoli Joroisten puolimatkan triathlonin eliittiä 16.07.2011

Kahdennensadannen ja kolmannensadannen maratoninsa välissä Nuoli kävi kiusaamassa triathlon-eliittiämme.
Finnriatloni

Karhusolan Tiukunen naatiskeli Laugavegurin ultran 16.07.2011

Tiuku jatkoi Idän Pikajunan ja STM:n aloittamaa Ponnistuksen Islannin valloitusta triumffaamalla Laugavegur ultra marathoninMatkareportaasi sai toimittajamme lähes kuolaamaan osanotosta…

Nuuksion Nuolelle 200. maraton 11.07.2011

Nuuksion Nuoli Juoksi Suomen Paloheinässä kahdennensadannen (hic!) maratoninsa. Saavutus, joka ylittää wanna-be-maratoonareitten ymmärryksen.

August Väkevän muistokilpailu herättää yllättävää kiinnostusta 16.07.2011

Jo kaksi ilmoittaunutta joukkuetta

Vaikkei edes kilpailun päivämäärä ole julkaistu, niin ensi vuoden August Väkevän muistokilpailuun on kaksi ilmoittautunutta joukkuetta: Iin Puhuri & STM ja Idän Pikajuna & Mr/Ms XXX.
Huh! Millainen väentungos ensi keväänä Nuuksion teillä mahtaakaan olla!

Kymmenestä Masokistin Unelmasta tammenlehviä 13.07.2011

Seuran arvonimi-direktoraatti on päättänyt, että kymmenestä (10) läpikärsitystä Masokistin Unelmasta myönnetään erikois-tiplomi ja arvonimi Kaksinkertainen Paloheinän Fakiiri tammenlehvin.
Masokistin Unelma Hall of Fame

Masokistin Unelma täynnä 12.07.2011

Masokistin Unelman osanotto-limiitti tuli umpeen tällä päivämäärällä. Älä enää ilmoittaudu kautta maksa osanottomaksua. Hyväksymme mukaan 12.07 mennessä maksaneet.
Villiä korttia voi kysyä puhelimitse järjestäjiltä (Fakiirius tai maailmanennätys perusteluista parhaimpia…).

Tänä päivänä kuolema on kupeellamme… 05.07.2011

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä,
kun hanki on hohtava alla,
kun taivas kirkasna kaareutuu –
mut hauskempi hiihtää, kun ruskavi puu
tuul ulvovi, polku on ummessa
ja tuisku on taivahalla.

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä,
kun ystävä häll on myötä,
kun latu on aukaistu edessään –
mut parempi hiihdellä yksinään,
tiens itse aukaista itselleen
ja yksin uhmata yötä.

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä,
kun tietty on matkan määrä,
kun liesi viittovi lämpöinen, –
mut sorjempi, uljaampi hiihtää sen,
joka outoja onnen vaiheita käy
eikä tiedä, miss oikea, väärä.

Ja hyvä on hiihtäjän hiihdellä,
kun riemu on rinnassansa,
kun toivo säihkyvi soihtuna yöss –
mut käypä se laatuun hiihtää myös
hiki otsalla, suurissa suruissa
ja kuolema kupeellansa.

-Eino Leino

Masokistin Unelmaan 30 kärsijän/nautiskelijan rajoitus 25.05.2011

Olemme päättäneet rajoittaa Masokistin Unelman osanottajamäärän 30:een. Tällä pyrimme takaamaan palvelun laadun ja ennen kaikkea kierrostenlaskun toimivuuden.
Tarkemmin kilpailun sivuilta

