Yxsykli Open

Yksykli Open on Peräkylän Ponnistuksen avaus yksipyöräilyn (unicycling) ihmeelliseen maailmaan. Järjestyksessään ensimmäinen Yksykli Open oli tiettävästi lajin ensimmäinen kunnon tapahtuma Suomessa; maailmallahan on pidetty jopa MM-kisoja.
Yksykli Open:ia voidaan pitää lajin epävirallisina Suomen mestaruuskilpailuina; virallinen leima jää uupumaan, koska lajiliitto ei ole tapahtumaa ratifioinut -tosin lajiliittoa ei vielä olekaan (***).

Kuten muutkin seuran kilpailut, tätäkään tapahtumaa ei ole tarkoitettu aivan tervejärkisille!

Vuoden 2017 YksykliOpen

Aika: keskiviikko 21.06.2016 klo 18:00:01.
Paikka: Edellisvuosien tapaan Paloheinän urheilupyhättö ulkoilumajan välittömässä läheisyydessä Helsingin keskuspuistossa, kilpailukeskus jäähallin parkkipaikan yhteydessä.

Lajit (muutokset mahdollisia)


1) PI: 3.14 metriä ilman ajanottoa. Entry-level koestus.

2) 100 m: sprintti ajanotolla.

3) Cross country / murtomaa: vajaa 500 m ajanotolla. Helppo hiekkarata, muutama jyrkkä käännös, pientä korkeuseroa.
Reitti

4) Slowrace / Hidastelu: 4-5 metrin matka lankulla. Tarkoitus edetä mahdollisimman hitaasti ilman idlausta eli taaksepäin poljentaa. Hitain aika voittaa. Ajanotolla siis.

5) Uphill / ylämäki: 50 – 100 metrin mittainen ylämäki. Ensisijaisesti nopein ylhäälle päässyt voittaa; toissijaisesti katsotaan metrimäärää, jos ei pääse ylös asti. Mäki ei ole aivan yhtä jyrkkä kuin 2013 eli toivon mukaan useampi pääsee ylös asti.

6) Downhill / hilipati hallaa: Muni-henkinen alamäkiajo, ei sama rata kuin Uphill. Nopein voittaa. Katkenneista luista ei saa hyvitystä.

7) Pituushyppy. Vuonna 2013 näytöslajina ollut pituushyppy on nyt mukana virallisessa setissä.

Kaikki Unisex. Alle 13-vuotiaille tulevaisuuden toivojen sarja: syntymäpäivä ratkaisee eli kaikki, jotka eivät ole täyttäneet 13 vuotta kilpailupäivänä.

Lajien suoritusjärjestys saattaa poiketa ylläolevasta järjestyksestä. Tästä kilpailun direktoraatti päättää viimeistään h-hetkellä.
Slowrace- ja Uphill-kisailuissa tultaneen sallimaan kaksi tai kolme yritystä; tästäkin lopullisen päätöksen tekee ym. direktoraatti viimeistään h-hetkellä (riippuen ainakin osanottajamäärästä).

Lajeihin saa osallistua kaikenkokoisilla ja näköisillä yksipyöräisillä. Sauvoja tai muuta tukea saa käyttää lähdössä, maalissa ja slowracea lukuunottamatta matkallakin tarvittaessa; henki kuitenkin että sauvoilla tms voi ottaa tukea, mutta menon vauhdittamiseen niitä ei saa käyttää (re: rullaluistelu sauvoilla).

Muilta osin tapahtumassa noudatetaan suurinpiirtein IUF:n vuoden 2012 sääntöjä

Byro

Osanottomaksu: ei osanottomaksua.

Palkinnot: Vähintäänkin mainetta ja gloriaa. Ainakin tulevaisuuden toivoille mahdollisesti muutakin.

Ilmoittautuminen: paikan päällä riittää, mutta ennakkoindikointia järjestäjille ei pistetä pahitteeksi.

Lisätiedot:
Suinulan Teräsmies (terasmies@ otapois.perakylanponnistus.fi, +358-50-597 1325)
Ville Kumpulainen (ville.kumpulainen@ otapois.@gmail.com, +358-40-571 6554) 

*** Tosin sattumoisin Peräkylän Ponnistus on IUF:in mielestä yhtä kuin kansallinen lajiliitto…: https://unicycling.org/iuf/organisations/