Majakka ja Sivuvaunu 14.05.2022 August Väkevän muistokilpailu

Sääennustus petti kilpailijat

Vielä päivä ennen kisaa ennustettiin kisan ajaksi sadetta, mutta kisan kuluessa selvisi, että se käydäänkin poutasäässä ja käytännössä vain kisajärjestäjät kastuivat, kun sade alkoi aika pian palkintojen jaon jälkeen.

Liekö ylitsevuotavalla mainostamisella ollut osuutta asiaan, mutta kisajoukkueiden lukumäärä oli kymmenen, mikä lienee vähintäänkin tämän vuosikymmenen osanottajaennätys. Ensi vuodeksi laitetaan mainosrajoitukset harkintaan, ettei kisasta tule Helsinki City Marathonin kaltaista massatapahtumaa tai toinen mahdollisuus on että oman seuran jäsenien osallistumista rajoitetaan, koska heitä löytyi neljästä joukkueesta.

Usein iso osallistujamäärä saadaan laadun kustannuksella, mutta näin ei käynyt tällä kertaa vaan kisa oli äärimmäisen kovatasoinen ja sekasarjan voittojoukkue Marsut (Nina Mäkelä ja Juha Lehtonen) jäivät reittiennätyksestä vain 31 s, voittaen sekasarjan kisan huippuajalla: 1:13:00. Kisan jälkeen spekulaatio kisataktiikasta kävi kiivaana ja joku jopa suositteli, että molempien kilpailijoiden kannattaisi olla samaan aikaan maalissa.

Naistan sarjan voiton vei Kilpikonnat (Hanna Halikainen ja Terhi Nyberg) hyvällä ajalla 1:22:03.

Miesten sarjan ja kaikkien sarjojen voittajaksi selvityivät Suomen Kustavin Sauna & Hiihtoseurue (Jukka Hakuni ja Janne Blomqvist) hienolla loppuajalla 1:12:43.

Kilpailun harjoittelujohtajana toimi Sarvijoen Eka Vekara, joka osasi kuitenkin delegoida varsinaiset kisan aikaiset työtImatran Voimalle ja Hyvinkään Stoppaille, niin että pääsi itse kisan aikana nauttimaan kumpuilevasta maastosta ja seuraamaan kanssakilpailijoita reitin varrella.

Tämän vuoden kisastahan jaetaan myös Peräkylän Unelma pisteitä osallistuneille ja niiden määräkin selvinnee ennen kokonaiskisan päätöstä.

Hyväntekeväisyys-osio

Yllättäen kaikki joukkueet lahjoittivat vapaaehtoisesti viisi euroa SPR:n Ukraina-apuun.

Tulokset

Miehet

Jukka Hakuni & Janne BlomqvistSKSHS1:12:43
Pohjan Tähti & Asmo VuorenpääPeräkylän Ponnistus1:19:06
Petteri Hovi & Sarvijoen Eka VekaraPeräkylän Ponnistus 31:22:51
Palojärven Tasuri & Suinulan TeräsmiesPeräkylän Ponnistus 51:38:33

Naiset

Hanna Halikainen & Terhi NybergKilpikonnat1:32:14
Sini Rosten & Anne OllilaAnalogiset telkkarit1:56:34

Sekasarja

Nina Mäkelä & Juha LehtonenMarsut1:13:00
Minttu Mustonen & Pontus BacklundThe Expendables1:21:56
Rääkänpään Runoratsu & Anneli LintukangasPeräkylän Ponnistus / KyIF1:23:34
Iin Puhuri & Lossan likkaPeräkylän Ponnistus1:49:27