Ponnistus kaikkien aikojen sijoitukseen Jukolassa 18-19.06.2011

Ykkösjoukkueemme nipisti sijoituksesta yhden merkitsevän numeron pois, millä tahdilla voinemme jatkaa vielä pari vuotta. Aloittajana juoksi Robert de Köykänen tuoden Ponnistuksen vaihtoon mahtavasti 400:n sakissa, mistä sijoitus viestiä jatkaneitten Iin Puhurin, Eka Vekaran, STM:n, Rääkänpään Runoratsun, Ponttasin Hocan ja Karhusolan Tiukusen käsissä huononi vain mariginaalisesti. Ilman järjestäjän sabotointiyrityksiä olisimme kolkutelleet palkintopallisijoituksia.
Salpa-Jukola

Forssan Suvi-illassa Ponnistuksen atleettien joukkonäytös 18.06.2011

Viisikkomme sankarillisia kamppailuja varjosti reitinmittauksen ihmeellinen maailma

Forssan Suvi-illan maratonilla oli mukana ainakin viisi Ponnistuksen edustusurheilijaa: Hiekkaharjun Habermas, Huikon Kuriiri, Husulan Tuulos, Nuuksion Nuoli ja Porin Tarmo. Tuulos jatkoi nousujohteista uraansa ja läväytti alle 3,5 tunnin tuloksen pöytään. Kuriirilta ja Tarmolta seuran ensimmäiset Unisex50-sarjan tulokset.
Valitettavasti reitti todettiin jälkikäteen nökäyksen alimittaiseksi, joten sankariemme tulokset eivät kelpaa näytöksi Lontoon kisoihin.
Suvi-ilta

Stairways to Hell itsensäkiusaajien juhlaa

Noin seitsemättä kertaa järjestetty kilpailu oli tänä vuonna siinä mielessä poikkeuksellinen, ettei formaatti sisältänyt tavallisuudesta poikkeavaa. Piti siis vain juosta mahdollisimman nopeasti. Lupsakan lämmin kesäsää avitti sankariemme matkaa mäen ja kärsimyksen huipulle.
Lue kirjeenvaihtajamme kutkuttava raportti kilpailusta!

Runoratsu Ponnistuksen maraton-rankingin kärkeen 28.05.2011

Rääkänpään Runoratsu jatkoi -kuten nuorista miehistä tavataan sanoa xx-vasikat kevätlaitumella-xx -kiertuettaan – saunalenkkeiltyään Navitas-maratonin ajalla, joka jätti jopa legendaarisen Intian Hingen häpeämään.
Navitas-sellainen

Runoratsu härnäsi huvikseen kärkeä Kurren Kierroksella 25.05.2011

Rääkänpään Runoratsu kävi lämmittelemässä jäseniään parin päivän päässä odottavaa maratonia varten. Kuten kilpailua seuraavat analyytikot osasivat odottaakin, niin voittoa puolustanut mestarimme pisti kärjen tiukoille vaikka olikin mukana vain verra-mielellä.
Mukana hängäili myös stm. Aaltoja matkan varrella ja maalissa sankareillemme tekivät Rehveli ja Nuoli.
Kurren kierros

Skandaali kesäolympialaisissa!

Kaikki kuitenkin voittivat

Kilpailunjohtajankin ollessa jo reilusti veteraanisarjalainen, 100 metrin takaperinjuoksu unohdettiin tyystin järjestää. Jäämme odottamaan jännityksellä uutta päivämäärää tuon jalon lajin kiihkeälle kamppailulle.
Itse pää- eli lasten kilpailu sujui kuitenkin loisteliaissa merkeissä olosuhteitten suosiessa urheilevan nuorison jaloa mutta ilomielistä kamppailua kunnian kentillä.
Tulokset

Tarmo vauhdissa Tarmon päivänä Barcelonassa 06.03.2011

Myös Kuriiri matkassa

Porin Tarmo ja Huikon Kuriiri pitivät seuran lippua korkealla Barcelonan maratonilla, vaikka influessa voimia veikin. Valitettavaa että seuran espanjankielisen nimen generointi on vielä vaiheessa.
Marató de Barcelona

Avoimet Lasten Olympialaiset 07.06.2011

Ilmoittautumisia otetaan vastaan

Perinteinen ja odotettu ongintakauden avaus eli Lasten Kesä-Olympialaiset järjestetään tänä vuonna Kauniaisten Olympiastadionilla tiistai-ehtoolla 07.06.2011 klo 18:00. Kilpailuthan ovat avoimet eli kilpailijan tai hänen lähipiirinsä ei tule olla seuran jäsen. Lajeina pikajuoksu, pituushyppy sekä pallon/jumbokeihään heitto. Sarjoja dynaamisesti tarpeen mukaan kaikki palkiten. Ilmoittautumiset Tiukulle tai tämän lehden konttoriin.

