Mammuttiuinti 05.03.2016 Kuusijärven uintistadionilla

Peräkylän Uinnit

Ihoa kirveltävä uinti käytiin Kuusijärvellä trooppisissa olosuhteissa, ilman lämpötila nousi plus asteille ja uijilta jäi tällä kertaa kokematta ihokuorinta jäähileiden kera -uintien ajankohtaa harkitaan uudelleen. Kilpailijoiden onneksi vesi osoitti pitävänsä vuodenaikoja arvossaan ja oli hyytävää.

Kisa käytiin yhteislähtönä, virallisena kilpailun johtajana ja kuvaajana toimi Hyvinkään Stoppari, joka joutui vetäytymään kisasta ruumiin lämmön ollessa yli sallitun rajan. Laiturille  rinnakkain asettuivat: Puhuri, Eka Vekara, Tuulos ja Siili. Ylivoimaisesti nopein oli Siili: kahdenkymmenen sekunnin erolla seuraavaan. Lienee jäänyt Siililtä huomaamatta, että tarkoitus oli olla hitain. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä, Eka Vekara viihtyi matkalla kauiten ja myhäili tyytyväisenä Suomenlinnan Suden ja Karhusolan Tiukusen poisjäänneille, koska he olisivat varmasti viihtyneet avannossa. Maalin häämöttäessä Vekara antoi harrasteuimarin ohittaa itsensä. Ohessa Vekaran jäätävä kommentti videon muodossa ohittajalle: mulla ei ole kauheen kiire. Lisäksi seura saa pitää Pehtoorinsa vielä parin vuoden ajan: Husulan Tuulosta ei jouduttu naaraamaan, vaikka hän sitä itse ennakoi ennen uinteja.

Lehdistötiedotteen ansiosta paikalle saapui musta hevonen Suomen Kustavin Sauna & Hiihtoseurueenjäsen Antti Pesonen, hän esitti soolouinnin Stopparin ollessa tarkkana kellon kanssa. Pesonen onnistui kiilaamaan podiumille -kolmanneksi. Pesonen hidasteli matkalla sekunnin kauemmin kuin Puhuri. Kilpailijoiden suureksi harmiksi Puhuri ei vaatinut uusintauintia.

Tulokset

NimiSeuraAika (min:sek)
Sarvijoen Eka VekaraPePo1:32.78
Husulan TuulosPePo54.47
Antti PesonenSKSHA47.67
Iin PuhuriPePo46.13
Suorannan SiiliPePo26.68