Stairway to Hell- juoksu 09.06.2011 Malminkartanon täyttömäessä

Makupaloja masokisteille

Juoksun strategiassa hylättiin viime vuosilta tutut pistelaskut ja tasoitusajat ja palattiin suoraviivaiseen ”eka maalissa voittaa” periaatteeseen. Liekö tällä ollut osuutta juoksun suosioon kun osanottoennätystä vuodelta 2009 hiostettiin eli 23 urhoollista (24 maksanutta!) taivaltajaa kapusi ja laski Malminkartanon mäkeä. Paikalle saavuttiin peräti Tampereelta asti vaikka VR yrittikin taktikoida miesten sarjan kolmosen ulos kisasta jo lähtöverryttelyn aikaan. Ilahduttavaa oli, että kaikkiin sarjoihin riitti osallistujia niin, että ihan kisailuksihan se meni!
Kultturelliä puoltakaan ei unohdettu vaan taiteelliseen näkemykseen panostettiin antaumuksella ja tarkasti harkiten diplomien ulkoasussa. Näiden varmasti omaperäisten ja yksilöllisten keräilykohteiden perään vielä moni juoksijasukupolvi haikailee. 

Helteessä huipulle

Juoksussa kavuttiin Helsingin korkeimmalle kohdalle, Malminkartanon mäelle, 7 kertaa. Yhteensä matkaa kertyi n. 10 km ja kokonaisnousua n. 400 m. Loppusuorana juostiin portaat mäen päälle. Tapahtuma vietiin läpi aurinkoisessa ja suorastaan helteisessä säässä mäen laella puhaltaneen tuulen viilentäessä matkantekoa jonkin verran.

N50 sarjassa saatiin ihailla Sirkka Särkiojan lennokasta etenemistä nuorison seassa. Siinä jäi moni mieskin taakse! Raija Timgren saapui maaliin hienosti toisena. Kilpailun historian ensimmäiset N50 sarjan edustajat hoitivat hommansa siis ihailtavasti!

Naisten kisassa tasaisen varmaa työtä teki voittoisasti Mirja Vartiainen saapuen maaliin ajassa 52:50. Viime vuoden hopea kirkastui näin kullaksi vaikka jalometalleja ei jaettukaan. Nelisen minuuttia perässä askelsi Laura Soininen ja Soili Kosonen ylitti maalilinjan kolmantena, alle tunnin ajallaan.

M50 sarjassa Olavi Heino otti omansa ja uusi viimevuotisen mestaruutensa reilun minuutin erolla kisan veteraaniin Peter Kyburziin. Peter aloitti reippasti, mutta kolmannella kierroksella järjestys vaihtui ja Olavi korjasi potin lopullisesti kovan loppuvetonsa ansiosta. Jussi Timgren nousi mäet kolmantena.

Miesten kisan otti haltuunsa heti alusta lähtien Lasse Kaihlavirta joka kasvatti tasaisesti eroa seuraavina taivaltaneisiin Antti Pasaseen ja Mika Perkiömäkeen. Jouko Pekkarinen oli vielä neljännellä kierroksella mukana mitalikamppailussa, mutta joutui sitten antautumaan Perkiömäen vauhdissa. Kisan kovin kirikamppailu käytiin sijoista 8 ja 9 kun Maunu Anhava pusersi vastustamattomasti loppusuoran portaissa ohi Antti Pekkalan.

Kierrosaikojen perusteella Laura Soininen ja Olavi Heino osoittautuivat ällistyttävän tasavauhtisiksi. Nopeimman ja hitaimman kierroksen ero oli vaivaiset nelisenkymmentä sekuntia! 

Järjestelyistä vastasivat Kilpailiunjohtaja Rääkänpään RunoratsuKukasjärven KuikkaPaloheinän Fakiiri, .

Kuvia kilpailusta:
by Huikon Kuriiri
by STM

TULOKSET

N Yleinen

Mirja Vartiainen52:50
Laura Soininen56:45
Soili Kosonen59:42
Katja Tolonen1:00:25
Sinikka Illaru1:04:37

M Yleinen

Tuomas Kaihlavirta44:08
Antti Pasanen46:00
Mika Perkiömäki47:04
Jouko Pekkarinen47:41
Antti Haapalainen51:46
Patrick Kyburz52:16
Tuomo Vanhanen52:23
Maunu Anhava57:11
Antti Pekkala57:12
Ville Heino58:50
Marko Laakso1:00:07
Matti Jouhkimo1:04:11
JP SalminenDNS

N 50

Sirkka Särkioja56:10
Raija Timgren1:23:26

M 50

Olavi Heino55:11
Peter Kyburz56:28
Jussi Timgren1:12:32
Mika PeltoniemiDNF
Antti KirssiDNS

Täyteläiset tulokset väliaikoineen Ekseli-formaatissa