Uutiset 2010

Peräkylän Ponnistukselle oma lehmä 23.12.2010

Syyskokouksessa Ponnistus päätti ostaa kehitysmaasta lehmän. Ankaran kilpailutuksen voitti Suomen Pakolaisapu ja Ponnistuksen nimikkolehmäkirmaa pian Sierra Leonen laitumilla.
Lehmän myötä Peräkylän Ponnistus toivottaa kaikille faneilleen hyvää joulua.

SyysKylvö 13.12.2010

Patolan Kissa ja Eka Vekara uusiksi jäseniksi

Seuran syyskokous eli Syyskylvö järjestettiin Töölön maisemissa: ensin Kisahallilta käsin ajatukset avartava yhteislenkki ja sitten ruuan ja pöytäkirjan kimppuun ravintola Chicos:issa. Osanottajia taisi olla liki ennätysmäärä.
Alkulenkki oli samalla kahden jäsenkandidaatin katsastuslenkki. Suurempia -eikä tosin pienempiäkään- protesteja kun ei ilmennyt, niin syyskokouksella oli helppo työ hyväksyä uudet jäset: Eeva, jolle valittiin saman taiteilijanimeksi Patolan Kissa, ja Visa, jota myös Eka Vekaraksi kutsutaan. Visan virallinen taiteilijanimi vielä pending.

Masokistin Unelma lauwantaina 06.08.2011

Peräkylän Ponnistus on kaikessa armeliaisuudessaan maailman masokisteja kohtaan päättänyt järjestää Masokistin Unelman myös tulevana vuonna. Päivämäärä on elokuun kuudes, kautta aikain aikaisin Masokistin Unelma. Tarkemmat tiedot ilmoittautumisineen ym seuraa myöhemmin, mutta perus-speksi lienee hyvin lähellä wanhaa tuttua.

Peräkylän Ponnistus goes charity 10.11.2010

Peräkylän Ponnistus lahjoitti merkittävän osan Mammuttimarssin tuotosta lastenklinikoille. Ja tässähän kävi niin kuin urheilijoillemmekin tuppaa käymään eli top-5:een saman tien.
Lahjoita Elämä Lapselle.

Runtun myötä Mammuttimarssi vahvisti asemansa Suomenälyttömimpänä kilpailuna 29-30.10.2010

Viides Mammuttimarssi järjestettiin Kytäjän-Usmin maastoissa vuodenaikaan nähden lähes ihanteellisessa säässä. Tämän vuoden uutuutena oli Pöräys ja Runtu, tuo leikkimielinen pikku jotos. Etukäteen spekuloitiin selviääkö Runtusta kukaan läpi ja Mammutin pettymys olikin valtaisa, kun peräti kolme joukkuetta selvitti koitoksen; määräajassa tosin vain Endurancen Tommi Nietosjärvi & Mikael Heerman, joille juostua matkaa tiettävästi kertyi noin 160 km. Pöräyksen voitti suvereenisti maajoukkuesuunnistaja Petteri Muukkonen alias Kainalkuopan Hiki.
Ensimmäistä kertaa mukana oli myös seuran edustaja, kukapa muukaan kuin Karhusolan Tiukunen, joka yhdessä Raisun Lumouksen kanssa taivalsi hienosti kolmanneksi Mammuttimarssilla.
Masokistin Unelman yhteydessähän on muutaman kerran järjestetty Toimitsija-sprintti ja päätimme elvyttää wanhan perinteen järjestämällä toimitsijoille autosuunnistuskilpailun välillä Kytäjä – Kiiskilampi. Autosuunnistuksessa kunnostautui Toimitsija-sprinttiäkin hallinnut Rääkänpään Runoratsu, joka selvitti vaativan radan viidessä tunnissa. “Läpi vaikka harmaan kiviesteen” oli miehemme motto!
Suoritimme myös aina arvokasta juniorityötä kouluttamalle tulevaisuuden toivojamme vaativaan uintirastimestarin työhön.
Kilpailuraportti: Mammuttimarssi2010

