Mammuttimarssi 2008 vahvisti asemiaan yhtenä Suomen älyttömimmistä kilpailuista

Säätiedotukset pitivät kerrankin paikkansa: Sadetta riitti lähdöstä pitkälle seuraavaan aamuun. Kaikki joukkueet olivat selvästi valmistautuneet ja varustautuneet matkalle, joten jo lähdössä näytti uhkaavasti siltä että joku saattaisi jopa haasteen selvittää.

Uimarasti oli palttiarallaa maratonin kohdalla, olipa GPS:llä mitattu jopa 44km. Yhtä joukkuetta lukuunottamatta kaikki selvisivät sinne asti. Suurin kato kävi kuitenkin itse rastilla: Viisi ja puoli joukkuetta keskeytti tässä kohtaa ja valitsi jo uinnin sijaan lämpimän nuotion. Huomattavaa oli se että kaikki jotka lähtivät tältä rastilta tarkoituksenaan kiertää koko rata, myös näin tekivät. Uinnin aiheuttamat lihaskouristukset olikin hyvä oikoa lenkkeillen.

Kisan toisen puolen nuotitus oli selvä: Kärjessä taisteli neljä joukkuetta omassa luokassaan. Maalissa RC Eemelin parivaljakko Hazor ja Skylark oli yli tunnin edellä kakkosta eli Endurancen Tomppoa ja Hietsua. Kolmantena oli Deltan suunnistaja Markus, vain alle vartin kakkostilasta jääneenä! Samalla tuntiluvulla maaliin pyristeli Omjakon. Keräilyerä A:n Juha Skinnari panosti juoksuun viimeisellä kolmanneksella, ja teki hänkin kovan ajan 16.42

Siitä eteenpäin joukkueet enemmän tai vähemmän ’pääsivät maaliin’ – eli täyttivät komeasti annetun perustehtävän! Erityisesti pitää hattua nostaa Walkersien Piitalle ja Karille, varhaiseläkeikäiset ovat ilmeisesti sauvakävelleet runsaasti sillä kävely sujui sauvoittakin, ja lopputulos jättää taakseen ison nipun nuorempia marssijoita, kaikki pidetyt kolme marssia huomioon ottaen. 85km totaalisen kurjissa olosuhteissa, aika 20h ja rapiat, eikä päältä näkynyt minkäänlainen väsymys!

Kun vielä jalkavaivaisten tiimi nilkutti maaliin sunnuntaina aamuyöstä, nin kisa oli paketissa. Survival rate oli 71%. Henkiinjääneiden olo tuntui (toivottavasti) paremmalta seuraavana päivänä. Mieltä lämmitti varmasti ansaitut UTMB-pisteet, joilla voi päästä haukkomaan happea oikein Alpeille asti!

RC Eemelin lehdistötiedote
Kilpailun kuvasatoa

Mammuttimarssi 2008: Tulokset (20 joukketta viivalla)

Hyväksytyt joukkueet:
1. RC Eemeli (Tommi Lahtonen, Kimmo Leivo) 10.59
2. Rapakuntoiset retkeilijät ( Jari Tomppo, Juha Hietanen) 12.14
3. Team Jopo (Markus Ilmarinen) 12.28
4. Omjakon (Pekka Sorjonen, Jaakko Soivio, Heikki Hihnala) 12.53
5. Keräilyerä A (Juha Skinnari) 16.42
6. Keräilyerä B (Tuomo Telama) 20.13
Cokers (Teemu Kalvas) 20.13 
8. Walkers (Pirjo-Liisa Laine, Kari Hovi) 20.34
9. Seutulan samoilijat I (Matti Kokki) 21.43
10. G2 ( Juho Särkilä, Tuomas Sovijärvi) 28.05
11. Team Jalkaan sattuu (Ville Salmensuu, Heikki Virkkunen, Arto Vuori) 34.19

Hyväksytyt osasuoritukset:
Ville Savilampi, Petteri Tuuttu (Värisevä Liha) 14.51
Jouni Nurminen (Night Runners) 15.35
Johanna Hakala-Kähäri (Tupakkiaron kilpasiskot) 21.43

Keskeyttäneet joukkueet (7kpl):
Tupakkiaron kilpasiskot (rastilla 8)
Ryminällä mettään ja baareilla pois (R8)
Seutulan Samoilijat II (R8)
Viheltäjä (R8)
HTL (R8)
Värisevä liha (R8)
Broderna Jokmokson (R7)

Hylätyt joukkueet (2kpl):
Kontulan Kalashnikov (ei käynyt R10)
Night Runners (yksi puuttuva uinti/sakkokierros)