Synkkä Syysunelma 28-29.10.2022

Esirippu alkaa raottua…

Synkkä Syysunelma taivalletaan jossain päin Etelä-Suomea, reilun tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta ja maastoissa, joissa Synkkistä ei ole aiemmin järjestetty -eikä tietääksemme liiemmin muitakaan kisoja. Urbaanien seikkailujen sijasta tänä vuonna on eläväistä ja hiukan uinuvaa maaseutua. Ratamestarilta (***) tihkuneiden tietojen mukaan helppoa kangasmaastoa olisi kovinkin paljon tarjolla, mutta hän sanoi kyllä etsivänsä kykyjensä mukaan jostain myös suota tai harvennusta odottavaa talousmetsää, ettei suoraa viivaa eteneminen olisi aina se nopein vaihtoehto. Maastosta löytyy ajettavaa single trackia, metsäautoteitä ja hiekkateitä, ehkäpä muutama asvalttipätkäkin osuu kiertäviä reitinvalintoja tekevien kilpailijoiden reitille. Uintirastia ei ole unohdettu.
Arvioidut matkat ovat aiempien vuosien tasolla eli noin 50km/100km/150km, mutta näihin lukuihin kannattanee suhtautua vielä varauksella, kunnes pidempien matkojen radat löytävät muotonsa. Pyöräsarjalaisille kilometrejä kertynee enemmän. Kaupallisten palveluiden saatavuus alueella on melko niukkaa, joten omaan ruokahuoltoon kannattanee paneutua paremmin kuin vuoden 2021 kisan osalta.

Kisakeskus sen verran lähellä tietä, että jos sinne ei löydä, kannattaa toisen kerran harkita starttaamista kisaan. Sisätiloja on tarjolla, parkista matkaa arviolta 25 – 250 metriä. Ruokaa löytyy kisan jälkeen, jos takaisin löytää.

*** Huhujen mukaan El Señor Maisala…