Tiukusen tulokasilta suunnistuksen suloa 17.10.2010

Rogainaavan maailman katseet kohdistuivat Nuuksion Tikankoloon, missä atleettimme ottivat hienoissa maisemissa itsestään ja toisistaan mittaa rogainingin jalossa lajissa. Vakavamielisen kilpailun voiton vei kokenut rogainaaja Paloheinän Pantteri 635 pisteellä. Lajin ensikertalaiset Kuikka ja STM pääsivät nopeasti sisään uuteen lajiin (lue: heti eka rasti pitkäksi); soudun suurmestari Kuikka keräsi 340 pistettä, STM 290. Väliin kiilasi vielä WannaBe-jäsen Visa 385 pisteellä. Tarkkasilmäsempi saattoi pongata kisakatsomosta useita julkkiksia, rahvaan joukossa vilahtelivat mm. Joe Peacemaker, Ylä-Savon Rehveli ja Mäkkylän Mammutti.
Kilpailun jälkeen suunnistuihmeemme nauttivat mm. saunasta ja vimpan päälle omenapiirakasta. Järjestelyt olivat siis loistavat.

Lahden Kolmonen Kölnin kermaa 03.10.2010

Suoraan Oktoberfestiltä Kiinan kautta viivalle ja tuloksena hieno 3:39. Näin siis miehemme Saksan maalta.
Kölnin Maraton

Tiukunen avasi maratonuransa Vaarojen Maratonilla

Tiukusen maratondebyytti Kolin pienipiirteissä maastossa ja hienosti kärkikymmenikköön hädin tuskin voittajalle häviten.
Vaarojen Maraton

Huikon Kuriiri Spartahlonissa 24-25.09.2010

Huikon Kuriiri oli jo kolmatta kertaa mukana Kreikan perinteisessä syyshölkässä Spartathlonissa. Aivan ongelmitta ei 246 km taittunut, mutta se ei ykköstykkiämme pysäyttänyt: kolmas läpijuostu Spartathlon!
Spartathlon

Karhusolan Tiukunen X-kaadon voittoon 25.09.2010

Tiukunen jatkaa loistavaa seikkailijan uraansa, tällä kertaa tuloksena sekasarjan ylivoimainen voitto.
X-kaato

PePathlon monipuolisuusihmeittemme triunfia 11.09.2010

Ponnistuksen ja Naula-Klubin atleetit ottivat mittaa toisistaan ja Savolaisesta. Tulostaso nousi hyvissä olosuhteissa hämmästyttäväksi: kolmiloikassakin lähes kaikki ylittivät naisten pituuden maailmanennätyslukemat vaikka oltiin tasankoradalla! Raportti ja tulokset aamun Hesarissa.

PePo huiputti Haltin 11.09.2010

PePo on aiemmin jo valloittanut Andit, Alpit, Kebnekaisen, Malminkartanon ja Paloheinän täyttömäet, mutta tiettävästi Halti puuttui listalta. Joe Peacemaker toimessa!.

Tiukunen ja Stoppari SnowFlakes:in seikkailukilpailussa 05.09.2010

Tiukunen ja Stoppari taistelivat itsensä läpi suuren seikkailun, kuitenkin eri joukkueissa. Stopparin uimapatjatekniikka oli kilpailussa omaa luokkaansa.
SnowFlakes Seikkailu

Rääkänpään Runoratsu uransa huipulla 29.08.2010

Tarkemmin sanoen useammallakin huipulla. Runoratsu kävi nimittäin ottamaan osaa Ötzraler Cycle Marathon:iin Itävallassa. 238 km lupsakalla reitillä, missä noususumma oli 5500 metriä noin sadalla nousukilometrillä. Sveitsin Alpeilla peruskuntonsa luonut sankarimme ei moisista nyppylöistä ollut moksiskaan. Taktiikka osui muuten kohdalleen, mutta pisimmän noin kolmen tunnin nousun jälkeen Runoratsu tovin mietiskeli, jotta olisiko sittenkin kannattanut vaihtaa pienemmälle eturattaalle.
Vuorta päin!

