Mammuttiuinti

Kilpailun teema

Mammutti (Mammuthus) on pohjoisilla alueilla jääkausien aikana elänyt eläinten kuningas,joka, toisin kuin yleisesti luullaan, ei ole täysin kuollut sukupuuttoon. Keskuudessamme on yhä näitä jättiläisiä, vaikkakin lajin havaitseminen urbaanissa ympäristössä vaatii tarkkaavaisuutta. Mammutti, tämä ketterä, jäntevä, nopea ja älykäs peto oli parhaimmillaan juuri jääkauden aikaan kun ympäristössä oli aina tarjolla raikkaan viileää vettä henkiseen ja fyysiseen virkistäytymiseen. Mammutti oli varsinainen mestariuimari, joka saattoi tuntikausia ilakoida jääsohjossa, välillä pienempiä eläimiä kuten jääkarhuja välipalaksi popsien. Tämän luomakunnan kruunun kunniaksi Peräkylän Ponnistus järjestää arktisen uintikilpailun: Mammuttiuinti kokoaa yhteen kylmäverisimmät uroot ja amatsoonit, jotka voivat talven tullen tavoitella mammutin henkistä vireyttä ja uljautta.

Sarjat

Kilpailussa on yksi tai useampia sprintti-matkoja sekä Survival-sarja. Survival:issa voitta on se, joka lähtee vedestä viimeisenä.

Pelin henki

Kilpailijoiden tulee -varsinkin Survival-sarjassa- tarkkailla toisiaan ja varmistaa että jokainen kisan luovuttava pääsee turvallisesti vedestä rannalle.

Pakollinen varustus:

  • Miehillä lyhyet uimahousut (ei shortsit), naisilla yksi- tai kaksiosainen hihaton ja lahkeeton uima-asu: normaaleja ohuita ‘kilpauintiasuja’
  • Kellunta- tai pelastusliivi SALLITTU JA SUOSITELTAVA
  • Muut lämmönhukkaa vähentävät varusteet kielletty (pitkät asut, neopreenitossut, hanskat, märkäpuku tms.
  • Kilpailun tuomarilla on oikeus hyvän urheiluhengen nimissä tulkita näitä sääntöjä suuntaan tai toiseen

Kilpailijoita ei ole vakuutettu!

Kilpailijat osallistuvat tapahtumaan täysin omalla vastuullaan. Järjestäjä ei vakuuta osanottajia.

Vuoden 2012 kilpailun turinat ja tulokset