Menneen talven lumia eli Paloheinä Cross 29.08.2010

Kurikan Kuningas esitteli taas maastojuoksijan kynsiään

Kuninkaan ihmeteko tapahtui jo kuluneena suvena, mutta tulokset saavuttivat toimituskunnan vastan nyteen. Mukana oli myös Ohiampuja, mutta koska edusti kasvattajaseuraansa, ei hänen nimeään voi tässä yhteydessä mainita.
Paloheinä Cross

Karhusolan Tiukunen Karkki-Rastien voittoon 14.05.2011

Lisenssoitujen suunnistajiemme johtotähtönen näytti muille kartan paikan vieden suvereenisti sarjansa voiton.
Karkki-Rastit

HCR 07.05.2011

Salama puolimaratonilla

Luvian Salaman kevään kilpailukausi huipentui Helsinki City Runin puolimaratonilla. 

Salaman paluu kilpakentille pitkän tauon jälkeen tapahtui kolmen kisan sarjalla, joihin kuuluivat Länsiväylä, August Väkevä ja Helsinki City Run. Viimeistelyharjoittelu nojautui kolmeen kaukoidän leiriin missä keskityttiin etenkin nestetasapainoon, ruuansulatukseen ja ylikunnon välttämiseen. Huolellisen valmistelun ansiosta kaikki kolme kilpailua saatiinkin vietyä läpi hyvävoimaisena ja keskeytyksittä. 

Vaikka rankka kilpailuputki alkoi painaa loppuvaiheissa ja tulostrendi oli lievästi laskeva, eikä muutenkaan tuloksista jäänyt liiemmin jälkipolville kerrottavaa, Salama arvioi kisaurakan luovan hyvää pohjaa ja motivaatiota syksyn ja etenkin ensi vuoden koitoksille. 

HCR ansaitsi kiitokset etenkin järjestelyjen ja reitin puolesta. Väenpaljous (yli 13000 ilmoittautunutta) tuntui katoavan Olympiastadionin ympäristöön ja kuuteen ryhmään porrastettu lähtö sujui mutkattomasti. Reittiä voisi luonnehtia jopa nautittavaksi, huomattava osa matkasta kierteli erilaisia vesistöjä ja arviolta puolet reitistä oli keskuspuiston hiekkatietä. Sääkin oli upea, lämmin, aurinkoinen ja sopivan tuulinen. Myös huoltopuoli sai kiitettävän arvosanan, juomapisteitä oli 4-5 km välein. 

Massajuoksun makua oli kuitenkin ensimmäisillä kilometreillä eikä ohittamisiin juuri ollut mahdollisuuksia. Tämän jälkeen keskimatka taittui lupsakkaasti suunnitelmien mukaan tai jopa hieman paremmin kunnes viimeisillä kilometreillä vauhti hieman hidastui ja maaliin tulo vaati jo pientä puserrusta. 

HCR:ä voi varovaisesti suositella myös muille, seuraava HCR juostaan 5.5.2011. Vinkkinä mainittakoon että oman juoksurytmin löytyminen voi olla helpompaa oman lähtöryhmän kärjessä.

