Majakka ja Sivuvaunu 28.04.2012 August Väkevän muistokilpailu

Peräkylän Ponnistuksen kevät-klassikko Majakka ja Sivuvaunu alias August Väkevän muistokilpailu vietettiin tänä vuonna Wapun alustukseksi. Kuten tapana on ruukannut olla, niin jotain ennätyksiä rukattiin ja tässä tällä kertaa sekasarjan reittiennätys pistettiin uusiksi.
Järjestelyjä siunasi myös aurinkoinen ja lämmin sää. Tuuli puhalteli välillä aika reippaastikin, mutta sehän toi liki tasaisen reitin vastapainoksi lupsakkaa lisähaastetta kilpailijoille.

Sekasarjassa uusi reittiennätys ja siinä sivussa koko kilpailun voitto

Kilpailuamme seuranneet analyytikot ovat pitäneet Kurikan Kuninkaan ja Ristijärven Ohiampujansekasarjan reittiennätystä lähes lyömättömänä, mutta kuten talouselämää seuraava urheileva nuorisomme tietää, niin jopa analyytikot erehtyvät joskus. Eli niinpä siinä kävi, jotta Wapputurkis -seuraa edustaneet Eeva  Ahervo ja Mikko  Kuusela voittivat koko kilpailun ja rikkoivat sekasarjan reittiennätyksen kahdella ja puolella minuutilla! Hic. Sekasarjassa oli muutenkin kova taso kilvan kakkosen Team Iceberg:inkin ajan ollessa kansainvälistä tasoa. Perhe Parkkinen vuorostaan luotti kuntoonsa niin paljon, että antoi muille tasoitusta Aatos-nimisen (1,5 v) lisäpainon verran.
Miesten sarjassa voiton vei seuramme omat nuoret lupaukset Rääkänpään Runoratsu ja Peräkylän Pehtoori Tenolan Verkonpaino.
Naisten sarjan voitti vakuuttavasti Johanna Gumse ja Anna-Leena Hyppönen. Ja millaisen valaistuksen kokivatkaan neitokaiset kilpailun jälkeen…?… Siitä aikakirjat joskus kertonevat…

Tietyöt kiusasivat

Solvallaan vievän pyörätien tietyöt olivat vielä hiukan kesken, mistä ei aiheutunut vaaraa kilpailijoille, mutta jonkin verran hidasti pyöräily-aktia. Ensi vuodeksi kaiken pitäisi olla kunnossa taas.
Kaksi vuotta sittenhän Solvallassa uusittiin sisäliikuntahalli, missä pukutilamme ovat. Kiitettävästi siis uusivat infrastruktuuria vuoksemme. Jäämme jännityksellä odottamaan lehetereitten rakentamista, joita kilpailuamme seuraavat runsaat yleisöjoukot ovat kieli pitkällä odottaneet. Emme kuitenkaan usko mahdollisten lehterirakennustöitten merkittävästi haittaavan kilpailun kulkua ensi vuonna.

Michelin-tähdet siintävät horisontissa

Peräkylän Ponnistus on viime aikoina panostanut kisaravintolaan, mikä oli nytkin vertaansa vailla. Pääkokkina tällä kertaa Leena, jolle kiitokset. Aprikoimme hiukan, ettei kilpailijoitten joukossa vaan ollut Michelin-oppaan miehiä (hämäyksenä tietenkin Contin renkailla). Munkit oli muuten vimpan päälle!

Kärsimystä yksille – apua toisille

Jo perinteisesti Peräkylän Ponnistus tuki kehitysmaitten lapsia kehottaen kilpailijoita maksamaan kolme euroa ylimääräistä ja Ponnistus maksaa saman summan. Ilahduttavan moni tarttui syöttiin ja Plan:in “Koska olen tyttö” -kampanja saa mojovan lahjoituksen.
Jatkamme samalla linjalla Masokistin Unelman yhteydessä.

Viralliset tulokset

Miehet

Rääkänpään Runoratsu & Tenolan VerkonpainoPeräkylän Ponnistus I1:13:14
Eka Vekara & Jussi VaarnoPeräkylän Ponnistus II1:15:57
Iin Puhuri & Suinulan TeräsmiesPeräkylän Ponnistus Not So Dream Team1:29:16
Muumipappa & MC JättivalasMuumilaakso United1:32:33

Naiset

Johanna Gumse & Anna-Leena Hyppönen1:48:11

Sekasarja

Eeva Ahervo & Mikko KuuselaWapputurkis1:12:29
Jenni Merinen & Jari VuorinenTeam Iceberg1:17:28
Sinikka & Tonu Illaru1:22:02
Mari Lindström & Oskar RönnbergKyIF1:25:50
Minna & Timo Parkkinen (+ Aatos!)Perhe Parkkinen2:00:15