Peräkylän Ponnistus kärsivien asialla 24.08.2010

Ponnistuksen hallitus kokoontui istuuntoon tänään ja päätimme reagoida maailman hätään. Pääsääntöisestihän toimintamme painottuu kärsimyksen tuottamiseen ihmisille, mutta nyt olemme päättäneet helpottaa kärsivien elämää: Peräkylän Ponnistus lahjoittaa Pakistanin tulvien uhreille 0.51 € jokaista Masokistin Unelman osanottajaa kohti ja 0.49 € jokaista Masokistin Minin osanottajaa kohti. Osanottajia kun oli 46 + 7, niin avustussummaksi saadaan 26.89 €, minkä olemme lahjoittaneet SPR:n kautta.

Lenkkipuutarhajuhlat Stenbackassa 24.08.2010

Jo perinteiset Lenkkipuutarhajuhlat vietettii Espoon Retkeilijöitten majalla Veikkolan lähellä stenbackassa. Järjestelyt hoiti Pehtoori, lenkin veti ja piirakat paistoi Tiukunen; muu seurarakunta keskittyi nauttimaan hienoista puitteista ja järjestelyistä.

Masokistin Unelma Tapio Talvitien ja Heli Lehtisen juhlaa 21.08.2010

Uusia Paloheinän Fakiireja ennätysmäärä: Pekka Rutanen, Nuuksion Nuoli ja Tenolan Verkonpaino

Peräkylän Ponnistuksen avoimet 100 kilometrin juoksun mestaruuskilpailut eli Masokistin Unelma käytiin Paloheinässä jo noin yhdettätoista kertaa. 52-vuotias kahden edellisen vuoden ykkönen Tapio Talvitie ei antanut pikkupojille mitään mahdollisuuksia vaan voitti vakuuttavasti hyvällä ajalla 8:08:22. Naisten kilpailun vei nimiinsä Heli Lehtinen ajalla 10:57:53.
Raportti ja alustavat tulokset.

Karhusolan Tiukunen Archipelago Adventuressa 21.08.2010

Tiukusen seikkailu-urheilijan ura uskomattomassa nousukiidossa: nyt Archipelago Adventuren sekasarjan kärkimittelöissä.
Archipelago Adventure

Linnan Pässi teki comebackin tositoimiin 14.08.2010

Jänistämässä myös Rehveli

Muutaman vuoden luovan maraton-tauon jälkeen Pässi näytti pukeille kaalimaan paikan HCM:ssä. Kauas ei ole kansainvälinen kärki Pässiltä karannut: heti alta 3:40!
Ylä-Savon Rehveli oli jo perinteiseen tapaan mukana virallisena jäniksenä.

PePo debytoi Tunturisuunnistuksessa 07-08.08.2010

Vielä reilu vuosi sitten Mammutti ei ollut koskaan elä Lue kirjeenvaihtajamme jännittävä raportti kokonaisuudessaan: Tulta päin!.

Karhusolan Tiukunen 43-Viestissä Ruotsin Mjölbyssä 07.08.2010

Latojalla detaljit haussa, mutta tiettävästi Tiukunen kilpailun kermaa.
Gubbemila

Hiekkaharjun Habermas Sveitsin Alppimaratonilla 31.07.2010

Habermas kävi jo perinteiseen tapaan näyttämässä sveitsiläisille juoksun mallia 78 km:n pituisella Alppimaratonilla.
Swissalpine

Porin Tarmo murskasi seuran ennätyksen 24h juoksussa Kaustisilla 31.07-01.08.2010