Peräkylä Open:issa ennätysmurskajaiset 03.05.2011

Kiertopalkinto Rapakon Taukseen

Peräkylän sangen avoimesta keilailumestaruudesta kamppailttiin Leppävaaran Sellon maisemissa. Pohjoisen Ameriikan karsinnoista hikisesti tiensä selvittänyt Ohion Kanuuna vei voiton ennätystuloksella 176 ja taisi viedä kiertopalkinnon Rapakon Taukseen for good. Toisessa päässä voiton vei Eteläisen Ameriikan -vaiko sittenkin Peräkylän?- Virginia.
Peräkylä Open

Majakka ja Sivuvaunussa ennätysosanotto ja ennätysmurskajaiset 30.04.2011

August Väkevän muistoa juhlisti ennätysmäinen osanottajajoukko. Naisten sarjassa Anna Marin & Eerika Lipsanen pitivät suorastaan leikkinään vanhaa reittiennätystä. Myös miesten sarjassa uusi ennätys Runoratsun ja kilpailun veteraanin Andreaksen toimesta.
Urheilevaa maailmaa hämmästytti ja kummastutti viivalle ilmestynyt Ponnistuksen Wanhojen Pierujen Dream Team, vaan kuinkapa urhoillemme kävikään…
Kilpailuravintolasta vastasi Hyvinkään Stoppari ja olikin muuten vimpan päälle!
Solvallan kirjeenvaihtajamme raportti ja tulokset

Ponnistuksen Dream Team perinteitä kunnioittamassa Länsiväyläjuoksussa 17.04.2011

Luvian Salamalta odotettu paluu kilpakentille

Runoratsu ja Husulan Tuulos viilettivät aivan kuumimman kärjen tuntumassa seuralle perinteisessä Länsiväyläjuoksussa. Pikamatkalla Petäjäveden Peto ajoi nuorta polvea sisään itsensäkiduttamisen kiehtovaan maailmaan.
Varsinainen uutispommi oli Luvian Salaman comeback kunnian kentille. Tämän myötä räjähtävien lihassolujen määrä joukkueessa nousee Heisenbergin epätarkkuusperiaatteen osoittamalle tasolle.
Mukana hengaili myös stm.
Länsiväyläjuoksu

Runoratsu, Pantteri ja Eka Vekara Pirkan Hiihdon hyvin vatkattua kermaa 06.03.2011

Eka Vekara (virallinen taiteilijanimi vahvasti pending) kunnioitti perinteitä, kun taas Rääkänpään Runoratsu ja Paloheinän Pantteri etenivät klassisen 90 km vapaamuotoisemmin. Ehtaa hyvin kaikki.
Pirkan hiihto

Onnittelut Ristijärven Ohiampujalle 15.03.2011

Peräkylän Ponnistus onnittelee Ohiampujaa sytämellisesti.

PePo Suunnistusliiton jäsenseuraksi

Joten eikun lunastamaan kilpailulisenssiä: Aikuisten vakuutuksellinen, fysikaalisen hoidon korvaava lisenssi 69 €. Aikuisten lisenssi ilman vakuutusta 21 €. PePo suunnistuksen maailmankartalle!

Huikeaa mitalisadetta Oittaalla!

Pimenevä perjantai-ilta ei haitannut PePo:n tulevaisuuden toivojen vauhtia: alkuverryttely saatiin vaivoin keskeytettyä itse kisaamista varten. Lajeina oli siis hiihto ja alamäkipulkkailu, jossa mitattiin alamäkeen laskettu matka. Lajien välissä tankattiin Mammuttimarssistakin tutulla konseptilla eli mehulla ja makkaralla.

Nämä nuoret liikuntalupaukset osallistuivat henkilökohtaisten mieltymystensä mukaisesti joko yhteen tai kahteen lajiin. Hiihdossa luotettiin perinteiseen tyyliin tai ainakin lähes perinteiseen. Kisojen ainoa poikapuolinen hiihtäjä taisteli tasaisen tappavasti hiihtäviä tyttöpuolisia vastaan hieman virénmäisellä taktiikalla, ja kuten tuloksista voimme huomata – molempi parempi.

