Majakka ja Sivuvaunu 04.05.2008 August Väkevän muistokilpailu

Peräkylän Ponnistus yhteiskiusasi ihmisiä jo toistamiseen. Kilpailun suosio jatkoi räjähdysmäista kasvuaan, minkä lisäksi myös taso oli kilpailun historian paras: Miesten sarjan tulos parani aika tarkkaan viidellä minuutilla ja vain nökäyksen heille hävisi sekasarjan voittajat, jotka paransivat reittiennätystä lähes puolella tunnilla! Tämän vuoden sekasarjan voittotuloksella olisi viime vuonna voitettu koko kilpailu! Kaiken kukkuraksi sekasarjan kakkoset eivät hävinneet kuin muutaman minuutin.

Taktiikan kiemuroita

Andreas Seleniushan oli voittajajoukkueessa viime vuonnakin. Tänä vuonna ÖSK lähetti kilpailuun kaksi joukkuetta: sekä nopeimman että kovimman. Andreas osoitti taktisen kypsyytensä osaamalla valita nimenomaan nopeimman joukkueen!
Voittajajoukkueen taktiikka oli muutenkin kuin oppikirjasta: alussa 2 minuutin vaihtoja, minkä jälkeen suurin osa matkasta minuutin vaihdoilla. Aivan kuten Ratamestari optimi-strategian hahmottelikin!
Peräkylän Ponnistuksen joukkueen taktiikka nojasi kilpailijoitten täydelliseen hämäämiseen ensimmäisellä kääntöpaikalla: Kurikan Kuninkaan ketunlenkit hämäsivätkin kaikki sekasarjan joukkueet. Järjestäjien onneksi mikään joukkueista ei hämääntynyt niin paljoa, että olisi jäänyt loppupäiväksi kääntöpaikkaa kiertämään.

Jälkipuinti

Kilpailijoitten kommentit kilpailusta lämmittivät järjestäjien sydämiä niin paljon, että jatko on harvinaisen todennäköistä: “On se raskas”, “Energiat vaan loppu”, “Muuten vaan hapotin”, “Olis pitäny olla urheilujuomaa” ym.
Joku kilpailijoista fanitti seuraamme niin paljon, että lahjoitti meille pyöräilykypäränsäkin. Mikäli ko. henkilö tulee katumapäälle, niin kypärää voi tiedustella Teräsmieheltä (terasmies ät tai öt perakylanponnistus.fi / 0505971325).

Useamman henkilön suorittamien tarkistusmittausten perusteella reitin pituudeksi ratifioitiin 22 km aiemmin ilmoitetun 21 km:n sijaan.

Tulokset

Miehet

Sebastian Österholm & Andreas SeleniusÖSK1:13:09
Tommy Korin & Niklas SeleniusEndurance / ÖSK1:27:06

Naiset

Leena Liesirova & Maria Partanen1:56:46

Sekasarja

Kurikan Kuningas & Ristijärven OhiampujaPeräkylän Ponnistus1:15:00
Mats Wikner & Sarah KvarnströmKyrkslätt IF1:20:19
Seppo Kettunen & Katri Nieminen1:25:40
Jari & Sonja Sopen-LuomaKaris IK1:42:46