Tarmon edellinen ennätystulos ennätti vanhentua vain pari kuukautta, kun hän taas iski: 158,62 km! Tarmon käsissä -tai paremmin jaloissa- ennätykset ryskyvät lähes Meksikon kisojen kolmiloikan tahtiin. Mukana myös Kuriiri, mutta jalkavaivan pakottomana joutui jättämään leikin -sitähän näin lyhyet matkat hänelle ovat- kesken alkukiihdytyksen (50 km) jälkeen.
Kaustinen kutsuu Sinua

Huikon Kuriiri ja Porin Tarmo Hämeenlinnan maratonin kärkitohinoissa 17.07.2010

Kuriiri osoitti alkukiihdytyksen toimivan -lähinnä sitähän maraton hänelle on- ollen Hämeenlinnan maratonilla toinen M45-sarjassa.
Porin Tarmo top-ten:issä as well.
Hämeenlinnan maraton

Mammutti herätti paheennusta asuntomessuilla 14.07.2010

Herättämästään kohusta huolimatta Mammutti aikoo vetää Tunturisuunnistuksen housut jalassa.

Peräkylän Pehtoori huiputti Kebnekaisen 07.2010

Hyvinkään Stoppari liittyi Ponnistuksen andinisteihin valloittaen Kebnekaisen molemmat huiput Nordtoppenin ja Sydtoppenin. Aivan Wagner-maiseen hengitystä pidättäen huiputukseen ei edes Stoppari yltänyt, mutta ilman lisähappea kuitenkin. Tiettävästi kiviäkin tippui, muttei niin fataalisti kuin vähän myöhemmin…

Peräkylän Ponnistuksen ykkösjoukkue loistavasti pistesijoilla Hiilto Adventuressa 10.07.2010

Karhusolan Tiukunen ja Nuuksion Nuoli seikkailu-urheilivat Valkeakoskella. Ensi-yrityksellään lajissa tuli heti pistesija ja aina arvokas Team SnowFlakes:in päänahka.
Hiiltomiehet Adventure 2010

Alexander Stubb Mammuttimarssin suojelijaksi 06.07.2010

Alexander Stubb on lupautunut Mammuttimarssin suojelijaksi, mistä seuramme on mitä kiitollisin. Uskomme tämän myös lämmittävän osanottajia, varsinkin uintirastiin valmistautuessaan.
Alexanderin mottohan on “Tunti liikuntaa päivässä antaa kaksi tuntia lisää energiaa”, josta seuramme matemaattiset ihmeet ovat jo ennättäneet kalkuloida Mammuttimarssi-sovelluksen: “12 tuntia liikuntaa päivässä antaa 24 tuntia energiaa”. Energiaa nimittäin tarvitaan, varsinkin Mammuttiruntulla.

Salppurin Simpauttaja Tahko MTB:n kärkikahinoissa 03.07.2010

Maastopyöräilyn erikoismiehemme jätti Suomen suurimmassa maastopyöräilymittelössä rupusakin taakseen -kuten ennenkin.
Tahko MTB

Tenolan Verkonpaino ja Nuuksion Nuoli Kisko-Triathlonin kärkikastia 03.07.2010

Loistavan kilpailusuorituksensa lisäksi Verkonpaino jatko-rekry-manageerasi Mammuttimarssi-kuvioita.
Kisko-Triathlon

Runoratsu Paavo Nurmen maratonilla huippuaikaan 03.07.2010

Runoratsu osallistui jo lähes perinteisesti Paavo Nurmen maratoniin Turuus. Lopputuloksena seuran kauden kärkiaika 3:18:48, millä ajalla hilkuteltiin yleisen sarjan kärkeä. Helle oli sitä luokkaa infernaalinen, että tässä kelissä olisi Intian Hingekin hyytynyt! Vaan eipä hyytynyt Rääkänpään mies.
Paavo Nurmi