Kisojen hiihtoprinsessa oli Milka Rehvelintytär, joka pyyhkäisi viiden metrin (5 m) matkan huikeaan aikaan 45 sekuntia. Jonkinlaista kilpailijan kylmähermoisuutta osoitti myös se, että suksien irrottua jaloista pienen horjahduksen seurauksena, neiti vaihtoi pertsan silmääkään räpäyttämättä sauvakävelyksi. Huipputulos ei sinänsä ole ihme, sillä valmennuksessa on ilmeisemmin keskitytty juuri hiihtoon. Alamäkipulkkailun aikana hiihtoprinsessa nimittäin piti fani- ja lehdistötilaisuutta sekä nautti mitalikahveista Oittaan stadionin päärakennuksessa.
Manauksen kirjeenvaihtajamme kirjaamat tulokset

PePo:n hiihtokausi se vaan jatkuu

Tiukunen tuuppasi putiikin lankuilla pikamatkan (75 km) Utin Kaukopartiohiihdossa helmikuun lopussa. Matka sujui verrattomasti laskuvarjopoikien keralla.

Näistä kisoista on menestystä tulossa Suomeen varmemmin kuin Oslosta!

PePo:n viralliset lasten talviolympialaiset pe 4.3.2011 klo 17.30 Oittaalla.

Avoimet lasten talviolympialaiset kisaillaan Oittaan illassa seuraavin lajein: hiihto (vuonna 2005 syntyneille ja sitä vanhemmille kuninkuusmatka eli muumihiihtokoulun pidempi lenkki, nuoremmille muumien pikkurinki/tasamaa); alamäkilasku pulkalla (varustekikkailua voi harrastaa tuomalla oman kaluston). Järjestäjät merkitsevät tulokset osallistujan henkilökohtaiselle tuloskortille, odotusajat voi hyödyntää vaikka syöden tai pulkkaillen. PePo tarjoaa osallistujille mehut ja makkarat! Ennakkoilmoittautuminen (suotavaa) osallistujan nimen ja syntymävuoden kera: johanna.hakala-kahari@pp.inet.fi tai tarvittaessa myös paikanpäällä. Kokoontuminen Oittaan navetan Kunnarlantien puoleisessa päädyssä.

Tenolan Verkonpaino jatkoi PePo:n hiihtokautta nukkuen Vierumäellä 4-5.02.2011

Joukkue Alfons Lyytikäinen ja Tenolan Verkonpaino kävivät edustamassa PePoa nukkuen 5 tuntia 48 minuuttia Vierumäellä. Tuossa oheessa joukkue hieman hiihtikin uuden lumen tuiverruksessa… Abauttiarallaa 260,7 km. Kylä lähtee!

Masokistin Unelman päivämäärä vahvistettu: 06.08.2011

Masokistin Unelman päivämäärästä oli jonkin verran keskustelua johtuen joistakin samalle viikonlopulle ajoittuvista muista ultrajuoksu -tapahtumista. Päivämääräksi on nyt vahvistettu lauwantai 06.08.2011.

Peräkylän Ponnistus avasi vuoden kilpailukauden perinteisessä hiihdon Maakuntaviestissä 06.01.2011

Pankinjohtaja Alfons Lyytikäinen hoiti avausosuuden loistavasti wanhan jazz-miehen otteella tuoden Ponnistuksen kymmenien joukkueitten seasta vaihtoon kahdeksantena. Eikä tästä paljon tahti hidastunut, kun viestiä veivät Eka Vekara (taiteilijanimi pending), STM, Iin Puhuri ja Tenolan Verkonpaino.
Hyvä on hiihtäjän hiihdellä

Vanha vuosi loppui lehmänkauppojen merkeissä. Uuteen vuoteen uusin voimin.

Tänä vuonna seuraa johtaa Hyvinkään Stopparin johtama johtokunta: Huikon Kuriiri, Husulan Tuulos ja Nuuksion Nuoli. Kaikenlainen onni heitä työssään siunatkoon.

Tagged: Tags