Masokistin Unelman historia

Apurahasta liikkeelle

Vuonna 1998 Peräkylän Ponnistus jakoi kaksivuotisia urheilullis-taiteellisia apurahoja. Apurahojen haku oli julkinen ja siihen saivat osallistua myös seuran jäsenet. Apurahat maksettiin kahdessa erässä ja jälkimmäisen erän saaminen edellytti raporttia ensimmäisen vuoden aikaansaannoksista.

Jäsen Suinulan Teräsmies sai apurahoista toiseksi suurimman eli 10 markkaa (n. 1,68 euroa). Teräsmies haki apurahaa kehittääkseen seuran panosta Helsingin Euroopan kulttuuripääkaupunkivuodelle 2000.

Nimi syntyy

Ensimmäisen vuoden uutteran työn tuloksena syntyi kilpailun nimi “Masokistin Unelma”, millä perusteella seuran johtokunnan oli helppo päättää myös apurahan jälkimmäisen osion maksamisesta (mainittakoon, että päätös oli myönteinen).

Lisäarvoa kontentista

Tässä yhteydessä on syytä korostaa, että Peräkylän Ponnistus oli edelläkävijä kehittäessään ensin nimen kilpailulle ja vasta sen jälkeen kontentin, tai sisällön kuten ennen vanhaan sanottiin. Jälkimmäisen vuoden apurahan turvin Teräsmiehelle kirkastui tapahtuman sisällöksi nimen – ja kulttuuripääkaupunkivuoden – arvoinen urheilullinen koitos: 100 kilometrin juoksu, luonnollisesti!

Kulttuuripääkaupunkivuoden huipennus

Kulttuuripiireissähän on tunnetusti ihmetelty mikä oli se “jokin”, mikä erotti Helsingin muista vuoden 2000 Euroopan kulttuuripääkaupungeista ja muodosti vuodesta koetun kaltaisen urheilullis-taiteellisen triumfin. Tämän historiikin myötä salaisuus on nyt paljastettu myös suurelle yleisölle.