Karhusolan Tiukunen on syntynyt 30.06.2010

Johtokunta vahvisti jäsen Tinkerbellin taiteilijanimeksi “Karhusolan Tiukunen”. Näin Tiukunen sanoi lopulliset hyvästinsä edelliselle elämälleen.
Ensiedustuskin seuran väreissä odotettavissa aivan näinä aikoina…

Husulan Tuulos kauden kärkiaikaan kasilla 30.06.2010

Monipuolisuusihmeemme nuortuu kilpailu kilpailulta: nyt ennakkoluulottomasti maraton-harjoittelun pohjalta 800m alta 2:35. Taktiikka oli kuin suoraan David Wottlen oppikirjasta: toinen kierros 10 sekuntia ensimmäistä nopeampi! -Vai puuttuiko lätsä? Kaatuiko Arzanov?
Otaniemen avoin kasi

Lahden Kolmonen 12 tunnin juhannusjuhlissa Saksan Brühl:issä 27.06.2010

Lahden Kolmonen teki pitkään odotettun korkkausjuoksunsa (hic!) ottamalla osaa Brühl:in 12 tunnin juoksuun. 30 Asteen helle ei hyvin tankannutta atleettiamme pysäyttänyt, mutta matkalla iskenyt vanha polvivaiva kylläkin. Maraton meni alle neljän tunnin ja 50 km alle viiden helposti konetta käynnistellessä, mutta polvivaivan iskiessä ei auttanut Donnerwetterkään. Du nichtssagender Furtz! ja radan sivuun oli sankarimme kohtalo.
Brühl 12h

Tenolan Verkonpaino Degersjö-Juoksussa 25.06.2010

Viralliset tulokset eivät ole vielä saavuttaneet toimitustamme, mutta kaiken ymmärryksemme mukaan Tenolan Verkonpaino oli valiojoukkoa Fiskarsin kilpailussa. Kilvoittelun lisäksi Verkonpaino initialisoi Mammuttimarssin suojelusta.
Degersjö-Juoksu

Tinkerbellistä Peräkylän Ponnistuksen jäsen 21.06.2010

Jäsenyysneuvotteluja on taas käyty siihen malliin, että asiantuntijat odottavat koska Turkki pyytää omiin jäsenyysneuvotteluihinsa PePo:lta asiantuntija-apua. Tällä kertaa syynissä oli Tinkerbell ja vaikka hän onkin hankkinut kyseenalaista mainetta osallistumalla PePo:n järjestämiin kilpailuihin, niin Jukolan yhteydessä suoritetun katsastuslenkin jälkeen johtokunnalla oli helppo työ hyväksyä jäsenyys. Paitsi suunnistusvoimaa, niin Tinkerbellistä seuramme saa myös kaivattua vahvistusta takaperin juoksuun!

Peräkylän Ponnistuksen ja Tupakkiarojen Kilpasiskojen yhteisjoukkue Jukolan kermaa 19-20.06.2010

“Kyllä on mukavaa olla porukalla eksyksissä”

Joukkueemme hätyytteli jo tonnin rajapyykkiä sijoituksellaan 1049, missä parannusta Lapun lähes lyömättömänä pidettyyn tulokseen tuli 27 pykälää, suhteellinen parannus suunnattomasti suurempi kiitos joukkuemäärän räjähtelyn. Joukkueemme rungon muodostivat Cruella de Evil, Mäkkylän Mammutti, Iin Puhuri, Vesa, Rääkänpään Runoratsu, Honttasin Poca ja Tinkerbell. Arvostettua lisävahvistusta joukkueeseen toi STM, joka vetäytyi joukkueesta tehden tilaa vakkari-vahivstuksellemme Vesalle, millä taktisella liikkeellä joukkueen sijoitus parani arviolta 199 pykälää.
Nämäälyn, taktisen viekkauden ja kovan kunnon ilmentymät -joukkueemme siis- jättivät taakseen sellaisetkin aina arvostetut joukkueet kuten kuin Hönöt SK, Reginon Vangit ja Puppeliskukkulan Pullistus, puhumattakaan Tsekin aina vaarallisesta Broucci a Beruskyn kakkosjoukkueesta.
Seuramme jäseniä oli myös Pikku Hukkien ja SnowFlakes:in joukkueissa. Kannatusjäsenemme Naula-Klubi joutui valitettavasti keskeyttämään eikä pystynyt uusimaan kolmen vuoden takaista viimeistä sijaansa.
Kytäjä-Jukola
Tupakkiaron Ponnistus in detail

