Tapio Talvitie – Masokistin Unelman voittaja 2008, 2009 & 2010

Tapio Talvitie otti kolmannen perättäisen mestaruutensa Masokistin Unelmassa. “Kolmesta voitostani tämä oli vaikein ja edellinen, vuoden 2009 kilpailu helpoin.”

HCM vain viikkoa aiemmin

Talvitie juoksi viikkoa ennen Masokistin Unelmaa Helsinki City Marathonilla 2:49:26. “HCM on minulle jo traditio, juoksin nyt 9. peräkkäisen kisan. Yleensä palaudun maratonilta ihan hyvin viikossa. Juoksin maanantaina maratonin jälkeen 20km lenkin, mutta jouduin työmatkan vuoksi pitämään sen jälkeen juoksutaukoa. Verryttelyn puute saattoi hidastaa palautumista.”

Kilpailu

Talvitien mukaan vaikein paikka voitokkaassa 100km kilpailussa oli 30 km kohdalla, jolloin hän joutui vaihtamaan kenkiä. Sen jälkeen juoksu sujui hyvin ja voitto tuli noin kierroksen erolla seuraavaan.

Tausta

Talvitie aloitti juoksuharrastuksen kymmenisen vuotta sitten ja juoksi ensimmäisen maratoninsa vasta 2002. Nuorempana jonkin verran voimistelua, muttei merkittävää kilpailutaustaa.

Harjoittelu

Viime vuonna hänen harjoitusmääränsä oli noin 6000km viikkokilometrien vaihdellessa 120-150 välillä. “Käytännössä en juokse alle 20km lenkkejä”, Talvitie tiivistää harjoitteluaan, “ja vain kerran päivässä”.

Jatko

Palautumisesta riippuen seuraava kilpailu saattaa olla Vaasa-maraton 2 viikon päästä ja mahdollisesti myös Wihan kilometrit (100 km) lokakuussa.