PePo Kaljamaili / Biir Mail V – MMXX 29.08.2020

Kaljamailin Suomen mestaruuksista lipiteltiin ja juostiin taasen Herttoniemen urheilukentällä, mihin kansallinen eliittimme kokoontui janoisena. SM-kilpailu kun oli kyseessä, niin kilpailunjohtaja piti osallistujille tiukan puhuttelun ja ohjeistuksen säännöistä..

Virallista kisaa hallitsi seuran oma kasvatti Sarvijoen Eka Vekara. Kaikki potentiaaliset vastustajat lienevät kavahtaneet hänen voittamatonta mainettaan lihapulliensyönnissä ja siten luovuttaneet. Eka paransi omaa ennätystään 10 sekuntia: lajia seuraavat asiantuntijat näkevät hänessä harvinaisen huonosti hiotun nuoren timantin!
Myös Choco-sarjan voitto tuli Peräkylän Ponnistuksen miehelle Iin Puhurin ollessa suorastaan ylivoimainen. Kaikki vuosien varrella nautitut Pepsi Maxit maksoivat nyt itsensä takaisin! Puhurikin paransi ennätystään ja tällä tahdilla kymmenen minuutin haamuraja tulee vastaan ennen kuin nuori lupauksemme täyttää kuusikymmentä.
Choco-sarjan kakkosena Tage Lemström ja kolmantena Miikka Bäckström, joka viime hetkellä hankki oikeuden edustaa kilpailussa Peräkylän Ponnistusta -kyseessä kun on SM-kilpailu, niin näistäkin protokollista ollaan normaalia tarkempia. Etukäteen Miikka uhosi käyttävänsä kilpailujuomana piimää, mutta järjestäjien ja yleisön pettymykseksi tämä lähes epäinhimilliseltä kuulostava suoritus jäi odottamaan tulevia kilpailuja Miikan valitessa juomakseen Vichyn. 

Kilpailun jälkeen “ei enää niin janoisten” kilpailijoitten oli helppo hymyillä.

Tulokset / Results

Miehet 4.7 % tai vahvempi, 0,33 l (min)

1J. N.8:23
2Suinulan Teräsmies18:30
3Rääkänpään Runoratsu23:06

Miehet Choco – 0.0 % olut, 0,33 l (min)

1Sarvijoen Eka VekaraPeräkylän Ponnistus8:25

Naiset 4.7 % tai vahvempi, 0,33 l (min)

1Minttu Mustonen9:32
2Axu Saha11:48
3Pia Auvinen12:22