Peräkylän Ponnistuksen ja Naula-Klubin ristikkäis-rastikkainen kannatusjäsenyys 15.06.2010

Peräkylän Ponnistus ja Naula-Klubi ovat solmineet keskinäis-ristikkäisestä kannatusjäsenyydestä: Naula-Klubi on PePo:n ja kannattajajäsen ja PePo vastaavasti Naula-Klubin. Päätökset asiasta tehtiin jo seurojen syyskokovuksissa, mutta kansainvälisten karanteenisäännösten vuoksi tieto julkaistaan suurelle yleisölle vasta nyt; pelätyt reklamaatiot Moskovan Dynamolta, Bratislava Yoghurtilta, Inter Milanolta tai RC Eemeliltä eivät onneksemme realisoituneet.

Stairways to Hell Antti Kirssin ja Paula Tukiaisen juhlaa 10.06.2010

Stairways to Hell kokosi taas kansat kärsimään Malminkartanon ei-ihan-tasongoille. Tällä kertaa kisaa käytiin pistekilpailuna kirikierrosten ollen 1., 3. ja 5. plus maali. Voitot saavutettiin tasapainoisilla kokonaisesityksillä, mutta muista sijoituksista kisattiin myös taktiikalla.
Stairways to Hell 2010

Lasten Olympialaiset urheilevan nuorison kansanjuhlaa 08.06.2010

Lasten Olympialaisia järjestettiin jo noin kahdeksatta kertaa. Totuttuun tapaan isännyydestä kilpaili lukuisat kaupungit, joista valinta päätyi tällä kertaa Kauniaisiin, missä kilpailut käytiin sään suosiessa. Näissä kilpailuissa oli vain voittajia ja sisäisiä sankareita!
Kirjeenvaihtajamme raportti Kauniaisten Olympiastadionilta

Mammuttimarssin kilpailukutsu julkaistu 05.06.2010

Mammuttimarssi, tuo kaikkien rakastama Suomen ehkäpäälyttömin kilpailu, käydään tänä vuonna Kytäjän maastossa lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Kilpailukutsu on julkaistu ja löytyy Mammuttimarssin omilta sivuilta.
Mammuttimarssi 2010

Kuikasta vuoden lintu 04.06.2010

BirdLife Finland on valinnut Kuikan vuoden linnuksi. Jäsen Kukasjärven Kuikka on otettu yllättävästä kunnianosoituksesta. Tämä antaa voimaa ja motivaatiota harjoituksiin pitkäksi aikaa.
Järvenpään Albatrossi, Kauniaisten Condor ja Kauklahden Kotka jäivät tällä kertaa rannalle, vai pitäisikö sanoa orrelle, mutta eiköhän heidänkin vuoronsa vielä tule. Seuran virallinen ornitologi Luvian Salama ei ole vielä määritellyt, josko Lintukylän Kurkolla on titteliin mahdollisuuksia.
Vuoden lintu

Jukolan Viestin kenraaliharjoitus suksee 27.05.2010

Peräkylän Ponnistuksen ja Tupakkiaron Kilpasiskojen yhdistetty Jukola-joukkue piti yhteisharjoitukset Kytäjän virallisella harjoituskartalla. Harjoitukset suksee eli kaikki löysivät metsästä pois ja vielä Cruella de Evil:in hostaamaan post-suunnistus-sessioon puitteissa, jotka saivat kaikki joukkueen hirsitalo-nostalgikot tunnekuohun valtaan.

Rääkänpään Runoratsu piti seuran lippua korkealla Kurren Kierroksella 20.05.2010

Sattuneesta tai muusta syystä Peräkylän Ponnistuksen osallistuminen perinteiseen tapahtumaamme Kurren Kierrokseen jäi tänä vuonna Rääkänpään Runoratsun varaan. Runoratsu hoiti kuitenkin homman tyylillä häviten miesten sarjan voiton vain rinnanmitalla.
Kurren Kierros

Huikon Kuriiri ja Porin Tarmo hurjina vuorokauden juoksun MM-kilpailuissa 13-14.05.2010

Kuriiri ja Tarmo olivat Suomen joukkueessa vuorokauden juoksun (24h) yhdistetyssä MM- ja EM-kilpailuissa Ranskan Brivessä. Kumpaisenkin tulos uusi PePo:n ennätys. Kuriirin 223.773 km on kansainvälisen tason tulos, jolle (valitettavan) monet seuran perustajajäsenet haukkovat henkeään -jos siis pyöräillä pitäisi…
Onnittelut ja hatun nosto sekä Kuriirille että Tarmolle!
24h World Championships

Kevätkyntö Tenolan loistavissa puitteissa 06.05.2010

Tenolan Verkonpaino järjesti tulokasiltansa merkeissä Kevätkynnön, missäpäs muuallakaan kuin Tenolassa. Puitteet ja järjestelyt olivat sitä luokkaa, että atleettimme aiheuttivat isäntäväelle ylenmääräisiä sytämentykytyksiä uhkaamalla tulevansa toistekin!
Itse Kynnössä edellisen vuoden hallitus vapautettiin vastuistaan ynnä muuta sellaista.

Lunttilan veljekset reittiennätykseen skandaalinsävyisessä August Väkevän muistokilpailussa 02.05.2010

Kevät-klassikko Majakka ja Sivuvaunu käytiin Solvallan kevyen kumpareisessa maastossa. Miesten sarjan voiton vei veljekset Lunttila & Lunttila murskaten reittiennätyksen lähes kolmella ja puolella minuutilla.
Sekasarjassa eniten sai hikoilla kilpailun jury, joka pitkällisen harkinnan jälkeen päätyi hylkäämään Ponnistuksen oman joukkueen, jolloin voittajaksi tuli kahden vuoden takainen kakkosjoukkue Sarah Kvarnström & Mats Wikner.
Kihelmöivä raportti Solvallasta

Lahden Kolmonen Bonnin valloituksessa 25.04.2010

Lahden Kolmonen selätti Bonnin infernaalisen helteen (+26 – 28 C) ja samalla PePo:n kauden maratonkärkiaika 3:25:15.
Bonn (on the) rocks

Runoratsu hurjana Länsiväyläjuoksussa – Husulan Tuuloksen ensiesiintyminen Ponnistuksen paidassa 25.04.2010

Myös Albatrossi, Peto ja STM jättivät rupusakin taakseen

Seurallemme lähes perinteikäs Länsiväyläjuoksu keräsi taas seuramme eliitin -sekä STM:n- keväiseen koitokseen kulttuurin kehtoon Otaonnelaan. Runoratsu on selvästi lähestymässä parhaita vuosiaan: alle 10 min voittajasta, mikä tämän tason kilpailussa osoittaa jo vaikka mitä. Ja koko joukkueemme selvitti alle huippu-urheilun haamurajan (=alle tunti voittajasta). Joukkuekilpailussa parasta A-luokkaa eli kärki-neljänneksessä.
Husulan Tuulos suoritti ensiesiintymisensä seuran riveissä ja heti komiasti rupusakin taakse jättäen.
Tulokset, sano

Kukasjärven Kuikka voittoon kaikkien aikojen kovatasoisimmassa Peräkylä Open:issa 25.03.2010

Viimeiset kolme kuukautta täysin keilailuun keskittynyt Kuikka räjäytti potin unelmasarjallaan 158 pistettä, mikä pistänee miehen miettimään ammattilaisuraa. Kilpailun taso kaiken kaikkiaan historiallisen kova ja uusi osanottajaennätyskin sitä luokkaa, että jatkossa karsintoja jouduttaneen harkitsemaan muuallakin kuin Ameriikan mantereella.
Kirjeenvaihtajamme raportti Sellosta

Peräkylän Ponnistus Snow Flakesin kanssa Ahmanhiihdossa 13-14.03.2010

Ponnistuksen urhot ja urhottaret sivakoivat Kolin hienoissa maisemissa Ahmanhiihdossa sellaista tahtia, että kilpailijat olisivat olleet hätää kärsimässä, mikäli kyseessä olisi ollut kilpailu. Perinteinen laturetki siis, missä nautittiin hiihdosta itsessään, upeista maisemista ja vielä upeammasta seurasta. Mukana Kotka, Pantteri, Mammutti ja STM.

Tampereen Ilves Pirkan Hiihdossa 07.03.2010

Ilves veti 90 km:n pikamatkan kunnialla läpi jo kuudetta kertaa, tyylinä vapaa.
Pirkan Hiihto

Ponnistuksen hiihtoleiri Vierumäellä – Primadonnana Mäkkylän Mammutti 24h-hiihdossa 06-07.02.2010

Ponnistuksen järjestyksessään toinen perinteinen hiihtoleiri pidettiin Vierumäellä. Valitettavat aikataululliset yhteensattumat ja muut sattumat verottivat osanottoa, mutta kynnelle kyenneet olivat sitäkin urheampia.
Mäkkylän Mammutti otti hiihtoleirin ohessa osaa Vierumäellä tuolloin järjestettyyn 24h-hiihtoon. Mammutin omin kirjaimin: “V24: perjantai-iltana n. Finlandia, lauantaina n. Pirkka, eli ihan normiviikonloppu, ei mitään extremeä.”
V24

Nuuksion Nuoli normivarmana Endurancen 24h-kisassa, Habermas taktikoi 29-30.01.2010

Endurance jo lähes perinteinen 24h -pikajuoksukilpailu käytiin EsportAreenalla tammikuun vimeisenä viikonloppuna. Nuuksion Nuoli osoitti jälleen kerran kuuluvansa lajin kotimaiseen eliittiin sijoittumalla oiwasti kymmenen parhaan joukkoon. Hiekkaharjun Habermas sen sijaan valitsi taktiikakseen taktikoinnin: vain maraton, mutta samalla Ponnistuksen vuoden kärkiaika! Mukana fiilisteli myös STM.
Ponnistuksen panostus kylttirintamalla (kuvat 5-8) loisti lähes yhtä kirkkaana tähtenä kuin sankariemme kamppailu radalla herättäen ansaittua (?) huomiota.
Endurance 24h

Porin Tarmo ja Huikon Kuriiri Hakunilan Uudenvuodenjuoksussa ca vuodenvaihde

Tarmo ja Kuriiri juhlistivat vuodenvaihtumista Hakunilan Uudenvuodenjuoksussa. Kumpikin intoutuivat perinteisellä 10 kilometrin matkalla niin hurjaan vauhtiin, että ennättivät maaliin jo ennen puolta yötä (lähtö klo 19), mutta heidän suorituksensa hämäsi Ponnistuksen web-mastereita siinä määrin, että uutinen tuli vuoden 2010 sellaisiin.
Uuten vuoten juaksu

Peräkylän Ponnistus uuteen vuoteen uuden Pehtoorin voimin 01.01.2010

Vuodenvaihteessa Iin Puhurin luovutti Pehtoorin kruunun -ja raskaan vastuun- Hyvinkään Stopparille. Kansa, maailman urheileva nuoriso ja tiettävästi jotkut jäsenetkin odottavat kieli pitkällä uuden Pehtoorin linjapuhetta.

Tagged: Tags